Силата помръкна! Междузвездни войни отдадоха почит на Кари Фишър

Кари ще липсва на всички ни, написа Джордж Лукас
Обновена: 28 дек 2016 14:33 | 28 дек 2016 14:30, Красимир Ангелов
91

Снимка: Facebook/Star Wars

Смъртта на 60-годишната американска актриса, писателка и сценаристка Кари Фишър, прочула се с ролята си на принцеса Лея в "Междузвездни войни", покруси света на киното. След новината за кончината й много знаменитости, начело със създателите и звездите на култовата космическа сага, засвидетелстваха почитта си към нея в социалните мрежи.

"С Кари бяхме приятели през по-голямата част от живота ни като възрастни. Тя беше изключително умна, талантлива актриса, писателка и комедиантка с колоритен характер, който допадаше на всички. В "Междузвездни войни" тя изигра нашата силна, мъдра и изпълнена с надежда принцеса - роля, по-трудна, отколкото мнозина могат да си представят. Кари ще липсва на всички ни", пише в Тwitter създателят на космическата сага Джордж Лукас.

"Без думи. Съкрушен съм", гласи туитът на актьора Марк Хамил, изиграл Люк Скайуокър - екранният близнак на принцеса Лея в "Междузвездни войни".

"Кари беше единствена по рода си - брилянтна, оригинална, забавна, емоционално безстрашна. Тя изживя живота си храбро. В мислите си съм с дъщеря й Били, майка й Деби, брат й Тод и многото й приятели. Ще ни липсва много", пише актьорът Харисън Форд – любимият Хан Соло в "Междузвездни войни".

Още по темата

"За света Кари Фишър беше принцеса Лея, но за нас тя беше много специална приятелка. Кари притежаваше несломим дух, невероятен ум и любящо сърце. С ролята на принцеса Лея тя дефинира жената герой и вдъхна сила и увереност на много млади момичета по света", казва Катлийн Кенеди, президентката на "Лукасфилм".

"Кари Фишър беше единствена по рода си, неподправена личност, която сподели с нас забележителните си талант, истинност, блестящ ум. Милиони я обикнаха като непоколебимата принцеса Лея, тя завинаги ще остане в сърцата на почитателите на "Междузвездни войни", пише Боб Айгър, президент и изпълнителен директор на компания "Дисни".

"Мислех, че желанието ми за Коледа ще се сбъдне. Уви, нито моите мисли и молитви, нито тези на безброй фенове помогнаха. Изключително съм натъжен", споделя Антъни Даниълс, изиграл андроида C-3PO (Си-Трипио) в "Междузвездни войни".

"Принцеса Лея се сля със Силата. Ще ни липсват нейните доброта и остър ум. Почивай в мир, Кари Фишър", гласи туитът на актьора Уоруик Дейвис, изиграл еуока Уикет в "Междузвездни войни: Епизод VI - Завръщането на джедаите".

"Новината за кончината на Кари ме съкруши. Тя беше скъпа наша приятелка, която уважавах много и на която се възхищавах. Силата помръкна", написа Били Дий Уилямс, превъплътил се в образа на Ландо Калризиан в "Междузвездни войни".

"Бях дълбоко покрусен, когато научих за кончината на Кари Фишър. Ще ми липсват нашите закачки. Отиде си още един невероятен талант, една ярка светлина угасна", гласи туитът на актьора Уилям Шатнър от "Стар Трек".

"Тя беше най-умната, духовита, забавна, храбра, мила и сладка личност, която някога съм познавал. Съкрушен съм от загубата й", споделя британският комик Стивън Фрай.

"Кари Фишър, която беше по-забавна и умна, отколкото човек има право да бъде, си отиде. Съболезнования Деби и Били. Почивай в мир, Кари", пише актрисата Упи Голдбърг.

"Когато бях млад, Кари Фишър беше най-прекрасното създание, което някога бях виждал. Впоследствие тя се оказа не по-малко умна и духовита", споделя актьорът и комик Стив Мартин.

"Кари Фишър беше брилянтна писателка, актриса и приятелка, рядко забавна личност. Не мога да повярвам, че я няма", каза телевизионната водеща Елън де Дженерис.

"Благодарим ти, Кари Фишър, за всичко, което ни даде. Ще ни липсваш", написаха в изявление от Американската академия за кинематографично изкуство и наука.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
46
 
! Отговори
Boby преди 7 години
Ужасни сте!!! Дори и от смъртта нямате срам!!!!..Бог да даде спокойствие на душата ти, Принцесо!!!!Във време когато имах ме само дъвка "Идеал",тя ни даде, за малко поне Силата да помечтаем за нещо по различно!!И не ми казвай те,че сам нечия поклонничка,или обичам тия или оноя!!!Филма си беше и сега е класика в жанра!!!
10
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кари Фишър първа потегли към вечността и стана едно със Силата. Завинаги Принцеса! Завинаги Лея!May the Force be with you, Princess!Allways!
9
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кари Фишер беше част от една красива приказка,която развълнува милиони. Фейсбук героите не могат да и стъпят на малкия пръст.Почивай в мир.
8
0
 
21
 
! Отговори
Цецо преди 7 години
Поклон пред светлата й памет!
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ужас! Това българите наистина сме за освидетелстване! Как може и под тази новина да намерите начин да спорите за политика?!
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 13Гледай си там турските/индийските сериали и не давай мнение за нещо, което не разбираш!
5
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нека силата бъде с теб. Почивай в мир.
4
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До ПалпатинНЯМА!!!Йода ни е научил да не се поддаваме на гнева, страха и омразата!
3
3
 
66
 
! Отговори
Тъжен преди 7 години
Отиде си принцеса Лея и с нея част от детството ми .Нека почива в мир.
2
3
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко тъжно! Този филм промени детството ми! Накараме да вярвам и да се стремя към звездите!НЕКА СИЛАТА ДА БЪДЕ С НЕЯ!
1
4
 
60
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Безсмъртна роля - безсмъртна актриса!