Оби-Уан е бисексуален в нов роман за "Междузвездни войни"?

Книгата бе пусната на пазара от Disney
27 юли 2022 07:36, Александър Попов
79
Оби-Уан е бисексуален в нов роман за "Междузвездни войни"?
Снимка: Disney

Disney пусна новия роман "Star Wars: Padawan", който се фокусира върху обучението на Оби-Уан като падуан при неговия учител Ки-Гон Джин. Макар че романът току-що се появи на рафтовете, феновете вече го коментират. Един от сюжетните моменти, за който се шуми много, е възможността Оби-Уан Кеноби да е бисексуален или асексуален.

"Star: Wars Padawan" е написан от авторката на бестселъри на New York Times Киерстен Уайт, която е известна най-вече с поредицата си "Paranormalcy". В книгата Оби-Уан става нетърпелив от обучението си под ръководството на резервирания Ки-Гон Джин. Оби-Уан често е принуден да прави упражнения и да тренира на Корусант, докато колегите му падуани са на мисии.

Когато най-накрая е възложена мисия, за която Ки-Гон Джин закъснява да се яви, той тръгва сам. Той попада на планета, пълна с неподлежащи на надзор млади тийнейджъри със собствена връзка със Силата. Оби-Уан се присъединява към тях в приключенията си, които ще поставят на изпитание отдадеността му към джедайския орден.

Въпросният сюжетен момент се случва, когато един от тийнейджърите флиртува с Оби-Уан. Оби-Уан за кратко се замисля за своята сексуалност, чудейки се дали би целунал някой от тийнейджърите на планетата. Или дали би целунал всички. В крайна сметка Оби-Уан стига до извода, че не би целунал нито един от тях, независимо от всичко. Тези кратки страници доведоха до много дискусии в общността на феновете.

Бисексуален ли е Оби-Уан, защото би могъл да се види как целува всеки един от членовете на групата? Асексуален ли е, защото не иска непременно да целува някого, а предпочита да прилича повече на тях? Като цяло, това е интересен поглед върху това как един джедай в обучение може да мисли за своите влечения, тъй като това е нещо, което те обикновено са обучени да потискат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Толераст преди 1 година
Оби Би ....
67
0
 
0
 
! Отговори
Obi преди 1 година
Аве хора. Оби-Уан до тогава не се е сблъсквал с подобно нещо, вие вече търсите под вола теле
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Шарън Ниидълс 66 Няма как да направите такъв извод от думите ми. Просто се чудите как да ме обидите, но пак не Ви се е получило. :)
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пропаднал западни ценности и даже и книгите им извратени !?да си ги четат пропадляците евроатлантици и софиискитегендаре
64
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ясно, аз винаги се чудех против какво се бунтуваха бунтовниците в междузвездни войни, оказва се, че са против забраната на аборти и за джендерни бракове ...
63
2
 
5
 
! Отговори
Шарън Ниидълс преди 1 година
До една жена,Относно коментара Ви за филмите, може би търсите аналогия с грешният жанр филми, звучи ми сякаш живота Ви е безкрайна продукция на ниско бюджетен филм за възрастни.
62
2
 
5
 
! Отговори
Шарън Ниидълс преди 1 година
До една жена,По думите Ви заключих, че сте лека жена. Хубав и успешен ден.
61
5
 
0
 
! Отговори
една жена преди 1 година
До Шарън Ниидълс 62 Благодаря за загрижеността, но не само, че го задържам, а и доста други чакат да ме остави, та да се вредят при мен, та няма нужда :) Какво общо между филмите и моят живот?!?!?!?!?
60
1
 
6
 
! Отговори
Светлана Пъранчева преди 1 година
Съгласна съм с Вас, Васил!!! Бъдете своето автентичност себе си <3
59
0
 
6
 
! Отговори
Гаси Пърдящото Куче преди 1 година
Пръц пръц пръц, пръц пръц пръц, пръъъъъъъъъц, пръц
58
2
 
5
 
! Отговори
Шарън Ниидълс преди 1 година
До една женаНе се сърди, че не можеш да задържиш мъжа до теб.Аз нямам такъв проблем.
57
5
 
3
 
! Отговори
една жена преди 1 година
Че то вече стана задължително. Има ли филм без обратняци.
56
10
 
5
 
! Отговори
Васил Смолянски преди 1 година
аз съм би и се определям като такъв от 9-10 клас някъде, бил съм с не повече от 5 момчета (не съм правил а-на-лен нямам и желание) в момента си имам приятелка от около 4г., чат пак правим 4ки с едни приятели и така, обичам и МЖМ 3ки даже ги предпочитам пред ЖМЖ 3ките, живейте си живота, праскайте се, с който си искате и хич да не ви пукана който не му харесва да не се занимава с тва и да си оплътни времето с нещо друго, а да не виси по сайтове и да пише злобни коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
я пак преди 1 година
"Аз съм твоето татенце"
54
0
 
13
 
! Отговори
истината преди 1 година
Нормално нали постоянно кръстосват "мечове"
53
0
 
13
 
! Отговори
Хърмаяни Дейнджър преди 1 година
Искам Йода да е драг куин/тр***вестит и да се казва Йоди в следващият филм и да прави тонг поп и дед дроп и да им щрака с пръсти в края на всеки разговор.
52
0
 
11
 
! Отговори
Жена 1 преди 1 година
Нормалните жени имат нужда от секс, само фригидните нямат такава. Диана, не се изказвай от името на всички ни, моля!
51
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е целенасочена политика на Дисни от години, чакаме педофили и канибали да се появят в хитовите филмови продукции...
50
3
 
22
 
! Отговори
Майстора преди 1 година
Пазете си децата от Дисни и внимавайте какво гледат. Вече детските филми не са като едно врече. На онлайн събрание директорите на отдели във филмопроизводството открито и с удоволствие си говореха за "гейските цели" и как не пропускат да слагат гейски работи във всеки филм и сериал, а една сподели че транссексуалните й деца я питали защо няма транссексуален главен герой и това я накарало да се замисли по въпроса. Това са психично болни хора и те имат цел да навредят на психиката на децата ни.
49
4
 
23
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Каква е тая простотия бе? Вече има романи за Оби-Уан, където дори изостави Куай-Гон заради момиче, което убиха - явно пак ще има модерна алтернативна времева линия изпедерастиха всичко!!!