Оби-Уан е бисексуален в нов роман за "Междузвездни войни"?

Книгата бе пусната на пазара от Disney
27 юли 2022 07:36, Александър Попов
79
Оби-Уан е бисексуален в нов роман за "Междузвездни войни"?
Снимка: Disney

Disney пусна новия роман "Star Wars: Padawan", който се фокусира върху обучението на Оби-Уан като падуан при неговия учител Ки-Гон Джин. Макар че романът току-що се появи на рафтовете, феновете вече го коментират. Един от сюжетните моменти, за който се шуми много, е възможността Оби-Уан Кеноби да е бисексуален или асексуален.

"Star: Wars Padawan" е написан от авторката на бестселъри на New York Times Киерстен Уайт, която е известна най-вече с поредицата си "Paranormalcy". В книгата Оби-Уан става нетърпелив от обучението си под ръководството на резервирания Ки-Гон Джин. Оби-Уан често е принуден да прави упражнения и да тренира на Корусант, докато колегите му падуани са на мисии.

Когато най-накрая е възложена мисия, за която Ки-Гон Джин закъснява да се яви, той тръгва сам. Той попада на планета, пълна с неподлежащи на надзор млади тийнейджъри със собствена връзка със Силата. Оби-Уан се присъединява към тях в приключенията си, които ще поставят на изпитание отдадеността му към джедайския орден.

Въпросният сюжетен момент се случва, когато един от тийнейджърите флиртува с Оби-Уан. Оби-Уан за кратко се замисля за своята сексуалност, чудейки се дали би целунал някой от тийнейджърите на планетата. Или дали би целунал всички. В крайна сметка Оби-Уан стига до извода, че не би целунал нито един от тях, независимо от всичко. Тези кратки страници доведоха до много дискусии в общността на феновете.

Бисексуален ли е Оби-Уан, защото би могъл да се види как целува всеки един от членовете на групата? Асексуален ли е, защото не иска непременно да целува някого, а предпочита да прилича повече на тях? Като цяло, това е интересен поглед върху това как един джедай в обучение може да мисли за своите влечения, тъй като това е нещо, което те обикновено са обучени да потискат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
10
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 година
До Диана.....Така е, эа вас жените не е необходимост а потребност и всекидневие
27
15
 
0
 
! Отговори
Чичо преди 1 година
Най-правилно щеше да е да го обявят, че е гей. Има много романтика и скрито очарование във филмите с гей хора (стига да са продуцирани добре).
26
0
 
20
 
! Отговори
Nosferon преди 1 година
Защо изобщо в междузвездни войни ще се говори за целуване?
25
12
 
1
 
! Отговори
Диана преди 1 година
Е, щом джедаите обикновено подтиснат сексуалността си, то за какъв хомосексуализъм може да става въпрос?...мисля, че просто темата е актуална и се дъвчи дори тук защото не може нито да се преглътне, нито да се смели, нито да се изплюе...освен това целувката сама по себе си не значи нищо сексуално - приятелите също се целуват..Сексът става все по-трудно актуална тема във връзка с кризата в отношенията мъж-жена, според мен - сексът сам по себе си е необходимост за мъжа, но не и за жената...
24
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро няма да остане нищо неосквернено .
23
14
 
4
 
! Отговори
Оби Уан Зеленски преди 1 година
Бъдете толерантни и съпричастни с Украйна! Дарете по една заплата за борбата ми с Дарт Путин.
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бисексуален, ама северомакедонец.Като Аце Великиот
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя сюжет звучи като особено некадърен фен фикшън написан от непълнолетен с комплекси.
20
0
 
8
 
! Отговори
Йух Пслескан преди 1 година
Чи къв дъй?
19
0
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 година
МММ ОТ МАЛЪК СКАЙЛОУКЪР БИЛ ВЪЗПИТАВАН КАК ДА ГО ПОЕМА ОТ ОБИ УАН! ВЪВ ПРОДЪЛЖЕНИЕТО НА РОМАНА ЩЕ ИМА И ТРОЙКА МЕЖДУ ОБИ УАЕ ,ЛЮК СКАЙУОКЪР И ЧУБАКА ИЛИ 2 В 1 В МЛАДИЯ СКАЙУОКЪР ОТ ОБИ УАН И ЧУБАКА :D
18
1
 
17
 
! Отговори
alex преди 1 година
тея от дисни им пожелавам да умрат
17
0
 
30
 
! Отговори
ТВ преди 1 година
В следващия роман авторката да се задълбочи върху комплицираната сексуалност на Джаба, като вземе предвид факта, че плужеците са ***.
16
1
 
19
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
Сега чакаме книга за Принцеса Лея която е всичкосексуална, комунистка, безполова, третополова, мултиполова, страдаща от Едипов комплекс, бореща се всички в галактиката да си споделят един общ любовник, хипи, хомо и каквото друго извращение там съществува. Когато филма свършва може даже да си свали маската и под нея да се види *** в целият и блясък, все пак хомосексуализма е издигнат в култ при комунистите защото вождовете им все целуват други вождове от същия пол.
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Би или а, все ми е тая, никога не съм гледал и нямам намерение да гледам тази шитня!
14
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съсипаха я тая галактика..
13
0
 
11
 
! Отговори
Джендю преди 1 година
А, дали е бил ,,факсинират" срещу Корина...???Зото е модерно, нали...?
12
0
 
14
 
! Отговори
До 6 преди 1 година
Ами във филма за Хан Соло Ландо Калризиан, комарджия и първи собственик на кораба ,,Вечния сокол", беше в любовна връзка с робот, борещ се за правата на роботите.
11
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Журналистите много горди ли се чувстват от себе си, като пропагандират всички дегенеративни тенденции от Запада?
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И Вейдър може би ще се появи с розови *** и розов сутиен!
9
0
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 1 година
Пеперудите са като Какедонците, на всяк манджа мерудия.