Предлагат на търг любимия пистолет на Ал Капоне

Очаква се той да бъде продаден за 150 000 долара
24 авг 2021 18:21,
33
Предлагат на търг любимия пистолет на Ал Капоне
Снимка: Twitter

Любимият пистолет на Ал Капоне ще бъде изложен на търг. Заедно с оръжието Колт калибър 45 в аукциона ще се предлагат и други вещи на мафиотския бос -  семейни снимки, писмо, написано до сина му от килията му в "Алкатрас", леглото, което е споделял със съпругата си в луксозната им вила във Флорида, пише Франс прес.

Колекцията, която ще бъде пусната в продажба на 8 октомври в Сакраменто от тръжна къща "Уидърълс", е от наследството, оставено през 1947 г. от Ал Капоне на вдовицата му Мей Капоне, която я завещава на единствения им син Сони.

Ал Капоне, наричат също "Белязаният", е един от най-страховитите мафиотски босове по времето на Сухия режим в САЩ, когато всяко производство или продажба на алкохол е официално забранено.

Още по темата
Въпреки че цялата полиция по петите му, включително известният Елиът Нес, ръководител на прочутия екип, наречен "Недосегаемите", Ал Капоне никога не е съден за насилствените си престъпления. Вместо това гангстерът е осъден на 11 години затвор за укриване на данъци.

Първоначално Капоне излежава присъдата в затвор в Атланта, където е третиран повече като гост. Впоследствие той е прехвърлен в "Алкатрас", където отношението към него е сурово, колкото и към останалите затворници.

От аукционна къща "Уидърълс" очакват любимият пистолет на Ал Капоне да бъде продаден за сума от порядъка на 150 000 долара. Предварителната оценка на друг от пистолетите на гангстера е между 30 000 и 60 000 долара.

Партидите включват и джобен часовник "Патек Филип" от платина и диаманти, както и други лъскави бижута с инициалите на Ал Капоне. Настоящите собственици на тези артикули са внучките на гангстера, Даян и Барбара Капоне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: пистолеттъргАл Капоне
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: Пецата Пеца, и аз понякога не мога да разбера какво се прехласват българите по Бойко Борисов ама на - все за него гласуват! А и Ал Капоне като Бойко е бил народен герой - снабдявал е народа с уиски, затова народът го е обичал!
5
0
 
6
 
! Отговори
бай Ставри преди 2 години
Нека Тиквата да го купи и членовете на мафията ГЕРП да му се кланят и целуват като идол.
4
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един ден,къщите за гости на Елена Йончева ще се продават за милиони,както и висилката,на която скъпият ни президент направи едно успешно коремно упражнение.Ние от инициативният комитет на др.Радев,ще демонтираме висилката,а на нейно място ке монтираме копие.Търсим реставратори за изработка на копието,задължително да са от БСП.Пари на гербери не даваме!
3
1
 
3
 
! Отговори
Пецата преди 2 години
не знам какво се прихласват по този бандит който е трепал и крадял обикновенни хора накрая умрял от сифилис целия *** до ушите С добра дума и пистолет можеш да постигнеш повече от колкото само с добра дума.- тука е бил прав
2
1
 
1
 
! Отговори
Нищо особено преди 2 години
А в Перник *** режат ръце!
1
1
 
10
 
! Отговори
Еееех... преди 2 години
Някой ден така ще продават на търг и пистолета на Бойко Борисов! Оня същия, от снимката на нощното му шкафче!