Уил Смит се оттегля от Филмовата академия на САЩ след скандала с Крис Рок

Готов е да понесе всяка определено му наказание
2 апр 2022 09:03, Елка Василева
65
Уил Смит се оттегля от Филмовата академия на САЩ след скандала с Крис Рок
Снимка: БГНЕС

Уил Смит обяви, че се оттегли от американската Академия за кинемотографски изкуства и науки след скандала с Крис Рок.

На церемонията в неделя по връчването на наградите "Оскар" - най-престижните в света на "седмото изкуство" - актьорът удари шамар на водещия, който си позволи груба шега със съпругата му. Малко след това Уил Смит получи статуетката за най-добър актьор за ролята си във филма „Методът Уилямс“.

Още по темата
"Не оправдах доверието на академията. Излизам от (нейния) състав и съм готов да понеса всяко наказание, което управителният (й) съвет прецени за уместно", каза 53-годишният актьор в изявление, цитирано първо от списание "Върайъти".

След инцидента Академията лично поднесе извинения на Крис Рок и на публиката. От съобщението стана ясно, че Уил Смит е бил помолен да напусне залата на театър "Долби", където се проведе церемонията, но той отказал да го направи.

Академията образува дисциплинарно производство срещу актьора. За 18 април бе планирано заседание на нейния управителен съвет за обсъждане какви действия да бъдат предприети срещу Уил Смит.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
2
 
1
 
! Отговори
до дивака преди 2 години
Ела да пробваш да ми удариш три шамара.Гарантирам ти ,че още при първото посягане ще си глътнеш половината зъби.Щом си толкова голям бабаит и лош ,ела...Да не оплескаш само крачолите...
43
1
 
1
 
! Отговори
Дивака преди 2 години
Аз пък нали съм си дивак бих извъртял на Криското три шамара, отляво, отдясно и пак отляво за затвърждаване и да е сигурно шоуто...после нека посмее пак да се майтапи ако не е паднал или припаднал...много сте миролюбиви...
42
0
 
0
 
! Отговори
ля ля преди 2 години
започнахте и новини ама постоянно с кюнци да ни показвате!!!
41
3
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Уил Смит не длъжен да понася наказание.Постъпката му е достойна за уважение.Защити съпругата си пред бездарните шеги на един ***.
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
само на мен ли ми прави впечетление че шамарът беше доста театрален
39
2
 
7
 
! Отговори
... преди 2 години
Айде стига ни занимавахте с тоя *** и прелюбодействащата му жена.
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смит е измислен герой от нискобюджетен филм.
37
1
 
2
 
! Отговори
както пее Кръпката преди 2 години
Искам да съм черен негърр в Алабама.
36
0
 
2
 
! Отговори
както пее Кръпката преди 2 години
Искам да съм черен *** в Алабама.
35
3
 
9
 
! Отговори
До 40 преди 2 години
"А всичко разбиращия и знаещ ганььо пак му се въртяха конспирации и нагласа в главата, че всичко е сцена за да пада скандала. Сред такива индиви живея !" ___________ Ами недей да живееш сред нас, ганньовците, дето от нищо не разбираме. Като не ти харесваме, *** в Америка, там са по-умни и изискани, по-цивилизовани. Ние сме такива, каквито сме и сме си у дома. А ти що щеш тук?
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 39 - Изгубила е половин пръст линия на 50 и кусур, а млади момичета има, губят 3 пъти толиова още на 17 години.
33
0
 
20
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Иначе всичко останало на академията е топ. Раздадени оскари на 1. черен2. жена - гей за поддържаща3. човек с увреден слух. Преизпълнен план + евтино скалъпено шоу = амерички оскари.Като няма качествени филми, ще си говорят за " шамара".
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писна ми от пошлост и цинизми, както от сценаристи, водещи и актьори, а така и от тези американски "академии" и филми проповядващи насилие, упадък и разврат.
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям резил за всички - сценаристи, водещ, актьор. Умишлено ли са търсили скандал незнам, но цялата пошлост, както и тъпите им филми пълни с разврат, насилие и простотии ми идва в повече. Искам аз и семейството ми да гледаме позитивни, съдържателни и образователни филми. След срамното си поведение, Уил може да си смени фамилията на blacksmith (ковач), а Крис на soft (слабак).
30
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той постъпи като джентълмен в този случай, те (академията) трябва да разберат! Това не е хулиганска проява за мен. Водещият си направи груба, пошла шега с "прическата" на жена му, която е загубила косата си поради болест! Присмя се на страданието й, като си мислеше, че е много оригинален. Уил отиде на момента и го зашлеви, даде да разбере че не може да си прави шоуто на гърба на съпругата му! Той заслужава възхищение, не наказание. *** американци.
29
0
 
3
 
! Отговори
МОЛ преди 2 години
До Анонимен 40 - - така е хора като Вас като вярват на глупости!!!!!!!
28
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А всичко разбиращия и знаещ ганььо пак му се въртяха конспирации и нагласа в главата, че всичко е сцена за да пада скандала. Сред такива индиви живея !
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо й нямаше на косата на госпожата, знаем как изглежда алопецията. Просто си беше обръснала главата. Всичко беше само шоу. Пошло шоу.
26
7
 
5
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Личеше си че не е истински шамара. Но нали трябва да става някаква сензация че миналата година имаха най-слаб рейтинг и никой не ги гледа. Затова беше цялата симулирана сценка. Зле скалъпено!!!!!
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ни занимавате с това, което се случва в зоопарка? Едната човекоподобна напляскала другата човекоподобна за обидна шега с третата. Но пак връчили черния оскар на първата. Той и Антонио Бандерас беше номиниран за черния оскар преди няколко години и испанците се възмущаваха, че са го включили в надпреварата с останалите от зоопарка, а не в групата на посетителите на зоопарка. Пуснеш някой в задния си двор, а той ти седнал в хола и самообслужил от хладилника ти. Това се получава с навлеците