В модернистичната къща за милиони на Риана

Поп певицата продава кичозния си дом за 15 милиона долара
4 сеп 2016 13:02, Екип на Tialoto.bg
9
В модернистичната къща за милиони на Риана
Снимка: Melissa Di Meglio

Някогашният дом на поп певицата Риана се появи за продан преди дни. Цената за класното архитектурно бижу е 15 милиона долара.

Къщата, построена да впечатлява с претенциозен маниер, се намира по скалистите масиви на Лос Анджелис, щата Калифорния. Двуетажната постройка разполага със 7 спални, 9 бани, визионерско фоайе, всекидневна с мокър бар, спретната кухня с трапезария, интимна всекидневна, гардеробна, перално помещение и 560 кв. м градина с басейн.

Бившият дом на звездата Риана е проектиран в сложна модернистична конфигурация, която постига своя успех главно в интериора. Външните части не са така впечатляващи, на моменти се губи усещането за адекватни пропорции.

Внушителният елемент тук, който веднага ще забележите, е фоайето. Неговата мащабна конфигурация е символ на висока класа, демонстрация на финансов размах. В него е съчетана интересна, но и странна еклектика – мраморно стълбище и мраморни бюстове в комбинация с последен клас модернистични материали – инокс, стъкло, а по пода небрежно се прокрадва гранитогрес.

Най-много средства вероятно е глътнала голямата всекидневна, в която е изграден и мокър бар. Цветовата гама се върти около бялото, инокса и оранжево-ръждивата гама на метала мед. В помещението има две изключителни секции, чиято екстравагантност е неоспорима. Уникалните мебели функционират като шкафове и като поле за експозиции. Останалите гарнитури са предвидени за големи събития, рождени дни и следконцертни празненства. Еклектиката на грубото помещение, доволно от видима безформеност, се крепи на окачения си таван, който от своя страна се е явил като спасение за интериорния дизайнер.

Но в кухнята не е така! Тя е обладана от творческо съвършенство. Основната мебелировка е в П-образна форма, а в центъра ѝ е издигнато островче с умивалник. Вече е тенденция островът да действа и като бар плот. В кулинарната среда са видими скъпи ел. уреди – две луксозни фурни, гигантски хладилник, готов да нахрани гладен футболен отбор, съдомиялна машина и прочие. Кухнята съблюдава основна гама от гама от 4 цвята – кафяви нюанси, малко бяло и мляко с какао. Разчупената обстановка е факт заради няколкото акцента – бар столовете, шкафчетата по стената,  вградените фурни и не на последно място завършващият композицията елемент – окачения таван.

В близост до кухнята, през една колона разстояние, се намира и трапезата, готова да приеме 16 души. Малко са къщите, дори на знаменитости, които могат да се похвалят с подобна трапеза. Масата е в чисто бяло, което отразява светлината и образите на околните обекти. Разбира се, тя е от изкуствени материали. Столовете обаче са тапицирани с естествена кожа. Границата между кич и еклектика е премината. Декоративните елементи са в повече - вази, картини, фруктиери...

Интимната всекидневна на Риана, която не е предназначена да посреща гости, е някак по-спокойна. Тя е предназначена за едно от любимите изкуства на певицата – киното. За целта меката мебел е ориентирана изцяло към големия телевизор, окачен на стената. А по-топли емоции осигурява камината в ъгъла.

Личните покои на носителката на "Грами" се събират в разбирането за кич. Двойната спалня е тапицирана в бяла кожа, камината е облицована с мозайка. В нейната камера може да се погледне от две страни – веднъж от леглото, втори път от меката мебел. Помещението е страхотно. Обзавеждането също, но тъкмо обърнеш внимание на една мебел и нещо блещукащо ти отнеме насладата, защото крещи.

Градината около бившата къща на Риана е много сполучлива. Отвън има барбекю, басейнче и много, много кресла и шезлонги за хващане на тен.

Разгледайте къщата на Риана в галерията на Тialoto.bg
 
Подготви: Александър Градинаров

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: басейндомРиана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Рианчо преди 7 години
Не видях нищо за 15млн., хареса ми банята. Там с Рианчето какви неща ще направим...
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
не ми харесва, чак толкова че да си я купя, но ако ми я подарите, ще живея в нея, обещавам.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво й е на къщатаЖената е била длъжна да прави купони в нея
5
0
 
8
 
! Отговори
някой преди 7 години
Гроздето е кисело...На пръв поглед ми прилича на хотел - някак бездушно е, няма красота и личен живот.Харесаха ми само огромните прозорци, от които навлиза много светлина.
4
0
 
9
 
! Отговори
българин преди 7 години
Мога да я купя само на изплащане - 15 долара на месец.
3
0
 
3
 
! Отговори
ДА ДА преди 7 години
ВЕРНИТЕ НА И-ТЕ СА ОТЛИЧНО ПЛАТЕНИ.
2
2
 
10
 
! Отговори
купих е преди 7 години
Вземам е!Липсват ми само едни $14 999 999.Ама аре ся за $1 няма да се ци*аним!Майтапа настрана, но голям кич виждам. Много пари са вкарани, но в интериорно отношение е голяма боза.
1
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Харесва ми.