Том Ханкс отказа на Безос, не би летял в космоса за 28 млн. долара

Полетът продължава едва 12 минути
4 ное 2021 19:56, Нели Христова
42
Том Ханкс отказа на Безос, не би летял в космоса за 28 млн. долара
Снимка: БГНЕС

Актьорът Том Ханкс отхвърли предложението на Джеф Безос да лети до космоса в края на юли тази година.

Милиардерът предложил един от билетите на Ханкс за сумата от 28 милиона долара, но той отхвърлил офертата, стана ясно от гостуването на актьора в „Шоуто на Джими Кимъл“.

"Това струваше 28 милиона долара или нещо такова. Ок съм, Джими, но няма да платя толкова много“.

Джеф Безос осъществи първия си космически полет с космическия кораб New Shepard, разработен от неговата компания Blue Origin, през юли тази година. Той беше придружен от брат си Марк Безос, 82-годишният Уоли Фънк и 18-годишният бъдещ студент по физика Оливър Деймън.

„Всички ние в студиото можем да се преструваме, че летим в космоса“, продължи Том. „Колко време продължи този полет - около 12 минути, нали? Няма да платя 28 милиона долара за това. Мога да си го симулирам у дома“, каза актьорът.

Все пак той е спряган за един от 600-те души от 58 различни страни, които са закупили билети за компанията на Ричард Брансън, Virgin Galactic. Според проучване на Insider билет на Брансън за 250 000 долара е купен от редица знаменитости, между които Брад Пит, Леонардо ди Каприо, Анджелина Джоли, Лейди Гага, Кейти Пери, Джъстин Бийбър и други.

Бившият главен изпълнителен директор на Virgin Galactic преди време прогнозира, че в бъдеще космическият туризъм ще генерира приходи от 10-15 милиарда долара годишно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
4
 
! Отговори
Друг преди 2 години
Малко хора прозират тази измама! Летели били в космоса??? овцете започват да вярват като една лъжа се повтаря постоянно!!
33
1
 
0
 
! Отговори
А? преди 2 години
Том Ханкс казваше като гост на О'Брайън как в Европа хората карали много бързо с 150 км в час. Тоя кара кола както дядо ми с 65км. и това беше бързо. Такива олигофци като Безос които се чудят защо не са ги коронясали за цар на света се опитват да са в новините 24 часа и не само в Америка.
32
1
 
7
 
! Отговори
Тли милион долала преди 2 години
Прав е Форест Гъмп.
31
4
 
3
 
! Отговори
... преди 2 години
не ми се лети и на мен, ама ако ще ми даде 28 милиона долара... ще се пресиля и ще го разгледам този космос, ама да ми даде парите първо :)
30
4
 
0
 
! Отговори
кескьосе преди 2 години
Като няма пари, никой не му е виновен.
29
1
 
0
 
! Отговори
Дедовия преди 2 години
Ше генерира, трънки.
28
2
 
4
 
! Отговори
До 31 преди 2 години
Де да имаше повече човеци като теб за жалост нашият свят е превзет от суета, с третият свят от мъка и глад!
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледах как един американец , как изкара вода на повърхността от подводните води и им направи водна система и чешма на африкаците от едно африканско селище , не струваше кой знае колко пари, но хората бяха полудяли от радост и скачаха, смееха се, дори му целуваха краката, че няма да вървят километри да търсят вода и ще го помнят цял живот, ето за такива неща да се дават пари или за бедни деца и деца в домове.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което предлагат Безос и Брансън не е пътуване в Космоса а подскок до космоса. Туристите на Елон Мъск поне направиха 19 обиколки на земята и бяха 24 часа в Космоса.
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тази ниша, космически туризъм има хлеб.Доста западняците са доста залу пени и милиони биха дали да зърнат Земята от 100тина км.
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С 28 милиона долара, може да направи много бедни деца щастливи, поне ще му са благодарни, а в Космоса не е безопасно, има вредни лъчения!
23
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С 28 млн. може да се изхарчат много за много полезни неща, тук на Земята.Хавай, Малдиви, Канарите, Монако и др.добри места за качествени имоти.
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е,ако полета беше поне13 мин,можеше!
21
1
 
18
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 2 години
Хубаво е, че не всички звезди са скъсали с реалността. 28 млн. за 12 минути. Дори да оставим настрана колко полезни неща могат да се направят с толкова пари, остава въпросът колко замърсява околната среда изстрелването на тези ракети, заради капризите на няколко презадоволени милиардери. И това е докато светът се чуди как да намали емисиите, насред зелени сделки и т.н.
20
1
 
8
 
! Отговори
Пилота Пиркс преди 2 години
Космическия туризъм щял да генерира по10 млрд. долара годишно ? Как от продажба на тениски и сувенирчета- ракети ? Голяма част от милиардерите на които толкова се надяват да се изръсят с няколко милиона за 15-20 мин полет няма да се навият. Другите няма да се заинтересуват. Интереса беше някой ДА Е ПЪРВИ .... след това вече става безинтересно. БОГАТИТЕ ЗАТОВА СА БОГАТИ , ЩОТО СИ ПРАВЯТ СМЕТКА НА ПАРИТЕ ... ако не искат да фалират .
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 17,Рита Уилсьн (по рождение Маргрет ИбрахимоФ) се смята за гьркиня и е избрала да е част от грьцката ортодоксална цьрква и е избрала да има грьцки а не бг паспорт.Не е избрала гръцки паспорт, а гърците я направиха почетен гражданин,заедно с Том Ханкс, без да са подавали документи.
18
3
 
11
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Юрий Гагарин за далеч по-малко кинти беше близо 90 минути в космоса! 28 милиона за 12 минути !!!!!!!!! Е то бива лакомия ,бива лакомия, но бивол за мезе никак не го бива !
17
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 17 Жена му,Рита Уилсьн (по рождение Маргрет ИбрахимоФ) се смята за гьркиня и е избрала да е част от грьцката ортодоксална цьрква и е избрала да има грьцки а не бг паспорт ,освен щатския.Както си личи и по името й,баща й не е никакьв бьлгарин,просто е роден в бг,избягал от репресиите и асимилаторската политика на българите.Самата Рита през 19год.в интервю казва,че е наполовина българка и казва рожденото си имаМаргарита Ибрахимова.Баща й приема Православието и посещава храма на БПЦ в Лос Анд
16
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До17Верно не е никаква българка, нито жена му нито баща й. Нищо, че баща й роден в Гърция по едно време се преселва в България и в САЩ запазва окончанията - ов,.И кръщава дъщеря си Маргарита, която пък откъде ли пък поназнаива малко български, че и децата й от Том Ханкс.
15
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям полет няма що. Видяхме му великият полет за 28 млн. Излетя и кацна след 5 минути.Деца измират от глад той лети в космоса за милиони