Андреа: Пайнера е алчен човек... Отговорът: Място за теб в "Пайнер" няма!

Скандал между фолкпевицата и бившите й продуценти
116
Андреа: Пайнера е алчен човек... Отговорът: Място за теб в "Пайнер" няма!
Колаж: Снимки Булфото

Фолкпевицата Андреа използва социалните мрежи за поредните си нападки към "Пайнер", фирмата, с която се разделиха преди години. Тя атакува и собственика на музикалната компания – инж. Митко Димитров.

Всичко започна с годишния концерт на "Планета" в Пловдив, по времето на който тя влезе в спор с колегата си Галин. А по-късно се "изля" във Facebook, което публикуваме без редакторска намеса:

"Без да казваме истината, няма как да се развиваме. Жалко, но още не сме се развили като музикално общество дотолкова, че основните поп фолк изпълнители да проумеят, че не трябва да ги е страх да се откачат от някаква си фирма, която им определя нейните си правила и си гледа само нейните интереси. Един алчен човек, който ги манипулира и всячески драпа да държи монопола над всички заведения именно чрез тях, които той ограбва с 30,40, 50 дори 60 процента от хонорарите от участия и 100 процента от авторските права и дигиталните продажби, а те милите дори не осъзнават и едвам намират пари за песни и клипове. Понеже взимат минимално от музиката, някои дори намират мъже, които да им дават срещу нещо си. Жалко, много жалко за колегите, звездите, които са идоли на много хора. Страхът български, робското мислене. А сме в 21-и век. Много жалко за България, много жалко за българската музика и този уникален жанр поп фолк. Хора, колеги, фенове, родители.. жалко за нас. Никой не е виновен".

Потърсихме и отсрещната страна, като от "Пайнер" разпространиха отворено писмо по повод нападките на Андреа.

"В дните около концерта "Планета на 18" бивша певица от каталога на фирмата заля мрежата с измислиците си. Длъжни сме да внесем малко реалност и нормалност. Заради нас, заради всички изпълнители, с които работиим, заради хилядите непредубедени фенове, а и заради българската музика", съобщиха от компанията.

Ето отвореното писмо на музикалната компания, също без редакция:

"Андреа, Андреа... Защо ли вероятната реалност да си бъдеш отново само Теодора Анреева толкова те плаши? Сега вече разбра, че славата също има срок на годност.

По принцип ние във фирмата избягваме да се занимаваме с бивши наши изпълнители, на първо място от уважение към самите нас и към съвместната ни дейност и постижения.

Да оплюваш и да лъжеш за хората, с които до вчера си делил трудности и радости, е белег на пълно отчаяние или на неудържима ярост. Не го прави повече. Грозно е.

Ти се раздели с фирма "Пайнер" преди 4 години по свое собствено желание. Пожелахме ти успех по избрания път и престанахме да се занимаваме с теб.
Екипът на "Пайнер" има  предостатъчно работа с актуалните имена от каталога на фирмата.

Ти обаче не се умори да се занимаваш с нас. Периодично плисваше измислиците си по нас.

Защо винаги в устата ти бе името на фирма "Пайнер"? Защо? Нали приключихме? Твори, развивай се, живей...

Човек би могъл да си направи извода, че по-отмъстителна от отхвърлената жена е само отхвърлената певица.

Последния изблик на онова, което клокочи в тебе, избълва по концерта "Планета на 18". Твърде горещи емоции за нещо, което изобщо не те засяга.

Изненадващо е, че успехът на този концерт толкова те е развълнувал. Интернет пространството се превърна в твоята арена, а страстта ти - в твоето оръжие.

Галин се опита да ти помогне. Напразно. Ти така и не разбра, че той се опита да ти направи услуга. В последните си писания твърдиш, че за тебе най-важното е развитието на истината. Добре да я развием тогава.

От две години пишеш SМS-и с извинения и молби да те приемем обратно в "Пайнер". Какви ли не начини опита. Какви ли не посредници използва да ходатайстват за тебе. Само и само да се върнеш. Последният ти SМS е само отпреди 2 седмици.

Извиняваш се... Признаваш грешката си... Признаваш вината за предателствата си...

Питаме се как ще намериш думи да се извиняваш за омразата, която изливаш сега? Търсим обяснение за твоята неистова страст да обругаваш и фирмата, и хората, с които допреди 4 години си била в екип! Очевидният извод е - завистта.

Завистта към успеха на всички нови имена, които вече те изпревариха, а другите пък са вече недостижимо далече напред. Прави каквото моралът ти и съвестта ти смятат за допустимо.

Място за теб в "Пайнер" няма!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ни занимавате с глупости ?
65
3
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква драма. Това е нивото на България хора.Поставени сме на чалга основа .Очаквайте Пайнера министър в правителството на Слави . Азис вероятно ще е президент .
64
31
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Андреа.Силна си.Би шута на грозния Пулев,който бил Кобра, особено се разбра каква кобра е срещу единствения по сериозен боксьор Кличко.Сега и на рекетьора Митьо Пайнера.БРАВО.СМЕЛА СИ.
63
3
 
73
 
! Отговори
Бил Гейтс преди 4 години
Интересна дилема, чия страна да вземеш в конфликт в който и двете страни хем са прави в спора по-между си, хем така са се овъртяли в ***, че хич не са за подражание.Първо Андреа не е много далеч от истината в думите си за Пайнер, НО дори и така да е, това е фирма, бизнес, бранд - работеща платформа, за която тя е просто един продукт. Теодорка се е дупила навремето пред който трябва, за да я направи звИзда, а сега си е повярвала, че има потенциал извън системата от която се е пръкнала.
62
9
 
62
 
! Отговори
Y.N преди 4 години
Браво Андрея. Добре го каза. Но селяните няма как да те разберат.Без такива като теб,Димитров е загубен. Добре каза истината,но не трябва във Фейсбук,а във НАП. Да му разровят мръсотията,да намерят тефтерчета със имената за консумация.За сводничество,.има затворСпасяват му г***а голкова пъти. Наливат му стотици хиляди. Но селския бек,който е почнал от димитровградския пазар със касетките които записваше противозаконно и продаваше- няма как да се промени.По манталитет си е още там на пазара.
61
3
 
82
 
! Отговори
Дзъ преди 4 години
Ама яяяя НАП да посети Пайнер....останалото са махленски заяждания
60
5
 
24
 
! Отговори
ДИМИТЪР ГЕОРГИЕВ преди 4 години
ДИМИТРОВИ ,ЯКО ГИ ТРЕСЕ ФАЛИТЪТ.НА 3 ТИЯТ ФАЛИТ НИ ПРОБУТВАХА ДЕМОКРАТЪТ ФИЛ ДИМИТРОВ ЗА ПРАИМ МИНИСТЪР В СДС.НА 6- ЯТ МОСКВА ВЗЕ В РЪЦЕ НЕЩАТА.НО,ДИМИТРОВИ ПАК НЕ СЕ ОПРАВИХА.ТЕ СА СИ ТАКИВА.БЕДНИ,ФАЛИРАНИ,КОМУНИСТИЧЕСКИ СЕЛЯНИ.КАТО ИМАШ БРАНД-ПЕЧЕЛИ И ПЛАЩАЙ ТИ.НЕ ДА ТОВАРИШ -ПЕВИЦИТЕ И РАБОТНИЦИТЕ ДА ТИ ПЛАЩАТ.ЗА ДА МОЖЕШ ДА ВЪЗСТАНОВИШ -6 ФАЛИТА.НЕВЪЗМОЖНО МЕРОПРИЯТИЕ.ЯЗЪК ЗА АНДРЕА -ЧЕ И ТЯ ДАДЕ ФИРА.САМ /САМА НАИСТИНА Е ТРУДНО.НО,БЕЗ ДИМИТРОВ Е ВЪРХЪТ.
59
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как е наредиха тая хахахахха. Жалка картина. Ами ще плащате процент. Човека ви дава телевизия и развит бранд. Както са казали... Пейй си? Азис си пее извън там и е цар. Те са прави, какво се занимаваш с тях. И другото, как твойте колеги да ти повярват, че извън системата им може лесно... След като не го доказваш? Силните се оправят сами факт. Ти ясно не си сред тях.
58
7
 
80
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Андрейке или Тодорке,както ти е там името.Повечето от вас нямат достатъчно капацитет да се развиват сами затова им трябва някой като Митьо Пайнера да ви взима половината от заработеното ,да ви строява щото иначе сте гола вода .Ти за 4 г колко песни направи?На колко участия ходи? Или ти беше по лесно Кобрата да те хрантути и ти да си дебелееш у вас .Цялото ти "творчество" направи когато беше при тоя който сега хулиш. Защо го хулиш?!?!Щото и той като Кубрат не иска увехналия ти ***.
57
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фото-чоп на чия страна е?
56
9
 
26
 
! Отговори
Dinko преди 4 години
Аз пък подочух че Пайнера й се натискал да се върне обратно!
55
5
 
77
 
! Отговори
Валери преди 4 години
Ако бяхме поне малко развита държава тея от лАЙНЕР щях да ги пратя да в периферията на обществото, където всъщност им е мястото. И вместо фирмата да се развива по собствен път те все копират от някъде. Всичките им клипове са с американски сцени и флагове. Все снимат нещо американско и задължително в ретро стил. Да ви и......
54
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По конвертируемите да ако вземат 4 бона примерно за участие да се помандахерцат за 1 час - 5 кръчми за месец и са готови за 20 бона ама другите обикалят малко повече за тея пари.
53
1
 
58
 
! Отговори
дам преди 4 години
Много ви е смешно и ви прилича на турски сериал, ама една чалгарка взема на месец чисто по 20 бона.Колко от вас могат да се похвалят с такива заплати.Малко силикон, плейбек и къса пола и 20 бона на месец, не е зле. Ето защо андрея иска пак в пайнер.
52
2
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В какво точно са я изпреварили само те си знаят? Бившата вече Пулевица е просто поредното тъпо парче, продукт на един деградирал псевдо-музикален жанр от който печеливш явно е само бай Митю. Само с перхидрол и фотошоп не става, трябва акъл и поне малко талант ама тея неща са я подминали и то много. Иначе тая сбирщина на грачещи без плейбек компаньонки Пайнер трябваше да е отдавна разбита и заличена, но уви в нашето райско кътче на Балканите простотията е на власт вече години наред.
51
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пулев и Андреа отново са заедно!
50
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е прекрасен сценарий за турски сериал.
49
2
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както гледам, време е тази фирма за деградация на младите Българи да спре да бълва никому ненужна пошла музика. Още се чудя на хората слушащи чалга. Не ви ли омръзна една и съща тематика на песни поднесена от различни певци, готови да излязат и чисто голи за 5 минути слава. Хубавата чалга ако мога така да нарека този жанр беше през 90 години. Сега е порнография и пари.
48
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Без менаджери,промоутъри(посредници) в този и всеки бизнес не става. Всеки спортист на ниво,актьор,певец и т.н.,по цял свят си ги има! И ако не внимаваш ще те оскубят! Повтарям на цял свят е едно и също! Някой трябва да ти търси работа,да ти пише текстове,аранжименти,да ти прави реклама. А ти пей или ритай топка!
47
5
 
36
 
! Отговори
Ретро чалгар преди 4 години
Славата наистина има срок на годност и това важи с пълна сила и за "Пайнер". Днес не могат дори с малко да се доближат до качеството на песните които имаха в периода 2002-2008 г. Тогава имаха супер модерно звучене и повечето бяха авторски. Днес всичко е копи/пейст от най-долнопробния Ориент. Митьо, Митьо, нищо добро не те чака е когато си алчен и искаш да имаш максимум печалба с минимум разходи!

Спонсорирани публикации