Кацарова: Думите на Хазарта пред комисията по култура не отговарят на истината

Тя иска 100% българска музика по националните медии
16 май 2022 19:33, Нели Христова
57
Кацарова: Думите на Хазарта пред комисията по култура не отговарят на истината
Снимка: БГНЕС

100% да бъде българската музика в националните медии. Това искане отправи в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви певицата Силвия Кацарова.

„Твори се много прекрасна музика в България, но тя няма шанс да бъде чута", добави изпълнителката.

По нейни думи БНР и БНТ имат делегиран бюджет от 150 млн. лева и това са пари на всеки българин, който си плаща данъците. "От тях 11 процента са за българските творци и 90% излизат навън от тези пари. Ние субсидираме чужда култура – европейската култура. Англоезичните звезди имат световния пазар, ние имаме една малка България и защо в нашата родина да не звучи 100 процента българска музика само за БНР и БНТ. Аз имам над 100 песни, ние бълваме нова музика, но тя няма равен шанс", каза още Кацарова.

"Думите на Ицо Хазарта пред комисията по култура не отговарят на истината. Не е прав за младите, Ицо. Каза, че била простотия музиката на младите творци. Всички творци, които са свободни, на свободния пазар, без големите компании зад тях, те сами се продуцират. Не им дават шанс в никакви телевизии, нямаме една българска класация за българска музика", допълни певицата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Би било много забавно да слушам гайдата на таланта Стефчо по всеки канал денонощно
27
3
 
19
 
! Отговори
до 32 преди 1 година
Е как за какво? Виж снимки на Кошлука преди да стане директор на БНТ, виж после и снимки от тези дни! 2-на гуша се прави трудно. Даже са му малко милионите, бори се за тройна!
26
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мен ме притеснява това което казва тази,че БНТ и БНР имат държавен бюджет от над 100 милиона лева. В същото време нямат почти никакви зрители и слушатели освен в малките градове където старите хора нямат кабелна и могат да гледат 4-5 програми. За какво се харчат тези пари.
25
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
до 29 На културата в България и липсва само едно интелигентно момче, което 20 години пропагандира наркомания сред 2 поколения! Досега си имахме няколко други интелигентни момчета. но такъв отявлен наркоман, проповядващ всичко пошло от запада наистина си е новост!
24
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българската музика е много зле. Но щом има заповед ще я слушаме. Няма как...
23
7
 
13
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Гавра с труп- да слушам Силвия Кацарова на Правец. 20 век? Имай милост.
22
3
 
6
 
! Отговори
Рита Тумберг преди 1 година
Най обичаме Борисов да пее на събрание на ГЕРБ
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нещата са доста по дълбоки. Нямаме национална стратегия, елит който да даде целите стъпвайки на основните базови Български ценности, които днес по всевъзможни медии с западно финансиране, са дори подложени на разграждане. И в тази среда само посредственост бързо кешираща се, и имитации на западни звезди, поради голямата си и доминираща аудитория с друг светоглед и на чужд език.Йорданка Христова е крайна но права. Националните медии са длъжници, но и културните ни дейци трябва да се организират
20
5
 
19
 
! Отговори
Аз промяната преди 1 година
Българи до там ли опряхте да ви управлява ХАЗАРТА капацитет до капацитет и какво очаквате да се промени Е промени се затънахме яко в блатото а икономиката фалира
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз се занимавам с компютри! Майкрософт, гугъл, интел и други световни корпорации си имат световен пазар с достатъчно клиенти! Тогава аз пък искам всички компютърни продукти и услуги от бюджета да се дават 100% на българи! Тоест моментално отпада windows , office и доста други чужди продукти, без значение от качеството на нашите! Важното е че са български! Правец форевър!
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Правете песни за да ги слушаме, не може за петдесет години само десет песни.
17
4
 
5
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 година
Трябва да сме Политически коректни - Да Звучи Украинската Музика Победител на Евро визия .Нон Стоп и Чат Пад Силвия Кацарова и Щерката и .Може на Рекламите и Щерката на Глория , и на Орхан Мурад - пожелателно е на Турски и СМР език .Лично аз съм за СВОБОДА на Радиото .
16
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За Ицо не е простотия само където му плащат да си продаде принципите! Също не е простотия и да е постоянно надрусан! Хазарта вън от парламента - позорен наркоман на депутатска заплата! Друго си е млад изпълнител да пее нон стоп нон стоп индийски коноп!
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствено и само пазара определя какъв да бъде процента на българска музика спрямо чуждестранна! Ако има правда в този живот, това никога няма да стане факт! Иначе тези радиа са обречени на фалит и пълен игнор!
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е редно хора на 80 и повече години (Силвия Кацарова) да казват какво да става.
13
0
 
10
 
! Отговори
Луда работа преди 1 година
Днешния крайно либерален свят се напълни с хора с диктаторско самосъзнание
12
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А помниш ли преди 30 г снимката пред Александър Невски всички певци и артисти дето подкепихте СДС / Със Държавна сигурност / които погребаха и закопаха България ??? От тогава не слушам Българска музика , не гледам Български Филми и не ходя в Български Театри ... Храненици на Тодор Живков които лъжат народа и пеят на концерти на партии и прибират баснословни пари за които не плащат данъци а народа тъне в мизерия (((
11
9
 
14
 
! Отговори
Пфу преди 1 година
Хазарта ми той има една песен вьзхваляваща наркотицитеЩом е в комисията по култура значи няма вече надежда
10
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не харесвам съвременната българска музика. Кого да слушам- Дара, Гери Никол, Поли Генова? Бози без стойност и мелодия. Като ги чуя по радиото, го изключвам, или търся рокканал. Прав е Хазарта, въпреки че не го харесвам
9
0
 
14
 
! Отговори
Леле Мале преди 1 година
Че има и кадърни артисти , певци и музиканти..то ясно - ам от всяко дърво *** не става...особено от натрапени и изкуствено създавани "таланти"...артисти..журналисти..А за метеорложките пък -там е леле мале

Спонсорирани публикации