На рождения му ден: Отбелязват деня на Принс

Днес да се придържаме към веганството, зове бившата му съпруга
7 юни 2016 15:00,
6
На рождения му ден: Отбелязват деня на Принс
Снимка: Архив Reuters

На днешната дата, на която легендарният изпълнител на хита "Purple Rain" щеше да навърши 58 години, щатът Минесота отбелязва Деня на Принс, съобщи Контактмюзик, цитиран от БТА.

Ден по-рано губернаторът на щата Марк Дейтън обяви днешния 7 юни за Ден на Принс.

Местният герой почина на 23 април тази година от свръхдоза от силното болкоуспокояващо опиоидно лекарство фентанил. От тогава феновете оплакват загубата на своя идол, но днес имат възможност да празнуват.

Обявявайки Деня на Принс, губернатор Дейтън призова жителите на Минесота да носят нещо пурпурно, за да почетат изпълнителя на хита "Purple Rain".

Рождената дата на Принс ще бъде отбелязана и от Залата на славата на рокендрола с денс парти "Let's Go Crazy". Певецът беше въведен в прочутата зала през 2004 г.

Защитниците на правата на животните от PETA (Хора за етично отношение към животните) също ще отбележат рождената дата на Принс.
От организацията ще пуснат отново песента, която певецът им подари през 1999 г. Феновете ще могат да свалят безплатно провеганското парче "Animal Kingdom", записано от Принс по случай 20-годишнината на PETA.

Бившата съпруга на певеца Майте Гарсия, съвместно с организацията, отправя призив към феновете да почетат Принс, като през деня се придържат към принципите на веганството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
13
 
! Отговори
ined преди 7 години
Ако се беше придържал към пържолите, а не към хапчетата още щеше да е жив.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Голяма активност да му се докопат парите. Сега всякакви комедианти ще се появяват.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Днес да се придържаме към веганството, зове бившата му съпруга"Е вече е късно, преди малко изплющях един джоб "меча ***" с кашкавал и свинска пържола.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Местният герой почина на 23 април тази година от свръхдозагерой?!