Мей Мъск с рокля на българска дизанерка

С нея тя се се снима за корицата на списание InStyle
19 май 2023 14:42, Дарена Найденова
9
Мей Мъск с рокля на българска дизанерка
БГНЕС

Винаги сме развълнувани, когато можем да споделим за поредния успех на българин зад граница. След като сме доказали, че ни бива в киното, спорта и науката, сега все повече се говори за страната ни и в модната сфера.

През януари тази година български дизайнери успяха да впечатлят публиката на Седмицата на модата в Париж със специалната си колекция в подкрепа на опазването на околната среда. Ясен Самуилов и Ливия Стоянова, които са основатели на модната къща On Aura, представиха в началото на годината дизайните си за пролет/лято '23. Дуото е известно с това, че съчетава нестандартния хумор с нотка на пищност, като и тогава оправда репутацията си. Този път обаче Самуилов и Стоянова решиха да насочат вниманието на всички към нещо важно и неотложно, а именно запазването на планетата.
 
Колекцията им носи името Sunlightpower, което грубо може да се преведе „Енергия от слънцето“. Целта на дизайнерите е да накарат човек да се вгледа в себе си и да черпи от собствените си ресурси, за да създаде собствена енергия. Творенията на колекцията правят възможно съхраняването на енергията, необходима за зареждане на различни устройства, благодарение на фотоволтаични панели. Те се съчетават с класически материи като коприна, тюл, дантела и кристали, поставени върху къси или дълги рокли, бродирани или инкрустирани върху сака в черна, златна, червена или жълта палитра.
 
Колекцията, обяснява Стоянова, предлага на клиентите да свържат телефона директно към дрехи или обувки, където са вградени малки електрически панели. При обувките те се намират в подметката и при ходене произвеждат енергия, необходима за зареждане на батерията.
 
Българските дизайнери обаче не правят фурор само на модния подиум. През годините те са работили заедно с известни холивудски и музикални звезди като Кристина Агилера, Гуен Стефани, Лейди Гага, Джейн Фонда, Уини Харлоу, Били Портър и много други.
 
Сега е време за още един роден успех в модата, този път със специалното участие на Десислава Тошева и нейната марка Caviar. След като само преди дни дизайн на бранда се появи върху корицата на китайския Vogue, днес ставаме свидетели на още едно негово постижение.
 

Българска красота в Кан: Нина Добрев до Мария Бакалова

 

Никол Шерцингер се довери на български дизайнери

Лейди Гага с рокли на български дизайнер

 
Десислава Тошева е собственик и креативен директор на Caviar и се сдобива с възможността да облече една от най-богатите дами в света, а именно Мей Мъск. Майката на милиардера Илон Мъск застава на корицата на гръцкия InStyle, като фотосесията е заснета на остров Санторини. Позирайки на фона на морето, Мей носи черна рокля от Caviar, а за успеха сподели лично Тошева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
2
 
! Отговори
Един с Една преди 11 месеца
Бая мъжки черти има тази ....май синето е платило за некоя странична операцийка на ***
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
баба ми имаше подобен пеньоар на такива огромни цветя преди 35 години.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 3 - Ам ... Кво?
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Браво
2
5
 
4
 
! Отговори
Дизайнер керамик преди 11 месеца
В моите дизайнерски клекала се облекчава световния елит. Шит афтър шит и така вече години наред ми се носи славата по света и прославям родината. И ний сме дали нещо на света
1
1
 
6
 
! Отговори
Готино преди 11 месеца
остана да прати синът си на една екскурзия до белограчишките скали и разрешавам да ходи на Марс.