Филипинка спечели конкурс за транссексуални в Тайланд

Тайланд има една от най-откритите и видими общности на ЛГБТ+ в Азия
Обновена: 26 юни 2022 10:48 | 26 юни 2022 10:47, Йоана Цонева
36
Филипинка спечели конкурс за транссексуални в Тайланд
Снимка: БГНЕС

Филипинката Фушия Ан Равена беше коронясана за "Мис Международна кралица 2022" в събота на конкурс в Тайланд, обявен за най-големия и популярен конкурс за транссексуални в света, предаде "Ройтерс".

27-годишната собственичка на бизнес победи 22 други участнички за короната, като второто и третото място заеха участнички съответно от Колумбия и Франция.

"Първото ми послание към всички е да разпространяваме любов, мир и единство, защото това е най-важното нещо, което правим в момента и това, което се случва в света в момента", каза Равена, която носеше блестяща сребриста вечерна рокля.

Конкурсът, който беше спрян за почти две години заради пандемията, беше възобновен в тайландския морски град Патая по време на месеца на гордостта, за да се отпразнува и равенството между половете, заяви Алиса Фантусак, главен изпълнителен директор на Miss Tiffany Show, организатор на конкурса.

Още по темата

Конкурсът, в който участват транссексуални хора от цял свят, стартира преди повече от десетилетие, за да помогне на транссексуалните жени да се чувстват по-приети от обществото.

Тайланд има една от най-откритите и видими общности на лесбийки, гейове, бисексуални и транссексуални (ЛГБТ) в Азия, което допринася за имиджа му на толерантен и привлекателен като либерална дестинация за почивка за чуждестранните туристи.

Според активисти обаче тайландските закони и институции все още не са отразили променящите се социални нагласи и все още дискриминират ЛГБТ+ хората и еднополовите двойки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.