Сбогуваме се с Николай Станчев в Драматичен театър-Пловдив

Поклонението ще бъде на 4 август
5
Сбогуваме се с Николай Станчев в Драматичен театър-Пловдив
Снимка: Драматичен театър - Пловдив

Поклонението пред внезапно починалия актьор Николай Станчев ще бъде на 4 август от 11:00 часа в Драматичен театър-Пловдив, съобщиха от театъра.

"Само преди два дни празнувахме живота му... Днес Ники Станчев е вече част от небесния театър...Съболезнования, Ивана, съболезнования на цялото семейство! Светъл полет, Ники!", написаха от Драматичен театър-Пловдив.

Още по темата
Николай Станчев е роден на 1 август 1961 в гр. Пловдив. Завършва ВИТИЗ през 1984г. в класа на проф. Гриша Островски. От 1984 до 1987 г. играе по разпределение в МДТ „К. Кисимов“ – В. Търново, а в периода 1987-1991 е актьор в Драматичен театър – Пловдив. От 1991 е актьор на свободна практика. В периода от 1991 до 1994 г. играе в частната трупа на Малък градски театър – Пловдив. През 1994 г. получава покана от частната трупа на театър „Аврил“ в Париж.

Завръща се в България през 1996 г. и за известно време прекратява актьорската си кариера. Завръща се като гост актьор в пловдивския драматичен театър през 2008 в постановката „Изстрели по никое време“ от Дж. Мун, реж. Красимир Ранков. Следват „Очаквайки Годо“ от С. Бекет, реж. Г. Михалков, „Антракт“ от Александър Мардан, реж. Иван Урумов и „Боряна“ Й. Йовков, реж Красимир Ранков. В киното е снимал в множество български и чужди продукции, между които „Нощем с белите коне“, „Денят на Владетелите“, „Очите плачат различно“, „Чуждия син“, “ Трите златни лъвчета“, “ Последния владетел на Балканите“, „Далеч от брега“ и други.

Снимал в сериалите „Седем часа разлика“, „Стъклен дом“, „Фамилията“, “ Под прикритие“ и „Ягодова луна“.


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 2 Но имат голяма прилика.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много жалко..Светъл път на душата му!
2
0
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 1 месец
Нямат родствена връзка.Станчев е доста разпространена фамилия.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този актьор на Иван Станчев е баща или брат?