Андреа: Пайнера е алчен човек... Отговорът: Място за теб в "Пайнер" няма!

Скандал между фолкпевицата и бившите й продуценти
116
Андреа: Пайнера е алчен човек... Отговорът: Място за теб в "Пайнер" няма!
Колаж: Снимки Булфото

Фолкпевицата Андреа използва социалните мрежи за поредните си нападки към "Пайнер", фирмата, с която се разделиха преди години. Тя атакува и собственика на музикалната компания – инж. Митко Димитров.

Всичко започна с годишния концерт на "Планета" в Пловдив, по времето на който тя влезе в спор с колегата си Галин. А по-късно се "изля" във Facebook, което публикуваме без редакторска намеса:

"Без да казваме истината, няма как да се развиваме. Жалко, но още не сме се развили като музикално общество дотолкова, че основните поп фолк изпълнители да проумеят, че не трябва да ги е страх да се откачат от някаква си фирма, която им определя нейните си правила и си гледа само нейните интереси. Един алчен човек, който ги манипулира и всячески драпа да държи монопола над всички заведения именно чрез тях, които той ограбва с 30,40, 50 дори 60 процента от хонорарите от участия и 100 процента от авторските права и дигиталните продажби, а те милите дори не осъзнават и едвам намират пари за песни и клипове. Понеже взимат минимално от музиката, някои дори намират мъже, които да им дават срещу нещо си. Жалко, много жалко за колегите, звездите, които са идоли на много хора. Страхът български, робското мислене. А сме в 21-и век. Много жалко за България, много жалко за българската музика и този уникален жанр поп фолк. Хора, колеги, фенове, родители.. жалко за нас. Никой не е виновен".

Потърсихме и отсрещната страна, като от "Пайнер" разпространиха отворено писмо по повод нападките на Андреа.

"В дните около концерта "Планета на 18" бивша певица от каталога на фирмата заля мрежата с измислиците си. Длъжни сме да внесем малко реалност и нормалност. Заради нас, заради всички изпълнители, с които работиим, заради хилядите непредубедени фенове, а и заради българската музика", съобщиха от компанията.

Ето отвореното писмо на музикалната компания, също без редакция:

"Андреа, Андреа... Защо ли вероятната реалност да си бъдеш отново само Теодора Анреева толкова те плаши? Сега вече разбра, че славата също има срок на годност.

По принцип ние във фирмата избягваме да се занимаваме с бивши наши изпълнители, на първо място от уважение към самите нас и към съвместната ни дейност и постижения.

Да оплюваш и да лъжеш за хората, с които до вчера си делил трудности и радости, е белег на пълно отчаяние или на неудържима ярост. Не го прави повече. Грозно е.

Ти се раздели с фирма "Пайнер" преди 4 години по свое собствено желание. Пожелахме ти успех по избрания път и престанахме да се занимаваме с теб.
Екипът на "Пайнер" има  предостатъчно работа с актуалните имена от каталога на фирмата.

Ти обаче не се умори да се занимаваш с нас. Периодично плисваше измислиците си по нас.

Защо винаги в устата ти бе името на фирма "Пайнер"? Защо? Нали приключихме? Твори, развивай се, живей...

Човек би могъл да си направи извода, че по-отмъстителна от отхвърлената жена е само отхвърлената певица.

Последния изблик на онова, което клокочи в тебе, избълва по концерта "Планета на 18". Твърде горещи емоции за нещо, което изобщо не те засяга.

Изненадващо е, че успехът на този концерт толкова те е развълнувал. Интернет пространството се превърна в твоята арена, а страстта ти - в твоето оръжие.

Галин се опита да ти помогне. Напразно. Ти така и не разбра, че той се опита да ти направи услуга. В последните си писания твърдиш, че за тебе най-важното е развитието на истината. Добре да я развием тогава.

От две години пишеш SМS-и с извинения и молби да те приемем обратно в "Пайнер". Какви ли не начини опита. Какви ли не посредници използва да ходатайстват за тебе. Само и само да се върнеш. Последният ти SМS е само отпреди 2 седмици.

Извиняваш се... Признаваш грешката си... Признаваш вината за предателствата си...

Питаме се как ще намериш думи да се извиняваш за омразата, която изливаш сега? Търсим обяснение за твоята неистова страст да обругаваш и фирмата, и хората, с които допреди 4 години си била в екип! Очевидният извод е - завистта.

Завистта към успеха на всички нови имена, които вече те изпревариха, а другите пък са вече недостижимо далече напред. Прави каквото моралът ти и съвестта ти смятат за допустимо.

Място за теб в "Пайнер" няма!".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
53
 
! Отговори
Перник пие и яко бие преди 4 години
"Понеже взимат минимално от музиката, някои дори намират мъже, които да им дават срещу нещо си."Това е публична тайна.
45
6
 
54
 
! Отговори
до 43 преди 4 години
Чалгата и чалгарите не са виновни са опростачването на голяма част от хората.Тази простотия си съществуваше и преди появата на чалгата и точно благодарение на тази простотия чалгата процъфтяваше и се наложи.Мога да ти дам като пример,че преди демокрацията масовата музика беше сръбската.Това се слушаше по сватби,новобрански,събори и всякакви поводи.От тук може да си направиш изводите за културното ниво на масовия българин
44
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И ТОВА ЧЕНГЕ СЕ ИЗЧЕРПА. 30 ГОДИНИ СТИГАТ.
43
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гепи единия и фрасни другия!
42
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Теодора Андреа е такъв певчески талант!! Певица от ранга на Марая Кери и целия този талант употребен от димитровградския пеодуцент!! Световен талант съсипан от Митко Пайнера!!
41
4
 
42
 
! Отговори
гражданин преди 4 години
Митака Пайнера остаря и стана много алчен. Не, че не беше такъв и преди, но с възрастта дъртаците стават ужас.
40
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На пЪЙнера мястото е при бай Ставри в Централния. Човека ще го научи на много хубави неща. Човека е Строг но справедлив. Цяло едно поколение ги направи Чалгари. Този заслужава да бъде изрит, ан отзад с такъв шут че и парче да не остане от него.
39
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Харесвам тези хора, колкото харесвам изпозвана тоалетна хартия.
38
11
 
15
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ВСЯКО НЕЩО ИМА НАЧАЛО И КРАЙ НО ТАЯ ТЕОДОРА АНДРЕЕВА ПОДАЛ С СИИ ПРЬСТ ОТХАПА ТИ РЬКА
37
2
 
43
 
! Отговори
Парижките Потайности преди 4 години
В ,,бизнеса'' е така.Станеш ли на години,те свалят от ,,каталога''.Като поувисне една жена и премине чарът и хубоста и,тръгва надолу и назад.Може и да боли,но това е истината.В Холивуд е същото.Една крава спре ли да дава мляко я колят.Това ако не се знае от чалгаджийките,то те след времето на славата ще изпаднат в немилост и изолация.Зърното за зимата се събира по време на жътва,ако изпуснеш момента ще гладуваш.
36
6
 
15
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 4 години
Така се получава защото ББорисов изпусна чалгата! Тук трябва да има регулация, закони и подзаконови актове! Например да се дефинира ритъмът на чалгата, кои ноти да се употребяват и строг контрол над текстовете. Текстът трябва да бъде закачлив на сексуална тема но не много печален и песимистичен защото нарушава законовото определение за чалга! БСП би могла да изкове такива закони за да може чалгата да си е чалга и да се спре със извращенията! Победа!
35
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Време е Теодора Андреева да се върне в сладур и да си търси мъж, там откъдето стана популярна.
34
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами като са измислици, защо в отговора пише само за Андреа, а не за това колко процента от хонорарите и авторските права крадат наистина?
33
2
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Писна ми от всички тези ......изпълнители.Писна ми от нахалството им,от визията им,от пошлостта им.Писна ми от Андрешки,Галени и Преслави.Писна ми от Стораровци.Азисовци и Софки,от Митьо Пайнера.Всички БАСТА.Долнопробни сте.
32
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше едни Тони Дачева, Глория и Ивана, какво стана с тези кифлочи ?
31
4
 
47
 
! Отговори
Мими преди 4 години
Не слушам тази музика,обаче Андреа е права!
30
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вярно ли е, че тоя ги плющи насекъде?
29
3
 
51
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Има ли още астралопитеци в България да слушат такава музика ? Какъв позор за част от българската нация . Моля не заливайте ефира с тази *** помия .
28
2
 
65
 
! Отговори
Додо преди 4 години
Защо ни заливате с тази дезинформация? Защо се допуска интернет глорификация на тези морални отпадъци Андреа, Митю Пайнера и т.н. скотове? Аман от рекламата на дейността им, която съсипа 2 поколения Българи с отблъскваме от християнските ценности, морален срив и откровена промоция на сатанизъм, содомия и разврат!
27
3
 
75
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Митьо Димитровградския е виновен за опростачаването на цяло едно поколение българи .

Спонсорирани публикации