От САЩ: Меган беше възможността британската корона да се промени

Белият дом подчерта, че Хари и Меган са частни лица
9 мар 2021 15:15, Елка Василева
168
От САЩ: Меган беше възможността британската корона да се промени
Снимка: БГНЕС

Повече от денонощие след излъчването на интервюто на Опра Уинфри с британския принц Хари и съпругата му Меган Маркъл продължават реакциите от политици, видни фигури и медии на заявеното в този разговор.

Говорителката на Белия дом Джен Саки приветства куража на двойката да прояви такава откровеност, но подчерта, че Хари и Меган са частни лица.

Още по темата

Британският премиер Борис Джонсън припомни, че винаги е изпитвал най-голямо възхищение към кралицата и нейната обединяваща роля в страната и в Общността на нациите. Що се касае до останалото, до всички въпроси, свързани с кралското семейство, Джонсън припомни, че досега изобщо не ги е коментирал и няма да го направи и този път, предаде БНР.

Най-малкото дете на покойния правозащитния Мартин Лутър Кинг -Беренис Кинг, припомни, че да си член на кралско семейство не те предпазва от опустошението и отчаянието, причинени от расизма.

Цветнокожата поетеса Аманда Горман, прочела затрогваща поема на церемонията по встъпване в длъжност на Джо Байдън, заяви, че Меган е била най-голямата възможност на британската корона да се промени, да се обнови, да се помири с новата ера, но тя е пропуснала този шанс за промяна.

Националната британска гореща линия за превенция на самоубийствата обяви, че споделяйки личния си опит с кризата, през която е преминала и която е превъзмогнала, херцогинята на Съсекс е напомнила на всички, че те не са сами и че има помощ на разположение.

Дружеството на издателите - британска медийна организация, припомни, че британските медии не са тесногръди и слепи фанатици, както намекнаха Хари и Меган, и че те няма да изоставят жизненоважната си роля да държат сметка на богатите и влиятелните.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
osnovna tema sa parichnite offshorni capitali na uk i tiahnata siva finansova ikonomika.
104
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям смях...Недотакованите "цветнокожи" (както сами се наричат - "man/woman of color) така и не разбраха, че да кажеш, че някой е расист, в момента работи само в САЩ и никъде другаде.Няма да се учудя, ако почнат да им събират пари, че, горкичките, да не обднеят съвсем, и да се наложи да продават имението за 6 милиона и да се местят в някое за 5,5....
103
0
 
6
 
! Отговори
До 111 преди 3 години
Правиш ли разлика между чернокож и тъмнокож? Виждал ли си *** и индиец/пакистанец?
102
2
 
19
 
! Отговори
Милата преди 3 години
Леле жива да я ожали човек, ами да я питаме какво прави тогава с този пич в тази фамилия като е толкова зле...??? Сега седнала да хейти по телевизията лколко били зле....е????
101
1
 
10
 
! Отговори
Димитър Георгиев преди 3 години
аз си спомням,че и майката на хари не подбираше много-много с кого си ляга.*** ичко е момчето,много ще има да пати.
100
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 110Индия изпрати сонда на МАРС преди години. англия сама не може да изпрати и 1кг. в до ниско земна орбита.като гледам ми прилича англичаните да са низшата раса!
99
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БългаринИ сигурно затова в Англия всичките им лекари са индийци... Щото са по-нискоинтелигентни ли?
98
3
 
14
 
! Отговори
Българин преди 3 години
През 1962 г. Джеймс Уотсън и Френсис Крик получават Нобелова награда за физиология и медицина. Те откриват химичната структура на ДНК съдържаща човешки гени. Според Уотсън (на 6 април навършва 93 години) гените влияят на умственото развитие на хората и белите хора са по-умни от чернокожите. Той не е съгласен, че всички хора са равни и казва, че който има работа с чернокожи знае, че това не е така. Неолибералите искат неограничена свобода върху традиционната биологична същност и морал на човека!
97
2
 
2
 
! Отговори
Presspapier преди 3 години
Според новия завет всеки мъж може да има 5 разумни жени с олио в къщи от 10 избирани а пропуснатите жени били неразумни защото нямали олио в къщи а трябвали да ходят да си купят
96
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като пуснеш *** у вас какво може да очакваш. виновна си е короната - пусна тази измамница сега ще ги ошушка до голо , а после ще бие шута на баламурника хари
95
1
 
3
 
! Отговори
Evala brato преди 3 години
До ти да видишPrav si absoliutno koito se obijda ot kojata si da q preboqdisa beli ,cherni ,kafevi kvito bezcvetni nqma tova e to.Tyi e rekyl bog.Chernilkite pyk stanaxa xepten dokachlivi a se preboqdisat aide u levoooo
94
2
 
25
 
! Отговори
Мъко,мъко преди 3 години
Короната трябваше ли да целува обувките на тази?Заради майка й? А как с белия баща на скандалджийката да постъпим? Алчна,глупава фръцла тръгнала срещу Империята.Интересен живот я очаква.
93
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До kiro"Какво ни касае нас Великобритания и проблемите на кралската фамилия?"Това например: Най-расистската държава в света - Англия спретна долна постановка за могат умишнено да обвинят българския футболен фен в расизъм. И то направиха това при ПРЕДВАРИТЕЛНО РЕШЕН мач единствено с целта да отклоняват внимание от вътрешните им проблеми свързани с брекзит!Англичаните са расисти - ясно е за всички!Дори парламента им е разделен на две - багородници и простоюдие - ето за какво говорим!
92
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
либералката вън от континента !!!
91
1
 
9
 
! Отговори
ogog преди 3 години
До Голдън Айабе ти все едно не знаеш как се става крал, па дай тогава Асенчо от маалата да го оженим за дъщеря ти, да ти е зет за късмет.
90
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия па и те тъ*--па*на-ри, някой им е искал мнението... На всяка манджа меродия - е затова са на тоя хал, великите Хамериканци... На Елизабет и е през оная работа какво мислят... Да се разведе Байдън и да се ожени за някоя от тамошните гета, за да даде пример толкова като им знаят устите...
89
0
 
12
 
! Отговори
ти да видиш преди 3 години
Не знам кой е писал това за "цветнокож" и лично аз не правя разлика с тъмнокож,но шефа на английското "БФС" сгъна именно само и единствено за думата "цветнокож".Докъде още ще пропадаме и ще се обезличаваме ние , които нито сме "цветнокожи" и/или "чернокожи" нито гейове...
88
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Либерастката секта действа на стария римски принцип разделяй и владей, на тях им дай да създават скандали и да внушават вина. Либерастите не са решили нито един проблем, напротив те ги създават и започват да дълбаят. Как точно се бориш с расизма, след като внушваш на белите, че са винаги лоши и виновни, а на черните, че са винаги жертви и добри!? Това води единствено и само до напрежение и разделение, нещо което се видя при BLM бунтовете и щурма на Капитолия.
87
1
 
7
 
! Отговори
kiro преди 3 години
Какво ни касае нас Великобритания и проблемите на кралската фамилия?Хората сме несъвършени същества, обиждаме на външен вид, височина (фъстък/дългуч), килограми (дебел/чирус), богатство (***/олигарх), маке, шоп... и т.н.Защо има шокирани като някой обижда на цвят на кожата?Каква е разликата ако ни кажат "бай ***" или "***"?Данък обществено мнение плащаш ли, имаш проблем. Никога няма да се харесаш на всички. Прави това което смяташ за добре.Тези са милионери. Какъв проблем имат
86
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябваше Хари да се ожени за бабата кралица и тогава всички щяха да са доволни и никой нямаше да смее да критикува.