»стори€та на костюма на ƒжаки  енеди от ден€ на убийството на ƒжон

«ащо двуредни€т костюм ще бъде под ключ до 2103 година?
30 ное 2023 23:55, ƒарена Ќайденова
7
»стори€та на костюма на ƒжаки  енеди от ден€ на убийството на ƒжон
—нимка: Getty Images

–озови€т костюм на ƒжаки  енеди е много повече от обикновено облекло – той е символ на американската истори€.

 омплектът от две части – пон€кога описван като „розова ди툓 или „малиноворозово“ – е това, което тогавашната първа дама носи на 22 ноември 1963 година – съдбоносни€т ден, когато нейни€т съпруг, президентът ƒжон ‘.  енеди, е убит по време на атентат, докато се вози в лимузина в ƒалас, “ексас.

“ова е и облеклото, в което ƒжаки  енеди е снимана до Ћиндън Ѕ. ƒжонсън непосредствено след смъртта на съпруга ѝ. „“е всъщност носеха друга рокл€, ко€то т€ да облече, но т€ отказа“, казва историкът —тив √илън пред списание People миналата година.

„“€ излезе в окървавени€ си костюм и застана до Ћиндън ƒжонсън. ¬ъпреки тези ужасни обсто€телства, т€ беше готова да застане за снимка, защото разбираше какво означава за наци€та да има приемственост в правителството“, допълва той.

√илън казва още, че ƒжаки  енеди напълно е разбирала рол€та, ко€то е тр€бвало да изиграе в подпомагането на прехода на наци€та към нови€ президент.

÷€лата стати€ можете да прочетете  в “ialoto.bg

»зточник:  Tialoto.bg

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


7
ќще по темата: ƒжаки  енеди
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
3
3
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
«ащо е розов костюма ? јми за да е в контраст на черни€ костюм на  енеди и ƒжаки да не бъде уцелена вместо него. ј още докато лети куршума на снайпериста към  енеди ... и администраци€та на кабинета му бързо и сръчно вече му е намерила заместник.
2
6
 
5
 
! ќтговори
ўирлиц преди 2 месеца
Ћееко в лево.
1
5
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 2 месеца
"«ащо двуредни€т костюм ще бъде под ключ до 2103 година?"...........«а да не го изследват независими криминалисти и да докажат, че официалната верси€ за убийството му е съшита с бели конци.