Орнела Мути на 63: Голямото име на италианското кино

Ето какво трябва да знаем за обичаната актриса
10

Снимка: Reuters

На 9 март рожден ден празнува една от големите звезди на италианското и европейско кино - Орнела Мути. Тя е родена през 1955 година в италианската столица Рим с името Франческа Романа Ривели.

В своята кариера, стартирала в началото на 70-те години на XX век, Орнела Мути е участвала в повече от 60 филма, като има спечелени и редица престижни награди.

Ето най-любопитното за Орнела Мути:

Бащата на голямата актриса е неаполитанец, а майка й е естонка с руски корени. Баба й и дядо й по майчина линия са имигранти в прибалтийската страна от Санкт Петербург.

Има по-голяма сестра – Клаудия.

В юношеските си години Орнела работи като модел, а дебюта й в киното е едва на 15 години. Това става през 1970 година във филма „La Moglie più bella“ (Най-красивата съпруга).

В началото на своята кариера Мути е популярна само в своята родина. Това обаче се променя през 1980 година, когато младата актриса прави дебюта си в англоговорящ филм с ролята на принцеса Аура във „Флаш гордън“.

През 1994 година списание "Class" определя Орнела Мути като най-красивата жена в света.

Орнела Мути има 3 деца – 2 дъщери и един син. Синът й Андреа Факинети също е актьор.

От 2008 година голямата актриса пусна и своя линия бижута. Те се продават в специални магазини на марката в Париж, Милано, Рим, Москва, Рига и други градове.

Преди години италианската актриса получи условна присъда и глоба, защото излъгала, че е болна, за да пропусне участие в театрална постановка. Вместо това тя е била на вечеря с Владимир Путин. Съдът установи, че през декември 2010 г. тя е убедила лекар да й издаде фалшив болничен, че има ларингит и не може да изпълнява ролята си в постановка в театър в град Триесте, за която получила хонорар от 25 000 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
до 5 преди 6 години
Раждането и по-точно отглеждането състарява , ако лично си ангажиран с децата но след като има детегледачки ,мамите се грижат само за себе си.
6
0
 
2
 
! Отговори
Адриано Ч. преди 6 години
Изглежда супер.......пластичните и хирурзи би трябвало да се гордеят с нея .
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
три деца има ?!, а статията от онзи ден, че раждането състарява? Значи не пречи раждането и гледането на деца на запазването на красотата и малдостта, пък било то и с малко помощ от медицината и козметиката.
4
8
 
15
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
"Укротяване на опърничавия". Това дами и господа е една от най красивите жени които е виждал света. Изключвам Айшвария Рай защото тя е полу-божество. Орнела на млади години е била НЕСРАВНИМА. Сега научих че красотата и върви по руска линия, което потвърждава мое твърдение че рускинчетата са най красиви
3
19
 
5
 
! Отговори
BG преди 6 години
И тая си е натъпкала силикон в скулите - много не естетично, грозно и не естествено.Иначе я помня само от един филм - "Лудо влюбен" с Челентано. Сега като се замисля - нищо особено.
2
0
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Хубавицата от Бони и Клайд по италиански...
1
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хубава жена!!! Неостаряваща.