Акция "Пушек" души колите в България

Транспортният министър ще присъства на първата проверка
Обновена: 14 окт 2010 10:34 | 14 окт 2010 07:19,
119
Акция "Пушек" души колите в България
Снимка: БГНЕС

С акция „Пушек“ ще се проверяват отделяните вредни емисии от колите.

Министърът на транспорта Александър Цветков ще присъства на първата от проверките на пътническите и товарните автомобили. Това ще стане в четвъртък от 11ч. на Околовръстен път преди разклона за с. Казичене.

Кампанията е част от мерките на транспортното министерство за повишаването на контрола над техническата изправност на автомобилите за обществен превоз на пътници и товари.

Проверката ще се проведе на територията на цялата страна. Инспекторите на "Автомобилна администрация" ще проверяват за нивата на отделяните вредни емисии от автомобилите.

Приетите изменения на Закона за движение по пътищата ще доведат до подобряване на техническата изправност на автомобилния парк в страната и намаляване на замърсяването на въздуха от неизправните автомобили, уверяват от транспортното ведомство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още по темата: акция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
мангал с каруца преди 13 години
След подготвяната забрана на джиповете в ЕС, най добре...ФАЙТОНИТЕ ДА ДОЙДАТ.....!!!!
114
2
 
2
 
! Отговори
не на агу ! преди 13 години
спрете с газовите уредби *** - цялата държава вони на газ - няма такова нещо по света- и метана също !Това е геноцид над белите хора, които не сме *** не караме газови кошници - на първо място от 5 -те държани в света, в които има газ - това не е от бедност ,а от просташки манталитет !
113
0
 
5
 
! Отговори
Fant0maS преди 13 години
даам никой не отчита факта с шумовото замърсяване!!!
112
2
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 13 години
ОКЕЕЕЙЙЙ над 100 коментара. Преместих го в другия крачол...
111
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами...да караме велосипеди! :)
110
0
 
7
 
! Отговори
гост преди 13 години
Може да не се разхождат до околовръстното а като за начало да отидат в гаражите на градски транспорт !!!
109
0
 
7
 
! Отговори
J.B. преди 13 години
Този министър защо не обясни къде са колонките за Ad Blue по бензиностанцийте за товарните автомобили с мотори ЕURO 4 и ЕURO 5 /половината от товарните автомобили в България са такива/ и защо след каране от 7-8 месеца на кола с катализатор в България , той /катализатора/ се скапва. И по простата причина ,че цената на нов доста висока за нашите заплати, отиваш при "майсторите" , те ти "избушват" въпросният катализатор и какво ? Започваш да сееш отровни и вредни газове поради скапан бензин !
108
1
 
8
 
! Отговори
Домакиня преди 13 години
Тази акция не е за повишаване на контролата на техничската изправност а акция за набиране на средства за бюджета.
107
1
 
14
 
! Отговори
erogance преди 13 години
Вчера на ул. Козлодуй шофирах зад един "паяк". Той така димеше, че едва се виждаше какво кара. Е, караше към наказателния паркинг едно "прегрешило" возило...
106
6
 
14
 
! Отговори
Килъра преди 13 години
Тия нормални ли са бе и аз не искам да карам кола на 22 години,но не взимам заплатата на уж много кадърния министър!Баси наглярите да оправят икономиката на държава тогава да имат претенции!!!
105
1
 
16
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
Между другото в Бг се карат много ЕКО автомобили.Повечето таксита са на пропан-бутан и метан,много от личните автомобили също... Ех друг е въпроса ,че се компенсира с старите таралясници (автобуси и камиони).
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те от тия нашите с басейните нищо не зависи, за мен по големия въпрос е как да си върнат парите от *** на които ги дават за петрола.
103
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 99И аз не вярвах ,че може да има мобилни телефони и си мислех,че слушалката без жица дето се движиш в къщи с нея е връх на технологиите,носамо като погледнеш за 20 години електрониката колко дръпна и почваш да се питаш дали не крият технологии и чакат хората да узреят за тях.И по-важното как да запазят статутковото ,ако всеки може да си добие енергия сам и няма монопол.
102
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е да вдигат таксите за вредни емисии! Тъкмо бизнесът ще има повод да вдигне цените на стоките заради завишените транспортни разходи.
101
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Газта която се докарва по света е за отопление и се гледа колко топлина дава от литър газ, а за колите се гледа разширението на горивото, а не топлината която отделя. Разликата е огромна!
100
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Скоро ще настъпи ерата на войни за природни ресурси.Да видим тогава богаташите с тези огромни басейни дето гледаме от хеликоптерите, с какво ще ги пълнят.Май май ще заприличат на ями пълни със змии и гущери само.
99
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За мен следващите 20-тина години ще е на хибридите, който харчат по 3-4 литра гориво и могат криво-ляво и на ток. Не вярвам да ги доживеем водородни или чисто на ток автомобили. Както и не вярвам, че ще видим всичко да се захранва от слънчевата енергия. Всичко се прави в последния момент, докато планетата не рухне и не тръгнем с противогази по улиците не вярвам някой да тръгне да променя нещо кардинално, а тогава дали ще е късно е отделен въпрос.
98
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 95Това е единствения начин да продължат да се ръководят хората и да не се срине световната икономика.По-болезнения, който идва обаче е водородната технология.Ако всеки може от вода да си добие водород и да го пали и гаси когато иска,то може да добие и вода и ток и отопление и колата му да върви.Но как тогава ще бъдат управлявани хората?Всеки ще е независим.Няма да има монопол.Цените ще се сринат.Ще настъпи хаос и без война няма да се мине,а това не е добре.Борбата ще е за водата.
97
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ!а СЛЕД ТОВА И АКЦИЯ "ГЪРНЕ" ЗА ТЕЗИ "САМОДЕЛКИ" КОИТО ВДИГАТ ШУМДО НЕБЕСАТА.
96
0
 
5
 
! Отговори
ГАЗ преди 13 години
Що за глупави коментари за газта ! Дори и така да е колите на газ разходват колкото капка в морето в сравнение с тецовете,парните централи,заводите и т.н.Да вземеш да предложиш да се спрат доставките на газ по света - умно ще е :)