Екълстоун за Путин: Бих поел куршум за него

От "Формула 1" разкритикуваха думите на британския бизнесмен
30 юни 2022 17:45, Йоана Цонева
82
Екълстоун за Путин: Бих поел куршум за него
Снимка: БГНЕС

"Формула 1" обяви, че коментарите на бившия шеф на спорта Бърни Екълстоун за Владимир Путин и расизма са в "рязко противоречие" със "съвременните ценности".

В интервю за "Добро утро, Великобритания" Екълстоун заяви, че би "поел куршум" за руския президент.

91-годишният пилот, който беше отстранен от поста главен изпълнителен директор, когато американската група Liberty Media купи "ФИА" през 2017 г., добави, че войната на руския президент в Украйна не е била планирана.

Той също така заяви, че Люис Хамилтън е трябвало да "отмине" расистките коментари.

"Коментарите, направени от Бърни Екълстоун, са негови лични възгледи и са в много силен контраст с позицията на съвременните ценности на нашия спорт", се казва в изявление на "ФИА", цитирано от BBC.

Взаимоотношенията му с руския президент Владимир Путин започват, когато двамата създават "Голяма награда на Русия", която дебютира в черноморския курорт Сочи през 2014 г.

През 2016 г. Екълстоун беше критикуван за изказването си, че Путин е "човекът, който трябва да управлява Европа", и стана известен с провокативните си, остарели коментари по социални и политически въпроси.

Още по темата

Днешното му изказване му идва след атаката над мола в Кременчук. Според него ударът по цивилните граждани в града, който се намира на 300 километра от фронтовата линия, „не бил умишлен“.

Екълстоун спомена и президента на Украйна в интервюто си. Той напомни, че Володимир Зеленски е бил комик преди войната и че според него „иска да си остане такъв“.

Бившият пилот на "Формула 1" заяви, че инвазията над Украйна „е можела да свърши по различен начин, ако Зеленски си говорил с Путин“.

„Разбирам, че преди е бил комик и мисля, че той все още иска да продължи с тази професия... Мисля, че ако той беше обмислил нещата, определено щеше да положи големи усилия да говори с г-н Путин, който е разумен човек и щеше да го послуша и вероятно да направи нещо по въпроса“, каза Екълстоун.

Според него Путин прави това, което смята за правилно за страната си.

Бърни Екълстоун в цялото интервю демонстрира одобрение за действията на руския президент. На въпрос за хилядите отнети животи в Украйна, той отговори:

"Не е било умишлено... И съм сигурен, че ако Украйна искаше да излезе от ситуацията, можеше да го направи.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Европейския съюз се променя към милитаризация с всеки изминат ден. Тази организация се стреми да стане държава и се занимава с водене на войни и подобни дейности. ЕС не търпи някоя държава да се "дърпа". На този държавен глава му се стъжва. Няма какво да се каже повече. Виждаме , че вече и единични алтернативни мнения се преследват и заклеймяват по всякакъв начин. Чисто тоталитарна реакция.
60
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Алоооу, вие правите ли разлика между това да изразяваш алтернативно мнение и открития фанатизъм. Първото е напълно приемливо в цивилизования свят. Второто е характерно за лица с изявена склонност към култ към личността. И е по-скоро признак за психически отклонения.
59
6
 
32
 
! Отговори
Киро коравио преди 1 година
Невероятно. Екълстоун е изключително умен човек
58
2
 
19
 
! Отговори
велик преди 1 година
велик
57
3
 
16
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 година
До ПИЯНИЦА МИСТИК.Като гледаш колко минуси отразяваш.ако имаше малко мозък,щеше да се замислиш,що пък тези хора не смятат Путин за убиец,а комика(който си остава комик).Погледни и др. Български сайт, Факти.Бг и там,ще видиш,че Либералчета,вредители са не повече от 15% от Българире.Та набий си го в голямата глава,че повечето Българи са Русофили и повечето Българи вдяват трагикомедията,която ни разиграва Запада!
56
3
 
24
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 година
Бърни Елъкстоу е голям Бизнесмен и стойностен Човек.Когат си пич и си независим,можеш да говориш и истината.А истината е,че Окрайна под давлението на САЩ предизвикаха Русия и сега много мъдро дават живота си,за да може САЩ да не загуби водещата си позиция в Света.
55
6
 
37
 
! Отговори
Дебил преди 1 година
Браво !!!! Първият адекватен англосаксонец. !!!!
54
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един предател.
53
33
 
12
 
! Отговори
НАЙ-ВАЖНОТО! преди 1 година
Най-важното е, че изходът от войната в Украйна не зависи от платените тук путинистки *** /до един от селата/, а зависи единствено от Космическата флотилия на Пентагона, която ще се намеси, когато стане необходимо. Всичко друго са празни приказки на невежите...
52
11
 
39
 
! Отговори
Седераст преди 1 година
Много малко хора имат смелостта да говорят публично срещу официалната позиция на еврогейовете и краварите. Респект Бърни! Дай Боже всекиму - просперитет, дълъг живот и мъдрост.
51
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вива Путин.Слава на Хузбула.Да живее Али Хеменей.
50
26
 
9
 
! Отговори
Off преди 1 година
Деменция?
49
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки си гледа интереса и го защитава, а според америка, Русия няма право да го защитава и има право само да мълчи. Така излиза.
48
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Според пияният мистик Бай Дън обича Путин.
47
13
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво, има още честни хора!
46
53
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 година
Ама то това изказване не е никаква изненада. То всички сенилни старци с деменция са на неговото мнение, нищо че тоя е милиардер. Това не го прави умен човек. Нашите пенсии са бедни, но и те мислят като него:))) Както и всички маргинали и клошари. Незнайно защо, но много обичат джуджето убиец. Платените *** няма значение какво смятат, на тях им се плаща на ред по 18 стотинки :))) И всички тези с удоволствие биха поели не само куршум, ами и един голям и четвъртит, без вазелин *yp за джуджето
45
38
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
На 91 години акълът е на пиле.
44
9
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахаха - Когато някой се изкаже против общата мания на запад, веднага го обявяват за расист, изперкал, диктатор, педофил, насилник какъв ли още не.
43
53
 
19
 
! Отговори
зер преди 1 година
Бърни, оди си в Якутск или Красноярск да си изкараш старините в държавата на идола си.
42
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен12 Отклоняваш се от темата...тук пишем за Бърни Екълстоун,нали...Няма да се учудя ако имаш портрет на Путин на стената.....