Специалисти: Мегън с по-добрата... дикция

Херцогинята вече има доста добър английски акцент
3 окт 2018 18:22, Иванка Гъркова
16
Специалисти: Мегън с по-добрата... дикция
Reuters
Меган Маркъл взима уроци по правоговор. В това се съмняват светски репортери, следейки изкъсо случващото се в британското кралско семейство. Това си личи и по променената ѝ дикция, обясняват експерти по публична реч и риторика на Острова.
 
Херцогинята на Съсекс обяснява за приноса на кралицата за Великобритания в документалната поредица на HBO „Queen of the World“ (Кралицата на света). Нейното участие в него показва, че тя говори доста по-различно отпреди да се омъжи за принц Хари.
 
„Меган Маркъл е актриса, която несъмнено може и да имитира. Тя вече „попива“ доста от британската култура, но хората смятат, че е странно вече да има британски акцент“, коментира последовател на кралското семейство в Twitter. Друг пък е на мнение, че тя не бива да забравя корените си и да говори типичния британски английски.
 
Подобно на Кейт Мидълтън, най-вероятно строгият кралски протокол е наложил Меган да промени дикцията си, за да прилича повече на британка със синя кръв.
 
Известно е, че в семейството на кралица Елизабет Първа се говори с акцент, който се използва само от 3% от живущите в Обединеното кралство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И а съм на мнение, че не трябва да забравя корените си - да си връща нигерийския англиски
9
1
 
4
 
! Отговори
Българин преди 5 години
С многото "реформи" за "книжовен" език и "правопис", Българският език претърпя неизмеримо ощетяване. Това допусна много чуждици- "много модерни и интелектуални, културни" чуждици насилствено да "заемат" централно място в изказа и изместиха, като архаични хиляди чисто български думи - като изговор и изписване, вкл. отпадането на някой графични символи. А сега историците казват, че от старите българи не е останало нищо. Ми питайте тия дето го направиха да е така. Чуждопоклонници! Родоотстъпници!
8
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 5 години
До Анонимен 2 Преди много години се срамувах от северозападният си диалект и когато отивах в София винаги се мъчех да говоря правоговорно. Считах, че диалекта е проява на селското, неграмотното, простото и т.н. Сега почти не говоря на северозападен диалект, но пък и считам, че това само ме е ощетило - диалектите са изконни словесни форми, които съхраняват в себе си автентични културни, народностни и социално-битови значими модели, които обогатяват историческият образ на съвременният Българин.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно, колеги, и да роди чернички, сигурно още в родилното ще чакат 2-3 белички чужди, с които да ги заменят, не вярвам баба Бети да се черви с мулатчета.Те бездруго в тия кралски фамилии не се знаят кой на кого какъв се пада, така, че все тая, сигурно 1/2 от родата са с неизвестен източник.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На сакса истинското име е КОХАРИ!
5
1
 
6
 
! Отговори
1123 преди 5 години
Хари май деца няма да има, Саксе-Кобургота и Фердинант преименували се на Уиндзор, са 2 от династийте на Илюминатите и трябва да поддържат кръвната си линия чиста!
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да не роди мулатче, че ще я катастрофират.
3
1
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Ако я беше зел Постол Войвода за булка сега щеше да говори с македонски акцент
2
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно е *** и я учат да говори правилно. Де да имаше и кой да научи ордите селяни в София...
1
2
 
9
 
! Отговори
IXXI преди 5 години
това ли е дъщерята на Хюсеин Обама, Барак?!