Мария Бакалова не успя, Розамунд Пайк спечели "Златен глобус"

Българката бе номинирана за играта си в "Борат 2"
Обновена: 1 мар 2021 08:30 | 1 мар 2021 06:15, Александър Попов
92
Мария Бакалова не успя, Розамунд Пайк спечели "Златен глобус"
Снимка: БГНЕС

Наградата "Златен глобус" за най-добра актриса във филмова комедия или мюзикъл беше присъдена на британската актриса Розамунд Пайк за ролята й във филма "Много ми пука", съобщи Франс прес.

Номинирана за тази награда беше и българката Мария Бакалова за "Борат 2", като тя бе смятана и за фаворитка да вземе статуетката.

Още по темата
Букмейкърите също даваха предимство на българската актриса, но в крайна сметка членовете на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд дадоха приза на Пайк.

За наградата Бакалова се състезаваше със звезди като Мишел Пфайфър, Кейт Хъдсън и Пайк.

Самият филм обаче получи отличието в категорията за филмова комедия или мюзикъл, а Саша Барън Коен беше отличен за най-добър актьор в комедия.

Наградата за най-добър чуждоезичен филм беше присъдена на корейско-американската продукция „Минари“.

Заради пандемията от коронавирус тази година церемонията мина без червен килим, а водещи от двете крайбрежия на САЩ са Тина Фей и Ейми Полър.

Най-добър актьор в поддържаща роля стана Даниел Калуя за изпълнението му в "Юда и черният месия".

Анимационният филм "За душата" на "Пиксар" печели "Златен глобус" за най-добра анимация.

Наградата за най-добър сценарий отива у Арън Соркин за "Процесът срещу Чикаго 7" на Нетфликс.

Марк Ръфало печели наградата в категорията за най-добър актьор в в телевизионен филм или минисериал за ролята си в "Дотолкова съм сигурен".

За най-добра актриса в телевизионен комедиен сериал е отличена Катрин О'Хара за "Шитс Крийк".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
4
 
! Отговори
до 73 преди 3 години
Ти добре ли си?!?И ти наричаш това изкуство?!?!За витизчийте явно е постижение,след участието им в секъндхед Боливуд продъкшънз и плакането,нямаме кино,салоните са празни....Постижение за българското кино,ае "пак опп" както казват във Филипините(нямар буква Ф)Т.нар. "филм" е голя вода прас та тия!!!Либерастка история.Надявам се да снимат в Саудитска Арабия или Пакистан следващият път ......Пожелавам ти да заведеш майка си и дъщеря си на премиерата у Сф.
77
0
 
1
 
! Отговори
Фи преди 3 години
До комплексариПиши за себе си и остави хората да имат собствено мнение,Бе некомплексиран всезнайко.
76
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За съжаление играта на Мария се възприема от света като реалността в държавата от която идва. Гледах я в шоуто на Джими Кимъл и беше повече от отвратително. Да, хората се забавляват на това, че не живеят в света от който идва Мария, където разлика между човек, *** и прасе почти няма. Така че бъдете по-умерени когато се биете в гърдите и гордо ревете ***, ***. Дано в бъдеще това момиче има шанса да играе нещо по-смислено, защото сега ще я започнят като ***
75
0
 
7
 
! Отговори
Х преди 3 години
До 73 Аха, нямаме умствен капацитет, за да се възхитим на сцената със запретнатата фуста и кървавите ***, и нямаме умствен капацитет, за да оценим дълбочината на фразата "шоу ми йор пу**а". Предполагам, че това е връх на комедията и връх на филмовото изкуство. Предполагам и че съвсем случайно филмът беше програмиран да излезе преди изборите в САЩ, и че съвсем случайно "либералната" пасмина в един хор се възтрогва от тази вулгарна ***, пробутвана ни като "произведение на изкуството".
74
0
 
0
 
! Отговори
Край преди 3 години
Ту язък. За народа загуба великая.Следващия път Бакалка Мариина ще успее.Сега тая каква е - да не е Лили Иванова.
73
5
 
4
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Всяка ФАЩ-награда е джендърски извратена. Дори Тръмп го казва категорично, знае го.. Затова "дълбоката държава" не го ще. Помните ли онзи/онази австрийка с брада, която по политически указания спечели Евровизията? Докато сме в НАТО и ЕС, ще бъдем най-бедни и ограбвани в Европа.
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до БозатаИзвинявай би ли ни обяснил какъв е смисъла на този филм ? щото аз смисъл не виждам
71
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
успеха, доколкото участието в подобен филм, може да се определи като успех, се дължи на скандала, а не на някакво актьорско майсторство- ФАКТТрагичното е, че подобен филм бива номиниран, че и даже награден, лично аз го намирам за повече от посредствен, да не говорим че е и расистки, а Бакалова играе в този филм не защото има някакви качества, а защото едва ли има уважаваща себе си актриса, която би приела подобна роля
70
15
 
4
 
! Отговори
до Бозата преди 3 години
Това, че твоето малко мозъче не разбира смисъла на даден филм, не означава, че филма е БОЗА! Означава, че ти нямаш умствения капацитет да разбереш нещо, което по-умните от теб хора разбират. Проблема се решава с четене на книги, заобикаляне с хора по-умни от *** ти приятели и връщане в училище! Залягай на уроците, а не пиши глупащини!!!
69
2
 
3
 
! Отговори
Не знам преди 3 години
Какъв е филма в който участва Пайк, обаче в областта на комедията явно нещата са ужасно зле. Борът 2 е пълна боза, може би феновете на демократите намират някакъв идеологически заряд, но комедия не е - безвкусна пародия -да. Но като гледам кой печели за сериал - шийтс Крийк! И този е боза ... нито смешно, нито интересно ...Сигурно всичко е било боза за да се спрат на тези за Глобуса -те са си за Малинки.
68
7
 
6
 
! Отговори
комплексари преди 3 години
Опомнете се.Това , че нищо не сте постигнали се дължи на вас самите и късмета ви --а не на Мария Бакалова. Аз лично съм горд, че нейното име се споменава с уважение. А вие, явно не----- защото сте постигнали много, много , много - НИЩО.
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо лично към Бакалова, дано това е само началото и я канят и в по-стойностни филми. Все пак номинация за Златен глобус си е връх от всякъде. Обаче единствената причина този конкретен (филм) да обере всички номинации, че и да спечели някоя-друга, е политическа отвсякъде. Ако се подиграваше с неизвестен президент на неизвестна държава щеше да е със стойността на "Американски пай" или друг подобен, ама щото е за рижавия грешник спечели чак и "Най-добър филм"
66
11
 
2
 
! Отговори
Пенелопе Круз преди 3 години
Е...по нашенски сме готови да оплюем момичето. Злоба и завист. Това сме ние.Малка държава и като едно село. После се питаме защо бягат накои....след години пък ще търсим учителката......, за да каже как се учило детето. Тя госпожата естествено ще каже, че видяла нещо ..... в тази ученичка и ....била отличничка , или проблемно селско момиче......., но се гордее с нея....И...още куп глупости...
65
11
 
5
 
! Отговори
Мария игра чудесно преди 3 години
Мария Бакалова си изигра ролята перфектно, защо беше номинирана за златен глобус? Не е заради помията, в която игра а заради въплъщението в ролята. Мария участва в много интервюта и беше канена в световни толк шоута, хората видяха че е интелигентно момиче с потенциал. По важнатото за всеки българин обаче е имиджът, който тя изгради на България, защото само който не е живял на запад не е разбрал какво означава думата "българин" в цивилизования свят.
64
1
 
6
 
! Отговори
минувач преди 3 години
До Анонименщеше да е даден на съд, осъден и низвергнат, така че и чинии да не може да мие
63
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много ми е интересно, ако автора не беше британски еврейн, а някой немец или австриец, и заменим името на главния герой с Моше, не от Казахстан, а от някой ортодоксален кибуц в Израел, каква ли щеше да буде реакцията, как мислите ?
62
3
 
15
 
! Отговори
стефчо преди 3 години
ужасна отврат е този "филм",много по-съдържателен е един обикновен порно филм. *** ,подигравка и пълно отвращение! В Борат 4 може да акат в устата на Мрчето,и барем тогава вземе Оскар!
61
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де имали човек, на който този филм Борат 2 е харесал, ама честно питам, аз неможах да го издържа и да го догледам
60
2
 
2
 
! Отговори
До 58 преди 3 години
До АнонименТи пък, точно този нискокачествен екшън ли ни даде за пример, за добрата игра на Розамунд?! :) Тя има далеч по-класни филми и роли.Егати и експерта си, честно :)
59
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бакалова беше номинирана, защото изпълни заръката на "демократите" да се предложи на Джулиани с цел атака срещу Тръмп и адвоката му. Ето това е цялата идея. Който си мисли, че номинацията е свързана с някакви заслуги или талант от страна на българката, значи е претърпял лоботомия.