Коя е наркобаронесата Гриселда Бланко, вдъхновила Холивуд?

Тя е създала Пабло Ескобар
14 окт 2020 14:40, Иванка Гъркова
50
Коя е наркобаронесата Гриселда Бланко, вдъхновила Холивуд?
Снимка: IStock

Тя не е родена под щастлива звезда и израства на улицата. Крадейки и проституирайки от дете, с годините тя се превръща в безпощадна убийца, която има доверие само на себе си. Благодарение на своя характер, тя успява да се измъкне от мизерията и създава империя. Ставайки най-кръвожадният наркобос в Маями, тя се превръща в Кралицата на кокаина и кръстница на много мафиоти. Богатството ѝ е несметно, но си има цена...

Коя е Гриселда Бланко?

Цялото ѝ име е Гриселда Бланко Рестрепо. Родена е на 15 февруари 1943 г. в Картахена, Колумбия. Баща ѝ я изоставя още като бебе и майка ѝ, Ана Лучия, трябва да я отгледа сама. Когато е на 3 години, двете се преместват в Меделин, Колумбия, за да търсят по-добър живот.

Улицата я влече от малка

Още на шест години Гриселда се сблъсква с несправедливостта. Майка ѝ, която пие и сменя половинките си често, за да не гладува, приютява в дома си поредния мъж. Той изнасилва системно момичето, което се оплаква още в началото, но никой не му обръща внимание. Именно тази травма я прави безскрупулна като дете и безмилостна като възрастен – нещо, което помага изключително много в престъпния свят.

Бланко решава да зареже майка си и да заживее сама, когато е 9-годишна. Тя не желае да вижда повече своя насилник, а да раздава насилие и сформира своята първа престъпна група. Заедно с деца на нейната възраст извършва дребни кражби, които ѝ се отдават. Тя бързо става техен тартор, като постепенно разпределя териториите в Меделин.

В желанието си да бъде независима и да печели повече пари за себе си, Гриселда проституира също като майка си, но амбициите ѝ за пари се простирали доста по-далеч.


Първото отвличане – на 11 години 

Докато деца като Гриселда си играели с куклите, тя държала пистолет и брояла пари. Крадейки от малка, колумбийската бандитка бързо създала връзки в тези среди и с приятелите си копаела дупки за жертвите на мафиотите. Разбирайки за първите отвличания на известни личности, тя се амбицира да направи нещо подобно. Не след дълго организира отвличането на 6-годишно дете на заможни родители, от които иска откуп.

Вижте още за Гриселда Бланко в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари