След плесницата на Уил Смит Академията започна проверка

Организацията лично поднесе извинения на Крис Рок
Обновена: 31 мар 2022 12:02 | 31 мар 2022 11:41, Петя Славова
42
След плесницата на Уил Смит Академията започна проверка
Снимка: БГНЕС

Американската Академия за кинематографично изкуство и наука започна дисциплинарна проверка срещу актьора Уил Смит за това, че удари шамар на комика Крис Рок по време на церемонията за раздаването на наградите „Оскар“ в неделя, предадоха световните информационни агенции, като цитираха съобщение, разпространено от организацията.

Още по темата

"Управителният съвет започна дисциплинарно производство срещу Смит заради нарушаване на кодекса за поведение“, се казва в изявлението. В него се подчертава, че  актьорът е осъществил „неподходящ физически контакт, държал се е обидно и заплашително, а също така е нарушил основните принципи на Академията“.

Организацията лично поднесе извинения на Крис Рок и на публиката.

От съобщението става ясно, че след инцидента Уил Смит е бил помолен да напусне залата на театър „Долби“, където се проведе церемонията, но той отказал да го направи.

Управителният съвет на американската Академия за кинематографично изкуство и наука ще се събере на заседание на 18 април, за да обсъди действията си срещу Уил Смит. Членството му във филмовата организация може да бъде замразено или отнето, а също да бъдат наложени и други санкции на актьора.

Според правилата на Академията, Уил Смит ще има възможност да даде писмени обяснения преди да бъдат предприети дисциплинарни действия. Негов представител отказа коментар на запитване, отправено от Ройтерс.

По време на церемонията за връчването на наградите „Оскар“ Смит удари шамар на Рок на живо по телевизията, след като комикът си позволи от сцената да се пошегува с болестта на съпругата на актьора Джейда Пинкет Смит. По-малко от час след инцидента Смит получи статуетката за най-добър актьор за ролята си във филма „Методът Уилямс“.

Уил Смит се извини на Крис Рок, на Академията и на зрителите за поведението си, определяйки го като "недопустимо и непростимо".

По време на комедийно шоу в Бостън снощи Крис Рок за първи път публично коментира инцидента, предава БТА. Той заяви, че още обмисля случилото се и по-късно ще говори за това. "Ще е сериозно. Ще бъде смешно, но точно сега ще разкажа някои вицове", каза той пред пълната зала.

Членството на много малко от приетите в американската Академия за кинематографично изкуство и наука е отнето, припомня Асошиейтед прес. Сред лишените от него са Харви Уайнстийн, Роман Полански, Бил Козби, Кармин Кариди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
- Жена ти е лисица! - Пааат - една плесница...
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки път като гледам "сцената" се убеждавам че е сценарий. Колкото до двамата актьори-на Уил Смит май не съм гледал нито един филм,а Крис Рок ми беше неизвестен досега.
30
3
 
13
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
БРАВО НА УИЛ СМИТ !!! ЖЕНА ОТ ПЪРВИЯ РЕД Е ОБИДЕНА , ПОДИГРАВКА С БОЛЕСТ !!! БРАВО НА УИЛ СМИТ !!!
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е как ще го разследват бе, това е расизъм? Църен не може да бъде разследван в америка
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето и от коментарите по-долу си личи, че някои индивиди биха тръгнали физически да се саморазправят, ако нещо не им хареса. Не трябва хората от ниските класи да се допускат на обществени места освен в чалготеките. Нека там си се репчат, правят на мъже и си раздават юмруци: "'шот ми *** у'ажа'ш".
27
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В цивилизовано общество за такава просташка проява на насилие би трябвало да го арестуват веднага, а не да му да му дават да хлемчи "Ми, Аз си защитавах семейството." на сцената след това. Всеки ако тръгне да се саморазправя за това което му е обидно, ще се върнем в средновековието на където ни водят янките.
26
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А не допускате ли, че Крис Рок може би не знаел, че жена му на Уил Смит си бръсне главата поради заболяване а не заради мода?
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 15 Ами за заплаха можеш да платиш хубава глоба, ама ти ако искаш бъди смел и безотговорен. Само е хубаво да имаш предвид, че въпреки, че това е анонимен форум, не си наистина анонимен. А иначе не виждам с какво заплахата се различава от шамара, така че ако те съди човекът ще си е съвсем в съответствие с твоята теза.
24
2
 
6
 
! Отговори
вв преди 2 години
До азТи къде четеш "инЪче", неграмотнико жалък?
23
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леле какви меки китки са се навъдили! Откога да защитиш жена си е нещо лошо? После такива да не се чудят защо не могат да си намерят жена.
22
2
 
3
 
! Отговори
аз преди 2 години
До вв - различава се с много неща, но тъпири като теб не могат да четат за да разберат. Инъче - подкрепям и двамата
21
2
 
14
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Не се вживявайте - всичко е по сценарий на една замираща церемония...
20
6
 
9
 
! Отговори
вв преди 2 години
Да му наложат санкции! По какво се различава този от Путин освен по цвета на кожата, а?
19
6
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Малиии. Най-лошото, ЩЯЛ ДА ДОКЛАДВА КОМЕНТАРА. Ахахахахах. А иначе да удряш шамари, понеже някой е направил безвкусна смешка, само демонстрира ниското ти ниво. *** смешки колкото искаш в тоя живот. Както и умни смешки, дето на един ше се харесат, на друг не. Шамарите са отговор само за извънредно прости хора.
18
0
 
6
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
Ако му кажуш цветът на сурата и със звезди излиза... Ако ще и месечини да слагате, пак си е тъй, както си е...
17
7
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Кухото парче Крис Рок напълно си заслужи шамара.Да се шегуваш със заболяване е доста просташко изпълнение.
16
0
 
3
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 2 години
*** му работа бе...
15
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евтин театър, тъмнокожите не могат да играят, само развалиха наградите. И какво в крайна сметка постигнаха с включването им във всичко, негърски бой на самата сцена. Цирк и пошлост! От поне 7-8години не съм гледал тая джендърска пародия
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Театър в стил "Лоши момчета" , че иначе ако няма скандал няма гледаемост.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква ти плесницата? Това си беше симбиоз между кроше и ъперкът в стил Донован Ръбъл, Ямайка.