"Прайд"-а срещу Милена Славова: Рокаджийката няма как да бъде кенсълната

Предстои дело за неин пост във Facebook от 2021 г.
11 сеп 2023 11:54, Александър Попов
501
"Прайд"-а срещу Милена Славова: Рокаджийката няма как да бъде кенсълната
Снимка: БГНЕС

На 13 септември Върховният административен съд ще заседава по делото срещу Милена Славова, съдена от "София прайд" за дискриминация.

Причината е нелепа - рокаджийката публикува пост срещу гей парада в социалната мрежа Facebook преди две години.

"Сигурна съм, че НЕ ПОДКРЕПЯМ ГЕЙ ПАРАДИТЕ! Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И не се извинявам за думите си". Това е постът, за който я съдят.

Стигнахме до момента, в който изказано мнение, макар и непремерено, те води до съдебната скамейка.

Който следи кариерата на Милена Славова знае, че тя често се изразява директно, понякога грубо. Тя е артист, тя е рокаджийка, тя е бунтарка. И е имала "топки" да изрича неща, които не са били угодни и на социалистическата власт преди 1989 г. Когато днешните борци за права не са били родени или пък са били снишени.

Свободата на словото не е слободия, но и Милена не е длъжна да се изказва в стил Николай Лилиев или да речем безспорния любимец на съдниците - Георги Господинов. Не харесва нещо и си го казва.

ОК, решили, завели дело. Ясно е, че то няма да е в полза на НПО-тата, които организират гей парада, дори чисто имиджово. Чудно ми е дали седящите зад "Прайда" са чели постовете на своите симпатизанти, преди той да бъде изтрит? Обидите, нападките и заканите са далеч по-стряскащи от трите реда на Милена. А все пак да не забравяме, че тя нито е рязала участник в гей парад с макетно ножче, нито е тръгнала на три уискита да ги гази с колата, нали?

Драги съдници, трябва да приемете, че в едно общество не може всички да ви харесват. И имат правото да си казват мнението. Рокаджиите винаги са били нещо специално, музиката им е давала тласък на много обществени промени в цял свят. Няма как да им затворите устата - едни подкрепят парада, други - не. И това е най-нормалното нещо. И ако тръгнете да водите дела за всяка тяхна непремерена дума, на съдиите няма да им остава време да се занимават с тия с макетните ножчета.

Единственото, което можете да постигнете с подобни дела е още по-голямо разделение. А вие все пак търсите емпатия и се борите за права. С дело като това срещу Милена трудно ще стане.

И винаги ще бъде по-хубаво да живеем в държава, където всеки може да изрази мнението си, да не си затваряме устите. Независимо дали ни харесва или не. И не, Милена няма да бъде кенсълната, защото причината е нелепа. Защото рокаджиите имат свободен дух, който няма как да бъде затворен от все по-налагащата се цензура...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


501
Още по темата: Милена Славова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
11
 
1
 
! Отговори
рокаджия преди 8 месеца
Ако Милена е казала това, тя е проформа рокаджийка, но не и по дух рокаджийка. Рокаджиите са свободни по дух хора, не само свободни в устата. Тази си е стара еснафска душица, външно маскирана като рокаджийка (уж, освободена и широкоскроена?)! Да се извини за думите си. И не се знае дали ще спечели делото! Използвала е обидни епитети -"извратеняци" и не може да се приеме призива й (да не правят демонстрация на своята сексуалност) за съвет. Всеки има право да е такъв какъвто Бог го е създал!
298
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Само хомосексуалистите ли пречат на баба Цоцолана или всичко и пречи?
297
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Такава дума "кенсълната" не съществува в тълковния речник ! Бихте ли писали на правилен български език !!? БРАВО 299!!!!............Такава дума "кенсълната" не съществува в тълковния речник ! Бихте ли писали на правилен български език ! БРАВО 299!!!!!ЖУРНАЛИСТИ
296
0
 
5
 
! Отговори
Това ли е Пътят? преди 8 месеца
От препоръчителна толерантност към различните към задължителното им харесване , за да стигнем до принудително участие в проявите им. И да се извиняваме, че сме елементарни хетеросексуални извратеняци.
295
2
 
3
 
! Отговори
Wow преди 8 месеца
Баси кита е тази
294
1
 
10
 
! Отговори
Дядо Стефчо преди 8 месеца
Никой не пречи на Тея хора да си удрят взаимно по едно коленце.да си целуват косматите кайсии и т н. Обаче да парадират с това. Не е уместно.
293
0
 
7
 
! Отговори
читател преди 8 месеца
Не ви ли се струва ,че малките социални групи диктуват правилата в наше време.И защо сега,а не преди?!Сега решиха да доказват колко са прави и какви права имат.
292
12
 
2
 
! Отговори
Анономчо преди 8 месеца
Дано я осъдят, така не може да се говори. Освен това, господа редактори. казва се "гей прайд" .
291
2
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 8 месеца
С две ръце подкрепям Милена и заставам зад думите й. И съм сигурен, че всички нормално мислещи хора я подкрепят. Никой няма право да ни запушва устата - това е възраждане на тоталитаризма.
290
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Винаги съм смятала, че емоционално стабилните, духовно израснали личности не се обиждат и не се интересуват от мнението на околните, защото те нямат ниска самооценка. Те не парадират и нямат потребност да се натрапват на околните. Няма нищо лошо и страшно в това човек да е различен, ние всички сме различни по някакъв начин и това не е свързано единствено и само със сексуалната ориентация. Ако някой си мисли, че с нея започва и свършва света много греши! Аз бих оттеглила иска, не е достоен!
289
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Милена президент!
288
0
 
3
 
! Отговори
До до бугарите преди 8 месеца
А ти защо съдиш българския народ, и отсъждаш, и камъни хвърляш по него, нямаш ли уважение към Христос ?!!
287
0
 
5
 
! Отговори
До редакцията преди 8 месеца
Такава дума "кенсълната" не съществува в тълковния речник ! Бихте ли писали на правилен български език !!?
286
1
 
1
 
! Отговори
Име преди 8 месеца
Какво заглавие, какво чудо! Че Сашко е кьорпe e ясно, редактори няма ли?
285
1
 
0
 
! Отговори
И какво преди 8 месеца
Ако някой не харесва нещо не значи че всички трябва да не го харасваме.Лично аз пък не харесвам българския рок .Много е посредствен и пълен с кавъри.Най-големите им хитове са кавъри,но едно време не знаехме че са кавъри .Но това не значи че не трябва да съществува.Има си привърженици и си ги слушат ,да са живи и здрави.Кадето се е намесила природата тя ли ще го оправи.Така и не разбирам тия по старите защо продължават да си налагат мнинието насила.Прочетете Георги Парцалев какво е казал пред съд
284
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
На Милена й е гадно, че изглежда като транс. Много свободомислещи тези рокаджии.
283
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До до бугарите 272 - Чети си библията и не коментирай неща които не разбираш.
282
0
 
3
 
! Отговори
vvvv преди 8 месеца
Содом и Гомор са се случили заради хо мо сек суа лизъм. Когато безбожността стане закон бъдещето няма как да е розово.
281
0
 
6
 
! Отговори
Вярното си е вярно преди 8 месеца
Свободата на словото трябва да се защитава. Права е Милена.
280
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Хахаха точно вие от сайтчето ви и по-специално Сашко ли говорите за свободно изразяване, след като триете коментари на поразия??????