Наследниците на Хайтов съдят Калин Терзийски

Елена и Александър Хайтови вече са дали ход на делото
10 ное 2016 17:15, Криси Табачка
96
Наследниците на Хайтов съдят Калин Терзийски
Снимка: btv

Наследниците на Хайтов са подали иск срещу Калин Терзийски заради думите му, че баща им е "слуга на един мръсен диктаторски режим".

Новината за съдебен спор обяви самият Терзийски в личния си профил във Facebook.

"Наследниците на хайтов искат да осъдят калин т. защото калин т. заявил (и не – никак не смята, че не е прав), та че баща им е бил слуга на един мръсен диктаторски режим. много услужлив слуга на висок пост в слугуването на мръсния режим. калин т. е казал това по телевизията, защото той дори и по телевизията не спестява истината. всъщност калин т. смята, че тези мили наследници искат да изкарат малко пари, съдейки го. както прави всеки мошеник – чрез интриги и изнудване да спечели някоя пара. но нека да им е простено, нека господ им прости", написа дословно той като статус в личния си профил в социалната мрежа.

Към изречените в ефир от него думи, Терзийски допълни и уточни, че цени самия Хайтов, но мрази "всеки, който обслужва" диктатурите.

"ПО ПОВОД ТОВА, ЧЕ РОДНИНИТЕ НА ХАЙТОВ ИСКАТ ДА МЕ ОСЪДЯТ Аз обичам разказите на Хайтов, аз съм израснал с тях, аз обичам Хайтов и го смятам за мъдър човек. Познавахме се. Но ето – аз мразя диктатурите, несвободата и всеки, който обслужва това цялото нещо. Да си успял в срамно време е недостойно, да не си успял в добро време е недостойно. Аз успях в добро време – не добро в глупашкия, еснафски смисъл – комунизмът беше доброто време на посредствените гниди, които просто искаха да си живуркат. Аз успях във време, в което никой не ми е помогнал, в свирепо и истинско време. В което само силните и смелите могат да се преборят. Гнус ме е от комунизма и неговите слуги – това е! Жигулка и два апартамента в Младост. Гнус ме е от това време, гнус ме е че съм живял в него. Времето на нагаждачите, на връзките, на писателските съюзи, в които се приемат родопски овчари, защото просто ни носят прясно сирене. Времето на посредствеността, на повсеместното крадене, на ... хаха, ах, бяхме добре тогава – да, бяхте добре, свинете, които обичат да си седят на задниците и да вършат нищо на държавна работа. Те винаги са били добре. Опитайте се да се борите, да надмогнете, да сте големи. Това е моята молба към вас", допълва Терзийски.

Елена и Александър Хайтови вече са дали ход на делото, пише "Площад Славейков".

Още новини за звезди четете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
27
 
! Отговори
Иво преди 7 години
Кой е все пак успелия Калин Т? В какво е успял, с какво е известен,какво е написал?
54
2
 
28
 
! Отговори
ДонДон преди 7 години
Добре де. Някой ще ми разкаже ли за този Калин, кой е?Наистина не съм го чувал, гледам има самочуствие да критикува емблемив Българската литература, история и тн.
53
4
 
30
 
! Отговори
пфф преди 7 години
Тоя е пълен ***. Нека Господ му прости, че вечно на гърба на другите търси евтина и бърза популярност!
52
2
 
44
 
! Отговори
евродебил преди 7 години
Кажи сега и за Вазов, че е "***" и "руски слуга", а Ботев "***" и ставаш най-великият български писател.
51
1
 
0
 
! Отговори
troq преди 7 години
До художникаA da ne govorim za Damqn Damqnov!!!
50
2
 
33
 
! Отговори
boyko.uzunov преди 7 години
Национално неизвестния Терзийски сложи името си до ХАЙТОВ и пак потъна в мъглата ...
49
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това пиянде дали си дава сметка че е *** като дъб? В какво е преуспял и какво е създал? Кой го познава? Освен да изпразва шишета с алкохол с друго не съм видял да е известен. Ако не беше във фермата по бтв едва ли някой шеше да го познава! Селенжър с главно С това е този космясалия!
48
2
 
27
 
! Отговори
Американ преди 7 години
Кой е този Калин Терзийски?И с какво толкова е "успял" , че се хвали?Хайтов знаем с какво е успял и как, ама този пасквил звучи на жлъчна завист, тоя да не получи някоя апоплексия..
47
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя съвсем е деградирал от пиене, а медиите го правят известен с простотиите му.
46
3
 
30
 
! Отговори
ДонДон преди 7 години
Мног се извинявам за моята непросветеност, но - Кой е този Калин Терзийски?
45
7
 
24
 
! Отговори
пепи преди 7 години
браво на наследниците! Който няма мярка на устата да целуваг...з!
44
11
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какъв диктаторски режим?! Режима на Бай Тошо, сравнение с другите диктатори беше, като бране на маргаритки в топъл летен ден! Калин Терзийски да е чувал за Чаушеску, за Ким Ир Сен, за Мао, за Сталин и други?!Тодор Живков беше истински патриот и тогава имаше България! Алкохолик ! Жал ми е за такива психодесни, объркани и неосъзнати хора, които не знаят , къде се намират!
43
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Така погледнато, наследниците ще го хванат за шлифера този Калин.
42
25
 
15
 
! Отговори
ined преди 7 години
В случая е напълно прав, едно са произведенията на Хайтов и съвсем друго е човека Хайтов и какви ги е вършил като председател на съюза на българските писатели и как е мачкал неудобните за властта творци. За кражбата на ръкописите на Яна Язова пък да не споменавам.
41
7
 
53
 
! Отговори
художника преди 7 години
Калинееее, нагаждачеството, пошлостта и посредствеността са типично човешки и не зависят от политическия строй. Ти никога няма да бъдеш Хайтов, Емил Димитров, Парцалев, Дечко Узунов , Борис Машалов. Нали са живяли в ОНОВА време - те нагаждачи ли са били според теб? Ако някой ти пробие главата, от там ще изтече ракия вместо мозък,ЛИЛИПУТ такъв !!!
40
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АБЕ ЗАЩО НИ ЗАНИМАВАТЕ С ЕДИН ХЕПОРАВИМ АЛКОХОЛИК? ТО ГОЛЯМА НОВИНА - КАКВИ БИЛИ С ЕЛЕНА, КАКВО ПРАВИЛИ, ПООТДЕЛНО И ЗАЕДНО.... ТОВА ЛИ Е ЛИЦЕТО НА МЕДИИТЕ В БГ? АКО Е ТАКА, ОРИЕНТИРАЙТЕ С ЕКЪМ НЯКОЯ ЖЪЛТА МЕДИЯ! НЯМА ЛИ ВЕЧЕ ВАЖНИ ТЕМИ ЗА ОБЩЕСТВОТО???????????????!!!!!!!!!!
39
2
 
24
 
! Отговори
PD преди 7 години
Хайтов е използвал и записки, на будни за своето време (периода на неговите разкази) учители и духовници. Не зная да ги е упоменавал (нямам претенции да зная всичко), но благодарение на неговото умение като разказвач, и шанса да има възможност за изява, въпреки всичките недостатъци на времето, днес ние имаме това. което наричаме "негово" творчество. Спецификите на характера му са останали в периода на съвременниците му, а творчеството му, е за много поколения напред.
38
3
 
14
 
! Отговори
Циник преди 7 години
До АнонименИ ти си същият, само дето само серещ, а не пишеш романи.
37
14
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Един писател бил алкохолик, друг пък крадял чужди ръкописи!!! Малий, голяма литература е българската, що ли никой не я чете извън страната.
36
5
 
29
 
! Отговори
толерантен преди 7 години
Прочела съм трите романа на Калин Терзийски - Лудост, Алкохол и Войник. Страхотни са................................Верно е, което казваш, но на фона на Хайтов изглежда като Кондьо или Радо Шишарката, примерно и затова хората се подвеждат.