Наследниците на Хайтов съдят Калин Терзийски

Елена и Александър Хайтови вече са дали ход на делото
10 ное 2016 17:15, Криси Табачка
96
Наследниците на Хайтов съдят Калин Терзийски
Снимка: btv

Наследниците на Хайтов са подали иск срещу Калин Терзийски заради думите му, че баща им е "слуга на един мръсен диктаторски режим".

Новината за съдебен спор обяви самият Терзийски в личния си профил във Facebook.

"Наследниците на хайтов искат да осъдят калин т. защото калин т. заявил (и не – никак не смята, че не е прав), та че баща им е бил слуга на един мръсен диктаторски режим. много услужлив слуга на висок пост в слугуването на мръсния режим. калин т. е казал това по телевизията, защото той дори и по телевизията не спестява истината. всъщност калин т. смята, че тези мили наследници искат да изкарат малко пари, съдейки го. както прави всеки мошеник – чрез интриги и изнудване да спечели някоя пара. но нека да им е простено, нека господ им прости", написа дословно той като статус в личния си профил в социалната мрежа.

Към изречените в ефир от него думи, Терзийски допълни и уточни, че цени самия Хайтов, но мрази "всеки, който обслужва" диктатурите.

"ПО ПОВОД ТОВА, ЧЕ РОДНИНИТЕ НА ХАЙТОВ ИСКАТ ДА МЕ ОСЪДЯТ Аз обичам разказите на Хайтов, аз съм израснал с тях, аз обичам Хайтов и го смятам за мъдър човек. Познавахме се. Но ето – аз мразя диктатурите, несвободата и всеки, който обслужва това цялото нещо. Да си успял в срамно време е недостойно, да не си успял в добро време е недостойно. Аз успях в добро време – не добро в глупашкия, еснафски смисъл – комунизмът беше доброто време на посредствените гниди, които просто искаха да си живуркат. Аз успях във време, в което никой не ми е помогнал, в свирепо и истинско време. В което само силните и смелите могат да се преборят. Гнус ме е от комунизма и неговите слуги – това е! Жигулка и два апартамента в Младост. Гнус ме е от това време, гнус ме е че съм живял в него. Времето на нагаждачите, на връзките, на писателските съюзи, в които се приемат родопски овчари, защото просто ни носят прясно сирене. Времето на посредствеността, на повсеместното крадене, на ... хаха, ах, бяхме добре тогава – да, бяхте добре, свинете, които обичат да си седят на задниците и да вършат нищо на държавна работа. Те винаги са били добре. Опитайте се да се борите, да надмогнете, да сте големи. Това е моята молба към вас", допълва Терзийски.

Елена и Александър Хайтови вече са дали ход на делото, пише "Площад Славейков".

Още новини за звезди четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Този неизвестен пияндурник за какъв се мисли?
34
27
 
12
 
! Отговори
Хайтов крадеше ли? преди 7 години
Писатели говореха, че Хайтов е откраднал своите разкази от местното родопско население като ги е представил за свои.
33
5
 
27
 
! Отговори
станчо преди 7 години
тоя го хапе кучето много яко
32
7
 
37
 
! Отговори
Защо? преди 7 години
НЕ ЗНАМ ЗАЩО МЕДИИТЕ ДАВАТ ДУМАТА НА ТАКИВА "СПЕЦИАЛИСТИ", КОИТО СА "ИЗВЕСТНИ" С ТОВА,ЧЕ СА ИЗВЕСТНИ ИЛИ ПОНЕ СЕ СЧИТАТ ЗА ТАКИВА ИЛИ ИСКАТ ДА СТАНАТ ТАКИВА,КАТО ПЛЮЯТ ПО ДАРОВИТИТЕ ? НЕКА ДА ГО ОСЪДЯТ,ЗА ДА СИ ЗАТВОРИ УСТАТА ,НАЛИ СЕ ВИДЯ КОЛКО ОТ НАШАТА ИСТОРИЯ ЗНАЕ!
31
26
 
14
 
! Отговори
никоя преди 7 години
Прочела съм трите романа на Калин Терзийски - Лудост, Алкохол и Войник. Страхотни са. Препоръчвам ги горещо. Терзийски е добър писател, но кофти човек.
30
9
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хайтов не принадлежи на никоя епоха, той принадлежи на вечността. Велик, безкрайно талантлив. А това жалко човече търси вдъхновение по един унизителен начин за липсващото си бездарие. Тъжно. България днес е пълна с херостратовци.
29
6
 
46
 
! Отговори
Експерт преди 7 години
ПОРАДИ КАКВА ПРИЧИНА , ТОЗИ ***- БИВШ ПСИХИАТЪР И БИВШ ЧОВЕК ГО КАНЯТ В РАЗНИ ПРЕДАВАНИЯ, КЪДЕТО ТОЙ ОСВЕН ДА СЕ НАПИВА ДО СМЪРТ И ДА БРЪЩОЛЕВИ ГЛУПОСТИ , НЕ ПРАВИ НИЩО ДРУГО?ТОВА ЛИ Е ПРИМЕР ЗА ЛИЧНОСТ, ДОСТОЙНА ЗА ПОДРАЖАНИЕ? ТЕЛЕВИЗИИТЕ В ГОНЕНЕ НА РЕЙТИНГ СА ГОТОВИ ДА НИ ПОКАЗВАТ ТАКИВА ЧОВЕШКИ ОТПАДЪЦИ, КОИТО ПСУВАТ, ПОВРЪЩАТ И РАЗКАЗВАТ ГАДНИ ИСТОРИИ ОТ СЕКСУАЛНИЯ СИ ЖИВОТ.СРАМ!!!
28
3
 
25
 
! Отговори
ТО ПЪК ЕДНИ УСПЕХИ преди 7 години
Тоя КАЛИН дали не се смята за най-големия театрал на съвремието. Като гледам празните зали и как реват за пари от държавата както по едно време разчитаха на ПАРТИЯТА и ЛИЧНО др. ЖИВКОВ да посети някоя пиеса та се фукат после пред колегите за банкета с него
27
4
 
35
 
! Отговори
толерантен преди 7 години
Е, недейте така сега - човекът АКО изтрезнее ще се извини.
26
4
 
28
 
! Отговори
НИКОЛАЙ ХАЙТОВ преди 7 години
Е ВЕЛИК, а такива кречатала, дето само като се обявят за КУЛТУРНИ, като че ли всички останали са некултурни. А бе тоя КАЛИН Т. да не си мисли , че да завършиш ТЕХНИЧЕСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ е много по-лесно от това да играеш чужди роли, т.е само такива като него се имат за интелигенция.
25
6
 
39
 
! Отговори
ПСИХОДЕСНИТЕ преди 7 години
цял живот ще се борят с КОМУНИЗМА. За тях това е висша цел, е разбира се добре платена. Сега е модно да се пишеш антикомунист като тоя НИКАКВЕЦ или като леля ЦЕЦА МАМАТА, или като ТИКВАТА, ПЛЕВЕЛА, ОНЯ С ОСОБЕНАТА ФОРМА на главата, като ИВО ИНДЖЕВ и КУНЕВИЦА и ...... ОБАЧЕ всички те са ЦОЦАЛИ БЛАГИНИ при социализма. Някои МНОООГО културни вземаха апартаменти и коли без ред, а сега първи борци с миналото. МАЛКО СРАМ БЕ !
24
5
 
42
 
! Отговори
гнуслив преди 7 години
Едно е да искаш, друго е да си поискаш, трето е да ти пуснат...Калине, тоя път си се олял.Ти изобщо не си на нивото на Хайтов и като плюеш - ще ти пада на челото, да знаеш.........................................................Не се е "олял" - друга работа е направил. Оцапал е гащите. Мъ то човек като е "почерпен" се изпуща, по някой път.
23
6
 
41
 
! Отговори
спасител в малца преди 7 години
Терзийски продължава да затъва в чал.га к.енефа, под делюзията, че е будител, демократ, "фриранър"...
22
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Терзийский, дорогой, закусавать надо!
21
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мауеееее.... Това Калин ли го е казал?!
20
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе къв а тиа калин терзийски ?. Да не е некой от прутестърите ?.
19
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Калин трябва да се пише "калиН"
18
3
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало успелият писател ако някой ден по твое произведение направят филм като Козият рог може да имаш честа да се изказвш, а до тогава стой си в Фермата и пий една студена..... ракия за успокоение!
17
2
 
37
 
! Отговори
Читател преди 7 години
Някой знае ли Калин какво е написал?А проел ли е нещо от него?
16
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едно е да искаш, друго е да си поискаш, трето е да ти пуснат...Калине, тоя път си се олял.Ти изобщо не си на нивото на Хайтов и като плюеш - ще ти пада на челото, да знаеш.