Лепа Брена откровено: Балканската душа няма аналог в света

Войната в Югославия и отвличането на сина й – най-тежките моменти в живота й
53
Лепа Брена откровено: Балканската душа няма аналог в света
Снимка: Булфото

"Балканската душа няма аналог в света. Да сте жена на тази географска ширина значи нелек път. Трябва да се доказвате много повече от жените, които живеят в добре развитите страни", заяви легендарната певица Лепа Брена в интервю за Нова телевизия.

По думите й тук на Балканите жените не може да доминират. "На жената се гледа като на шкаф, който се използва известно време и когато на мъжа му омръзне, я сменя", категоричен е символът на някогашна Югославия.

В интервюто певицата сподели най-тежките моменти от своя живот. "Това са 4-5 момента в моя живот. Първият беше, когато започна войната в Югославия! Шок, страх! Не искаш, а и не можеш да повярваш, че нещо такова се случва в края на ХХ век.", отбеляза тя. Друг тежък момент за нея е бил моментът, когато е починал нейния мениджър Рака Джокич.

Но най-тежкият удар в личен план е бил, когато е отвлечен синът й. "Не бяхме пожалени. Защото има хора, които не обичат чуждия успех. Подобно нещо може да съществува само на Балканите", заяви Лепа Брена.

"И до ден днешен не се открили кой изобщо е извършил това... не искам да коментирам изобщо. Това е най-голямата несправедливост, която можеше да ни се случи и тя се случи", подчерта легендарната певица.

И отбелязва, че на Балканите никой не цени външната красота. "Всеки гледа качеството на продукта, който правиш. Разбира се, ако си красив, ще те забележат, но това е моментно. Трябва да покажеш, че си умен и работлив", подчерта Лепа Брена. И обеща на своите фенове, е преди концерта на 18 декември в зала „Арена Армеец", те ще имат уникалната възможност да видят за първи път част от новия биографичен филм за певицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: ЮгославияЛепа Брена
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
Баце преди 6 години
В казармата като и видеха концерт и се спукваха след това всички ставаха комунисти опа онанисти
38
0
 
2
 
! Отговори
ШматкофонХамбурски преди 6 години
До Lina Фехрета Яхич или Лепа Брена не пее гнусна чалга както други изпълнители . Не я слагай в една категория с останалата чалгарска гмеш . Сръбският по-популярен поп-фолк поне от онова време беше с доста стойносни текстове и бе взаимстван повече с неаполитанският стил отколкото с ориента . Лепа Брена съм я слушал в Хамбург и във Виена по разни елитни бих казъл кафани . Аз съм в Германия от 84 г и тук освен със сърби не съм контактувал нашенци не съм срещал за лаф
37
8
 
4
 
! Отговори
Lina преди 6 години
Чудно ми е от коя част на дълбоката провинция трябва да си, за да слушаш Брена? Явно съм доста младичка, но тоя турбо, ретро фолк ми предизвиква алергия.
36
4
 
11
 
! Отговори
Loyko преди 6 години
Mnogo carvul,mnogo prostotija ot komentirashti Bg neshtastnici.Lepa Brena e ot Bosna i neinija zivot e na drugo nivo,a chalgata i imitatorite sa v Bulgaria.
35
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая мюслюлманска *** едно време беше много на мода сред БГ мутрите.Включително и ББ Суджука й е голям фен.
34
12
 
13
 
! Отговори
Angela преди 6 години
Госпожа Брена, да сте чували нешто за донациа ?? Ваши колеги Госпожо донират пари в детски болници ,кадето пеат .Много често пеете в Бг, ама такова нешто от вас --мммм ништо .Или много ви са мили парите .
33
8
 
8
 
! Отговори
gorg преди 6 години
преди 20 г те срешнах ,намаше коса .От каде такава коса сега ????????
32
0
 
9
 
! Отговори
не плаши хората преди 6 години
До Поручика Балканец,спокоо,в българия господ само дава,нищо на никого не е взел,всичко пада от небето и за нищо не се плаща,щракане с пръсти и всичко гратис
31
0
 
9
 
! Отговори
до 21 преди 6 години
И к'во стана като падна комунизма. Оказа се че въпреки забраната много хора са си чалгари по душа. Освен забраната много хора са си рокаджии по душа. Общо взето не направиха нищо.
30
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Местя.
29
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интересно е защо пишете новини за хора които не се слушат.
28
6
 
15
 
! Отговори
Щракача преди 6 години
Оп Оп Оп Оп Оп Са Са Са Са Кака Лепа Брена много я убичаме Оп Оп добре пее чалгицата но най си го бива наш Слафчо Оп Оп Оп Оп Айде Славе нов албумец с чалгица че се изчакахме бре ей Са Са Са Са Са
27
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Фахрета душата и не е балканска,а мюсюлманска.Защо не ходи да пее в Близкия изток а само се бута в България?Явно в бившите югославски републики вече не прави концетри та се натиска тук.Или в Русия да ходи,нали сърбите са много гъсти с руснаците?И това което *** такива като нея няма нищо общо с автентичната балканска музика-фолклора на всеки един балкански етнос е прекрасна палитра от ритми които действително нямат аналог по света.Но това което пеят такива "фолк"певачи е пародия и подмяна.
26
5
 
29
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
Баба Ванга, Бог да я прости, казваше: "Не искай много, не можеш да му платиш цената!". Кога Господ дава с едната, взема с другата. Затова се радвай на това, което ти е дал.
25
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
...И отбелязва, че на Балканите никой не цени външната красота... то "красотата" която насажда чалгата е пластмасова затова като такава никой не я цени.Евтинжос е.
24
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами права е.
23
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредната балканска ***-акеса или може би първата ?!?
22
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
певачката на мутрите
21
11
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плюйте по комунизма, но точно той задържаше буйната балканска простотия в клетка и децата се учеха да свирят на класически инструменти, имахме и групи и изпълнители на европейско ниво (ФСБ, Тангра, Васил Найденов, Емил Димитров и т.н.).
20
7
 
21
 
! Отговори
Горд българин преди 6 години
Едно време хората по света са казвали:"Горд като българин". После дошли турците и пет века ятаганът им е сякъл гордите български глави. Може ми затова сега има доста мършa плюеща по народа ни.