Катрин Деньов: Извинете! Не подкрепям сексуалния тормоз!

Актрисата подчерта обаче, че флиртуването не е престъпление
15 яну 2018 20:42, Надежда Йосифова
36
Катрин Деньов: Извинете! Не подкрепям сексуалния тормоз!
Снимка: Rеuters

Френската актриса Катрин Деньов, която застана начело на движение, което е против кампанията #MeToo, обясни публично мотивите си и се извини на жертвите на сексуално насилие. Тя беше критикувана, че постъпката й доказва, че се отнася лекомислено към престъпността, съобщиха Франс прес и ДПА, цитирани от БТА.

"Приветствам всички онези, които са били жертви на сексуално насилие и може да са се почувствали засегнати от отвореното писмо, публикувано във в. "Монд", се казва в нейно заявление пред в. "Либерасион". - Поднасям извиненията си пред тях. Подписах петиция, публикувана в "Монд".

Още по темата

Обичам свободата. Не ми допада, че днес всеки се чувства в правото си да е в ролята на арбитър, да осъжда, и че изобличаването в социалните мрежи може да доведе до наказания, оставки и понякога до медийно линчуване. Но не извинявам нищо и никого. Не се изказвам относно вината на тези мъже, защото нямам нужната за това квалификация. В отвореното писмо не се споменава, че сексуалният тормоз е нещо хубаво. В противен случай нямаше да го подпиша".

Филмовата знаменитост допълни, че подкрепя отвореното писмо, което подписа заедно с още 100 известни актриси, писателки, изследователки и журналистки. Те отхвърлят "пуританството", появило се след първите обвинения в сексуален тормоз и насилие срещу холивудския продуцент Харви Уайнстийн, и искат да защитят правото на мъжете да досаждат на жените, отбелязвайки, че настойчивото флиртуване не е престъпление.


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Манафов преди 9 месеца
И аз не подкрепям тормоза, ама как да го обясня на гейовете, когато искат нещо по- така?
26
1
 
0
 
! Отговори
анонимна преди 9 месеца
до 20 - ще дойдат друг път, да сте чували, че Европа е проливала най-много кръв, и ще ги потърпи още малко, но да не се отклоняваме от темата - съгласна съм напълно с 22 и 26.
25
2
 
0
 
! Отговори
ЛИЛИ преди 9 месеца
Я стига сте обвинявали само жените, макар че има и между тях виновни, но един на 60 и отгоре е много по-виновен от 20 год. момиче /може и момче/, и започва с изнудване цялата работа, а защо не се оплаквали по-рано - ами че кой изобщо смяташе жените за нещо прези 20 -30 години, единствено само подигравки щяха да отнесат, а вие с това мислене показвате какви балкански субекти сте........
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тая история ми звучи като един виц. Решила една да става миска. Майка и я предупредила да не се занимва, че там нещата не са съвсем чисти, ама тя много искала, да я показват, да я снимат, да е известна, красива, хубава и т.н. Отишла, върнала се, победителка, майка и я посреща радостна. Миската хем се радва, хем плаче...мами...що плачеш...нали спечели, нали това искаше. Тя прошепнала нещо на ухото на майка си..., а майка...ама и в дупето ли бе мами...?!?
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Е, тя искала да става звезда в Холивуд - тази икона на порядъчността и морала, тази светлина и пътеводител на съвременния човек към добруване, тази твърдина на изконните човешки устои и чистота на душата...
Той...поканил я в хотелската си стая...
Тя отишла...сигурно си мислела, че ще четат Шекспир и древните поети и ще философстват над смисъла на Вселената, живота и всичко останало...
След 20 години се сетила да се оплаче, че "поезията" не и харесала...
22
1
 
4
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 месеца
ДО 22 СТРАХОТЕН КОМЕНТАР, ЕДИНСТВЕНИЯ, КОЙТО СИ ЗАСЛУЖАВА ДА СЕ ПРОЧЕТЕ, МАКАР ЧЕ ИМА И К......., КОИТО СЕ ВЪЗПОЛЗУВАТ, НО ПО-ЧЕСТО РАЗНИ НЕРЕЗИ СА ТЕЗИ, КОИТО ЗАПОЧВАТ ПЪРВИ...., А КОМЕНТИРАЩИТЕ СЪВСЕМ ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЯТ, АКО СЕ ОТНАСЯ ЗА ЩЕРКИТЕ ИМ!!!!!!!!
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво флиртуване, бе? Ония ги е изнудвал да му пуснат, за да получат работа, и ги е заплашвал, че иначе и допълнително ще навреди на професията им. Това е корупция. Държал се е като професора с адреналинката, само че е бил далеч по-опасен, защото е имал много повече власт. Когато става въпрос за тукашната корупция, ревете с право, нали?
20
2
 
2
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 9 месеца
АЗ НЕ СЪМ ЛИЦЕМЕРНА - ИСКАМ ДА МЕ ПОТОРМОЗИ МАЛКО ДЖЕЙМС ФРАНКО.....ИЛИ КОЛИН ФАРЕЛ.....
19
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Нютон още го е открил...няма празно, на всичко си има обратно действие. Нека пищят като ощипани, да лицемерничат и да мачкат консервативния бял мъж...след 50-тина години, когато той изчезне и е заменен в Европа от разни с неясен пол, ориентация и морални ценности ще дойде часът на ония "добрички" дето обичат жените им да са като пингвини, да си стоят в къщи и да раждат по 10 деца и да нямат право да говорят, ако мъжът им не им разреши. Е, те тогава ще реват за "лошия" бял мъж, дето им намигнал.
18
3
 
10
 
! Отговори
Ira преди 9 месеца
Някой се сеща как е чул нещо двусмислено преди 35 години. И започва публично да громи, заклеймява, осъжда и уволнява. Заклинания, брътвежи... И веднага глупавите жени на планетата правят фронт, направо другарско събрание и самокритика. Браво на Катрин, никога не е била част от стадото. Носи свободен картезиански дух.
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво на жената, най-накрая една умна актриса да им натрие носовете на лицемерните моралистки от Холивуд, които явно докато са градили кариера бая кревати са строшили. Европа си е Европа- цивилизация, интелект и финес!
16
0
 
16
 
! Отговори
Кирилица преди 9 месеца
Ето отново медиите пак подвеждат и лъжат!
Катрин не се извинява на "феминисткото Гестапо" и "фалшивите морални съдници", а казва,че не подкрепя самото физическо насилие.
Ето думите и: -Филмовата знаменитост допълни, че подкрепя отвореното писмо, което подписа заедно с още 100 известни актриси, писателки, изследователки и журналистки. Те отхвърлят "пуританството"-и искат да защитят правото на мъжете да досаждат на жените, отбелязвайки, че настойчивото флиртуване не е престъпление.
Медиите лъжат!
15
0
 
14
 
! Отговори
ruseborn преди 9 месеца
Това е! Французойка!
14
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ИЗВИНЕТЕ МЕ, НЕ ПОДКРЕПЯМ БАБЕШКИЯ ТЕРОРИЗЪМ.
13
4
 
10
 
! Отговори
1 преди 9 месеца
Тъкмо се чудех кога ще се появи поредната новина за жертвите на белите мъже и ето !
Сега очакваме новини за каймака на опресираните, първенците в олимпиадата за най -
тормозени хора на планетата а именно пеерасти, лесбийки, геагри, марксисти, комунисти и т.н.
12
1
 
7
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 9 месеца
неолибералните вегани от днеса да не трият поста.
11
2
 
21
 
! Отговори
а преди 9 месеца
Страшни лицемери. Тя не е казвала, че защитава насилници! Ама Опра президент, нали...
10
2
 
3
 
! Отговори
не на насилието преди 9 месеца
срещу насилието 100000%
9
1
 
3
 
! Отговори
zlaten plan преди 9 месеца
,,златният милиард,, потребители на #me too
8
1
 
1
 
! Отговори
game1 преди 9 месеца
до1: а, ти да видиш !! Някой да ме е чул (за златня милярд, другото гои, мои не знам)...
виж и норбеков също за златния, щом той го е казал... значи не на 1000 ми на 10000% е истина...

Черти на лицето и характера, които привличат околните
Черти на лицето и характера, които привличат околните

Черти на лицето и характера, които привличат околните

Астролог Петя Георгиева: През 2019-а трябва да внимаваме за поведението си
Астролог Петя Георгиева: През 2019-а трябва да внимаваме за поведението си

Астролог Петя Георгиева: През 2019-а трябва да внимаваме за поведението си