Лишиха насилника Бил Козби от наградите му

Комикът е упойвал и изнасилвал десетки жени
8 май 2018 10:25, Петя Славова
10
Лишиха насилника Бил Козби от наградите му
Снимка: БТА

Членовете на управителния съвет на центъра за изкуства "Кенеди" гласуваха за лишаването на скандалния комик Бил Козби от две от водещите награди на организацията, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

В направеното изявление се посочва, че скорошната присъда на 80-годишния Козби по дело за сексуално насилие "хвърля сянка" върху кариерните му постижения, признание за които е присъдената му през 1998 г. награда на центъра "Кенеди".

Още по темата

Второто отличие на Бил Козби, което организацията анулира, е призът за хумор "Марк Твен". Наградата е учредена през 1998 г. и се връчва от центъра "Кенеди" на личности, които оказват въздействие върху обществото със социални коментари, сравнимо с това на прочутия сатирик от 19-и век. Козби е удостоен с отличието през 2009 г.

След като през април беше признат за виновен, че е упоил бившата университетска служителка Андреа Констанд и упражнил сексуално насилие над нея, Козби беше лишен от почетните степени, присъдени му от няколко университета.

Миналата седмица американската Академия за кинематографично изкуство и наука, която присъжда наградите "Оскар", оповести, че прекратява членството на Бил Козби и на режисьора Роман Полански, обвинен в изнасилване на малолетна, припомнят агенциите.

Преди време New York Times излезе с корица, на която 35 жени, насилени от Козби разказаха историите си пред изданието. Под всяка снимка бе изписана датата, когато е извършено посегателството върху нея.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
do 6 преди 5 години
Елементарна частица! Сигурно нямаш връзка с главния мозък!
6
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Безсрамник! Сигурно има комунистическа жилка.
5
1
 
1
 
! Отговори
плешивия от Бразерс преди 5 години
един приятел пита дали има иззет доказателствен материал в ХД качество
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако си беше платил 130 000 долара като Тръмп нямаше да има прожлем. Ама нали е дзифтар и ска да мине метър. Не става баце, при капитализма всичко е пари даже и любовта. Ако искаш аванти отивай у факултето.
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Индия отчаяно се опитва да догони САЩ по брой на изнасилванията ама не успява. Индия и САЩ вечна дружба. За кво ни занимавате с тоя коптор наречен САЩ.
2
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уау, това с Роман Полаnски им отне само половин век :DОт 77ма досега .... О извинете, 41 години били.
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еее , то не е честно. Те тея награди са му връчени, заради таланта му на актьор, не за качествтоо му на човек ... Което ти говори за всички награди :)