Валя Балканска смая италианците в Матера с гласа си

Европа вече официално има две столици на културата
27
Валя Балканска смая италианците в Матера с гласа си
Снимка: Булфото

Красивият италиански град Матера снощи официално откри своето председателство и вече официално Европа има две столици на културата. То започна с разнообразни спектакли, фойерверки и Валя Балканска.

Музиканти във въздуха, светлинно шоу, музикални и акробатични изпълнения. Със спектакли на четири сцени Матера затвърди своето място в света на европейската култура.

Още по темата

Любимецът на хиляди италианци – Актьорът Джиджи Пройети беше водещ на церемонията на един от централните площади – "Сан Пиетро Кавеозо".

Специален гост беше Валя Балканска, която омая гостите на Матера с изпълнението си на песента "Излел е Дельо Хайдутин".

Хиляди туристи посетиха града за откриването. "Невероятно е, много ми харесва, толкова е красиво. Шоуто, певците, всичко. Можем да видим много изложби, шоу програми – ще бъде чудесна година за Матера", заяви Ариана Роза.

По време на церемонията всички светлини в Матера изгаснаха, съобщава bTV. Бяха запалени хиляди свещи, за да се покаже, че звездите не са само на небето, а и в Матера.

Притаила дъх сред свещите откриваме Лора от България. "Много ми харесва, че навсякъде има свещи. Този огън придава магичност на града, защото това е един много стар град и хората са живели наистина примитивно", сподели Лора Абаджиева.

Президентът на Италия Сердо Матарела беше почетен гост на събитието. "Днешният ден е от голямо значение за Матера, за цяла Италия и за Европа, която е показала, че знае да признава и да цени своите култури. Културата е свързващата тъкан на европейската цивилизация", каза Серджо Матарела, президент на Италия.

Церемонията премина под мотото "Отворено бъдеще" и завърши с пожелание за разцвет на града.


27
Още от Звезди
Рийз Уидърспун – една независима жена на 40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 3 седмици
Валя Балканска пееше на плейбек,гласът и не е същият.Що не пратиха Соня Йончева или Караиванска.Едната я знаят и тя там си живее другата я познават като настоящ певец.Скромно,красиво откриване.Конете много ми харесаха, както и лекотата с която водещият се представи.
16
0
 
0
 
! Отговори
ан преди 4 седмици
има една песен ,изпълнена от НИНА с клип от бялото камъне над старцево-------космическа песен и изпълнение
настръхваш
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До AZ

Аз живея в Англия и не съм патриот, но фолклорът е последното нещо което ще се затрие преди човечеството, ако схващаш...
14
12
 
4
 
! Отговори
AZ преди 4 седмици
Нашенското виене под формата на народна песен,дрънкането на хлопатари, пиянските хора в ледени реки могат да впечатлят само аборигени. У европееца затвърждават мнението,че сме диваци.Съжалявам.
13
7
 
5
 
! Отговори
Фолклорист преди 4 седмици
След като в САЩ и откраднаха оригиналната женска родопска носия, откъде измъкна тази кичовска носия, която няма нищо общо с Родопите! Та нима с огромните хонорари през годините не можа да си направи, купи, истинска родопска носия! Това някаква мешавица от носии от различни области. Пафти не се носят в Родопите. Действително годините отдавна са дали отражение върху гласът и, явно иска пенсия и той. Тя получи 700 лв. пенсия от правителството! Достатъчно!
12
3
 
8
 
! Отговори
Svetoslav Grigorov преди 4 седмици
До Анонимен
Моля *** да изтрие поста в който се споменава "помакиня". Грозен , расистки коментар. За такива коментари в Европа съдят! Засрами се неандератлецо!
11
4
 
8
 
! Отговори
ъхъ преди 4 седмици
Амчи бабата пееше на плейбек, бе! От Лили Иванова ли ги научи тези номера?
10
3
 
5
 
! Отговори
Кенеф Цюрих преди 4 седмици
Таа изби гаргите на Пловдив.
9
5
 
4
 
! Отговори
Кенеф Цюрих преди 4 седмици
Таа изби гаргите на Пловдив.
8
1
 
12
 
! Отговори
dk преди 4 седмици
към ВАЛЯ
ако четеш или някой близък да ти каже да спреш да пееш вече със старческия глас
било какво било
пяла си хубаво но сега не и се излагаш
песента е хубава и нека я изпълняват вече млади хора както тя я изпълнява на събора в копривщица 60 годинни
7
0
 
18
 
! Отговори
Родопчанин ту преди 4 седмици
Харесвах преди години изпълненията на Валя и изпълнението и на "Излел е Дельо хайдутин", варианта летящ в Космоса. Но годините за разлика от други певици( Янка Рупкина, незабравимите Надка Караджова, Бойка Продадоха) които си бяха запазили мощните гласове ,при Валя си оказаха своето. Просто трябва най-после да спре. За съжаление идва и такъв момент, когато пред големите хонорари, човек трябва да помисли и за достойнството си!
6
3
 
24
 
! Отговори
Сократис преди 4 седмици
Гледах на живо откриването, и мога да заявя, че никой не беше толкова очарован и впечатлен от изпълнението на Валя Балканска.Песента и беше прекъсната от водещия преди края и единственото събудило интереса, беше инструмента Гайда.Водещия попита как се казва инструмента, защото го назова неправилно и Гайдарят му отговори "Булгариан-Гайда" и след кратък смях преминаха към следващото изпълнение.Откриването в Матера, беше много, много, по-добро от прехваленото в Пловдив и логично неразточително!
5
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Певица е Надка Караджова ,Янка Рубкина, Вълкана Стоянова !
таз помакиня е посмешище - ни глас ни визия ,па и името баланска е фалшиво казва се турля гюзел ! защо я пробутват не разбирам ?
имаме Мистерията на българските гласове,имаме много перфектни детски хорове ,имаме Държавни ансамбли , защо тая некадърница ?
4
17
 
21
 
! Отговори
Валя омая преди 4 седмици
гостите на Матера толкова разбират Валя си е изпяла песента. само се излага...но пък трупа парички. Човек се чуди дали вече да съжалява Валя или да се смее. Че тя не се сеща че вече трябва да се оттегли достойно и да остане в съзнанието на хората като певица на световно ниво ,предпочита да се излага..
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
а мегз не беше ли поканена
2
2
 
15
 
! Отговори
Браво преди 4 седмици
Наистина беле супер!
1
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Щтото едната "столица" не става за нищо та направиха и втора...

Участвайте в играта ни за 8 март и спечелете страхотни награди
Участвайте в играта ни за 8 март и спечелете страхотни награди

Участвайте в играта ни за 8 март и спечелете страхотни награди

Кои дни през 2019-а ще ни подложат на изпитание според пълнолунието
Кои дни през 2019-а ще ни подложат на изпитание според пълнолунието

Кои дни през 2019-а ще ни подложат на изпитание според пълнолунието