Мъск уволни топ инжинер, казал, че е загубил популярност

Създателят на Tesla се чудел защо са спаднали гледанията на публикациите му
10 фев 2023 19:30, Нели Христова
80
Мъск уволни топ инжинер, казал, че е загубил популярност
Снимка: БГНЕС

Илон Мъск е уволнил един от топ инженерите на Twitter, който му казал, че губи популярност. Това твърди изданието Platformer, което се позовава на свои източници в компанията.

Всичко започнало след като Мъск се срещнал с водещи инженери на Twitter във вторник. Той искал да обсъди защо броят гледания на неговите публикации в Twitter спадат през последните месеци.

Преди това собственикът на Twitter поискал от екипа да провери дали причината не е в проблем с алгоритъма.

"Това е нелепо. Имам над 100 млн. последователи, а импресиите ми (броят гледания, бел. ред.) са в десетки хиляди", казал Мъск, според няколко присъствали на срещата, пожелали анонимност.

Служителите показали вътрешни данни и извадка от Google Trends. Според тях популярността на Мъск просто пада. Тя е била 100 точки според Google Trends миналата година, когато той обяви, че ще купи Twitter. След това бързо пада и сега е около 9.

Един от инженерите допълнил, че популярността на Мъск вероятно пада заради липсата на достатъчно интерес от страна на обществото след като той придоби Twitter. Мъск просто му отговорил, че е уволнен.

След това милиардерът допълнил, че иска служителите да продължат да анализират колко често публикациите му биват препоръчвани в сайта и че срещата не го е убедила, че няма вътрешен проблем. Той и Twitter не са коментирали темата.

Това не е първият път, в който Мъск уволнява служители, които го критикуват. Той направи това и в дните след придобиването на Twitter, като е уволнил трима души, които са го критикували в личните си профили, предаде "Вести"

Анонимен служител на Twitter заявил: "Сентенцията гласи, че каквото се случва вътре в компанията, такъв продукт предлага навън. Вътре е хаос, затова и продуктът ни е хаос", казва той по адрес на скорошните проблеми на платформата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази статия е написана от инжИнерката нела.
58
0
 
1
 
! Отговори
Дон Кикот преди 1 година
Царят е гол хаха.
57
3
 
2
 
! Отговори
Случаен преди 1 година
Мъск си взе белята с тази компания, тя едва ли има такава популярност, то всичко е от ден до пладне, както при всяка мода. По-добре да си стои при ракетите, както и да е. Иначе ми харесва подходът - реже до дъно, остават само няколко човека и това е. Гледа се печалбата, като краен резултат, все пак. То много маймуни на клона не води до добре. За съжаление социализмът е невъзможен.
56
0
 
1
 
! Отговори
2-ри офицер преди 1 година
Втори какво?
55
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гайс, не са просто "журналисти". Това е селскатапръчка нела, която няма завършен 5-ти клас, но някак си се е научила да превежда от гугъл и сега е във вихъра си да ръси простотии.
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тук да ви обясня, фалшивите пионкови "преводачи" на уебсайта играят на счупен телефон в превода за да сложат Мъск в лоша светлина, ...някой си изгубил популярност...ама какво означава това казано на англииски *** обясни на читателите тук. Манипулират ви тотално безобразно !! Лява перверзия!
53
2
 
2
 
! Отговори
Чик чок преди 1 година
След време електричарите ще плачат за ДВГ-тата, а не обратното. Аз комплекси относно теслИ нямам, не се смятам за велик, щото някой си мРъск ми направил теслА и аз съм вече великия, щото съм си я купил. Купи си ако искаш и 20. Освен това, по-предвидливите хора ще караме едни малко по други "електрички", а не от тия. Но той мРъск ще прати честитките, рано или късно. Те и тук започнаха да ви "честитят" с 1 лев(с тенденция за 1.50, а може би и 2 лева) на станцията, тъй че.... вдигай там за 2 сек.
52
1
 
0
 
! Отговори
георги преди 1 година
Браво
51
0
 
7
 
! Отговори
Калоян преди 1 година
ИнжИнер? В повечко ми идва неграмотността ви. Поне заглавията си проверявайте. С това си вадите хляба, пичове.
50
1
 
8
 
! Отговори
инж. преди 1 година
До анонимнаСега е 22:43, т.е. минали са повече от 3 часа и грешката стои в заглавието......Нямам думи!!!
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ИнжИнер ????Нарочно се правят се правят тези грешки, за да може да се коментира. Хванах се...
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ако беше инженер да го ожалиш, ама то инжИнер - на никой не му пука за тия
47
1
 
7
 
! Отговори
9 преди 1 година
Щом е инжинер не е топ...
46
0
 
24
 
! Отговори
анонимна преди 1 година
Да допуснеш правописна грешка (инжИнер?) в заглавието си е направо вроден талант.
45
7
 
9
 
! Отговори
Браво! преди 1 година
Мъск е велик! Мъск не е политически роб на режима управлаващ сащ.
44
4
 
3
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 година
Когато загубиш популярност сред твоите пряко подчинени служители разбира се ,че ще те уволнят. Екипа е най важен. Но какво разбират евтини творци на пропаганда , журналистческа рая, работарки на заплата от бизнес и управление на човешки ресурси.
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Света кога ще сложи таван на печалбите. На всичко друго има таван само за богатите няма таван.
42
7
 
4
 
! Отговори
I.T. Guru преди 1 година
Ние, умните хора, използваме Туитър заради страхотната му функционалност и напредничавост, докато просттите хора са във Фейсбук заедно с Баба Вуна, Слави Чалгаря, Костя Копейкин и Боко Тикквата.
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Определено не е топ инженера, щом мнението му за популярността на Мъск е по важно от приноса му към бизнеса с твитър.
40
1
 
13
 
! Отговори
Мармалад преди 1 година
Иснтересен факт е, че Мъск всъщност не е съосновател на PayPal - нещо, което той продължаваш да афишира, а медийте да му пригласят. Неговата компания X-Com се влива в PayPal една година по-късно след, като компанията основават Peter Thiel и Max Levchin. Мъск става CEO, но го уволняват малко след това.

Спонсорирани публикации