Македонецът Миро във "Фермата": Сърбите са най-големия ни враг

"Когато заживееш в България, осъзнаваш, че отношението към нас е добро"
18 сеп 2020 08:40, Александър Попов
138
Македонецът Миро във "Фермата": Сърбите са най-големия ни враг
Снимка: Фермата
Пламенна защита на България дръпна участник в риалитио "Фермата" от Северна Македония. Строителният предприемач Мирослав Трайчевски от Крива Паланка, който от 13 години живее в София, се изказа в защита на страната ни и срещу сръбската пропаганда в родината си. 
 
"Когато един човек от Македония поживее в България осъзнава, че тук настроенията към нас, македонците, са много по-различни от тези, за които се говори в страната ни. Виж как мен ме приемате", каза с благодарност Миро, който тази седмица контузи крака си при падането от покрива в стопанството.
Още по темата
"Навремето в Македония имаше настроения срещу българите, но в последните 7-8 години мисленето на новото поколение се промени и то благодарение на България – младите взеха гражданство, паспорти за ЕС. Вече е по-различно отношението", допълни той. По думите му, сърбското влияние в родината му все още е много силно. „Според мен, сърбите са най-големият враг на Македония", отсече той. 
 
Миро развива успешен строителен бизнес у нас, но не е забравил гладните години в Крива Паланка. Роден е в бедно семейство. 
 
"В една стая живеехме майка ми, двете ми сестри и аз. Бяхме на ръба на мизерията. Цепил съм дърва за една бутилка мляко и за едно сирене. Ходех с майка ми на границата с България, в Гюешево, да въртим търговия", казва македонецът, който никога не е вярвал, че след като премине същата тази граница, животът му ще се промени. 

 


138
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
0
 
0
 
! Отговори
П.Р. преди 2 месеца
Сигурно сме две държави и два народа, но сърцето ни тупти като едно.
118
0
 
3
 
! Отговори
До Бунгар преди 2 месеца
Изключително неграмотен си по отношение на българската история!
117
10
 
0
 
! Отговори
Бунгар преди 2 месеца
Продължаваме да лъжем сами себе си. ОТ 21 държави в Отоманската империя България е единствената която е освобождава Русия. Всички останали се освобождават сами. Единствена победа в историята в една война имаме само срещу Сърбия, а всички други воини са ни побеждавали.Велики сме само в собствените си очи,но истината е друга.
116
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Има македонци, които помнят своя род и знаят истината! Миналото лято бяхме в Охрид, това което ме стопли най-много беше когато в музея на касата (цените са два вида за чужденци и местни) казаха "па вие не сте странски туристи, вие сте домашни"!
Лошото е, че при тях медиите са в сръбски ръце и това изкривява информацията, която стига до тях!
115
1
 
8
 
! Отговори
Южен македонец преди 2 месеца
Един народ две държави, истината ще излезе наяве!
114
0
 
1
 
! Отговори
ТехноИмпекс преди 2 месеца
До Анонимен
Курнелия ти ли си?
113
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Най-големия враг на България, в исторически план, винаги е бил запада а сега ес,нато,сащ
112
0
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 месеца
Доживяхмеееее!Слава на Бога.Амин!
111
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
макетата са тъпи като ганювците и това показва че сме братски народи,а най-големите ни врагове не са нито сърби нито гърци ами турците и албанците и ако бяхме нормалномислещи щяхме да живеем в една държава и с гърците,сърбите и румънците да бъдем съюзници но де толкоз ум макета и ганювци
110
2
 
8
 
! Отговори
Антикомплексар преди 2 месеца
Най-големите врагове сме си самите ние с всичките жалки комплекси.
109
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сърбите имат сериозни комплекси от нашата история! България е била Империя и сме им владели земите им и Белград дори! Имали сме Царе със статут на Цезари и претенции за престола в Константинопол а, те са били едно племе с князе.
Не им слушайте музиката и не им хвалете кухнята. От България и българското по-хубаво няма. Имайте самочувствие!
108
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Така е руснаците са народ много близък до нашата душевност. Обаче Руската имперска политика много често е работила в ущърб на България. Дано това се промени.
107
10
 
50
 
! Отговори
Киро Х преди 2 месеца
Най-големия враг на България, в исторически план, винаги е била Русия. Много Българи наивно си мислят, че Русия ни е братска държава, обичаща да помага безвъзмездно на България, но това не би могло да бъде по-далече от истината, а доказателства за това много! Осъзнато и изказано и от Вазов, Раковски, Стамболов и Захари Стоянов. Това не означава, че обикновените руснаци не чувстват българите за близки и приятелски народ. Така е! Много българи също обичат руснаците. Но фактите са си факти!
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Стефан

Теб никой не те пита дали си съгласен.
105
0
 
32
 
! Отговори
Додо преди 2 месеца
До Стефан: незнам дали си заблуден, или най-нагло лъжеш, но България никога не е извършвала геноцид над тероториите си, може би точно затова, защото сме “окупирали” само наши си територии, които са били откраднати с измама и подлост от съседи-“доброжелатели”, като Сърбия, Гърция и Румъния. Никой не извършва геноцид над сънародници, с изключение на богохулните комунисти, а в годините, които си цитирал те още са били само крадци на кашкавал.
104
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
стига с пропаганди и политики живота толкова е кратък за да се мразим
103
41
 
9
 
! Отговори
Стефан преди 2 месеца
Съгласен съм, но и ние сме извършвали доста зверства срещу цивилно население в Сърбия и Северна Гърция през1941, 1944 г. Така че трябва да го даваме малко по леко
102
5
 
27
 
! Отговори
Хахаха преди 2 месеца
А вие вярвате ли че когато сърбин ти каже брато, брате е приятелско и добронамерено? Много сте наивни!
101
2
 
34
 
! Отговори
Истината преди 2 месеца
Освен сърбите, другите палачи на македонските българи са били и гърците. Прочетете малко история и ще научите за сръбско/гръцки кланета над български села.
100
8
 
10
 
! Отговори
Барселона преди 2 месеца
Не бих казал сърбите,по скоро сръбската политическа върхушка от доста години....Освен руснаците с ..братушка ...брато.. ни казват само сърбите...обикновенните сърби.