Коронованият ангел на България - Царица Елеонора

Втората съпруга на цар Фердинанд е известна с благотворителността си
16 сеп 2020 22:51, Дарена Найденова
31
Коронованият ангел на България - Царица Елеонора
Снимка: БГНЕС

Историята на България винаги е събуждала интерес не само у нашия народ, но и по целия свят. Държавата ни преминава през няколко трудни периода, но винаги е намирала начин да се изправи и отново да завоюва мястото си на картата. Територията ни е завзета два пъти, постигаме победи и в двете световни войни, но някак си предците ни се събират и започват да изграждат наново основите на днешна България.

Във великото ни минало има личности, които се открояват сред обществото. Тук говорим за писатели, бунтовници и революционери, способни да повлияят на цял един народ и да го събудят от дългия сън, за да го накарат да потърси свободата и правата си. Към тези силни мъже и жени се присъединява и една дама, която не е с български корени, но се влюбва в страната ни в момента, в който стъпва в нея.

В последствие тя сяда на най-високия трон за една жена и получава титлата царица. Чрез брака си с цар Фердинанд I, тя се превръща в майка на нацията и дори е наречена „Коронованият ангел на България“. Нейното име е Елеонора.

Коя е царица Елеонора и подробности за живота й, вижте в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Въй Въй Въй преди 3 години
Пак ще добавя че Фердинант е германец но той е от 33 та степен масон. Или трябва да си от ИЗБРАНИТЕ или да си купиш мястото. Германия се заиграва с тяхните(Ешкенази) - в превод германски евреин и последиците са катастрофа след катастрофата.
21
0
 
4
 
! Отговори
Въй Въй Въй преди 3 години
Само да вметна:След 1945 СССР завзема България и Съюзът или Русия както искате така си го превеждайте, не са Руснаци. Никой от главорезите на СССР не е руснак. Те са от ИЗБРАНИТЕ. Един такъв е Андрей Луканов и други като: Стефан Софиянски, Андрей Станишев и майка му която измисля македонски литературен език. Да са ви честити омразните коментари против руснаците. Това е и целта на ИЗБРАНИТЕ.
20
2
 
2
 
! Отговори
дивак преди 3 години
До До 1Ми ей ти ги факти Национална катастрофа-1913 Национална катастрофа 1918, благодарение на алчността на Кобургите, без да броим икономическите последствия и загуба на Западните покрайнини, Одринска и Беломорска Тракия. Само заради решенията на един самозабравил се...И още нещо, само благодарение на "комунистите" Тракия не е гръцка територия.
19
1
 
4
 
! Отговори
Царство България преди 3 години
Той го създаде! Признава му се!
18
2
 
6
 
! Отговори
Бла-Бла преди 3 години
Блазе на българите, царицаангел, героична династия, цял свят ни завиждал. Авторката на статията, започнете да пишете хороскопи, по-малко глупаво и помалко заблуждаващо е.
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОбективноЕ, щом за нея е "поклон",ти не знаеш смисъла на думите.
16
2
 
5
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Коронован ангел? А защо? Прочетете историята на европейските кралски семейства, научете европейска история и цивилизация. Когато направите разлика между Едуард седми и Едуард осми, Мария-Аделаида и Мария-Антоанета между Жак Превер и Жак Атали, тогава пишете празни приказки.
15
2
 
7
 
! Отговори
epa преди 3 години
всичко свързано с Фердинанд трябва да е омразно за всеки българин. Цар егоцентрик довел България д ве национални катастрофи, скарал ни със всички съседи и завинаги погребал надеждите за национално обединение на българите и загубата на национална идентичност на милиони българи останали извън пределите на родината.
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЛюбимото на всякакви царе и други грабители е да се правят на филантропи с малка част от разграбеното от същите хора!Правешкият 'филантроп' ли визираш?
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
********************************************************************************************************************************************************************************************************
12
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Любимото на всякакви царе и други грабители е да се правят на филантропи с малка част от разграбеното от същите хора!Ограбваш хората, поставяш ги на колене пред гладна смърт и после им раздаваш подаяния да ти целуват краката! О неземно благородство!Плуя на тая CГАН!!!Тая и тя обикаля да дава, с чужда пита помен, както прави и Тиквата в момента!
11
2
 
18
 
! Отговори
999 преди 3 години
СЛЕД 1944 Г. ГРОБЪТ НА ЕЛЕОНОРА Е ПОРУГАН И ПЛОЧАТА - ПРЕМАХНАТА. ТОВА Е ЖЕНАТА, КОЯТО ЛИЧНО Е УЧАСТВАЛА КАТО МЕД. СЕСТРА ВЪВ ВОЙНИТЕ НА БГ. ЕДИНСГВЕНАТА ЖЕНА С ПРИСЪДЕН ВОЕНЕН ОРДЕН " ЗА ХРАБРОСТ"!!! ЗАСЛУЖЕНО. ДО 1944Г. СПАСЕНИТЕ ОТ НЕЯ И ОТ ОБУЧЕНИТЕ ОТ НЕЯ МЕД. СЕСТРИ, ВОЙНИЦИ, СЕ СЪБИРАЛИ ВСЯКА ГОДИНА НА ГРОБА Й!!! ГРОБЪТ Е ВЪЗСТАНОВЕН СЛЕД 1989 ГОД.
10
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НискочелитеПлоскоземниРушофилски типажи нямат капацитета необходим да оценят личност като Елеонора.
9
7
 
14
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Я кажи сега да чуем кой опропасти повече България - царската династия или тия, дето я свалиха от власт, за да заемат нейното място !? Само факти искам !
8
1
 
18
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 3 години
БИ ТРЯБВАЛО ДА СЕ ПИШЕ ПОВЕЧЕ ЗА ТАЗИ СВЕТЛА ЛИЧНОСТ - ЧОВЕКЪТ ЕЛЕОНОРА.
7
3
 
18
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
ЦАРИЦА ЕЛЕОНОРА, ВТОРА СЪПРУГА НА ФЕРДИНАНД, Е ПЪЛНА НЕГОВА ПРОТИВОПОЛОЖНОСТ, ОСОБЕНО В МОРАЛНО ОТНОШЕНИЕ. ПОКЛОН!
6
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като го видя тоя Фердинанд,че ми се повръща от него,предател долен и противен,!
5
17
 
6
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Фъшкисти
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5А ти чувал ли си за :Сите србе на врбеи ,,, муда им са ладни
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А аз съм пряк наследик на рода Дуло преа столетията ама никой не ме ебааааа