Шефът на Европол към престъпността: Няма да успеете

Борисов: Когато станах главсек на МВР, Европол не искаше да говори с нас
15 окт 2010 17:11,
104
Шефът на Европол към престъпността:  Няма да успеете
Борисов и Робърт Уейнрайт Снимка: БГНЕС

"Няма да успеете, ние сме по следите ви, заедно твърдо сме решени да превърнем Европа в по-сигурно и безопасно място". Такова е посланието, което България, Европол и нейните международни партньори отправят към организираната престъпност, каза директорът на Европол Робърт Уейнрайт след срещата си с премиера Бойко Борисов.

На пресконференцията беше представено разкриването на незаконна печатница за фалшива валута в с. Долно Сахране. Това е безпрецедентен случай на сътрудничество между правозащитните организации в Европа, посочи премиерът.

Групата е арестувана на 1 октомври. Тя се е занимавала с фалшифициране на евро и долари и разпространяването им в Европа. Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов съобщи, че чрез разкритата печатница е била разпространена фалшива валута в 24 държави и в страните от ЕС. Откритите фалшиви пари са били с  равностойност над 1,5 млн. евро.

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик отбеляза, че операцията за борба с фалшификатите е огромен успех. Това беше ключова операция, но е много повече от това, защото отбелязва нова ера на сътрудничество между България и правоохранителните органи на Европа и САЩ, коментира дипломатът.

По думите му това е положителен знак за пътя на България към Шенген и преди всичко изпраща сигнал на престъпниците в целия свят, че те не са в безопасност.

Уейнрайт каза, че е впечатлен от личната ангажираност на премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов в борбата с организираната престъпност и корупцията. 

Искам да ви напомня каква държава заварихме преди година – сочена за най-корумпираната и родина на организираната престъпност, каза от своя страна Борисов. Когато станах главен секретар на МВР, Европол не желаеше да разговаря с България, припомни премиерът. Борисов допълни, че всички трябва да си припомнят колко печатници са разбити, докато е бил главен секретар на МВР и колко – при управлението на тройната коалиция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
събота преди 13 години
Най-остроумното мнение според мен е на номер 94
92
1
 
1
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
НЕ ЖЕЛАЕЛО АМА ТЪРСЯТ ПОМОЩ ОТ ЕВРОПОЛ ЗАЩОТО НС НАГЛИТЕ ИМАТ ФИРМИ СИ НЕ ВЪРВИ САМИ ДА СЕ АРЕСТУВАТ ТОЧНО ЗАТОВА ПРЕЕБАХА АЛ.ПЕТРОВ НО НЕЩО ПАК ГО ЗАКЪСАХА С ВЕЩЕСТВЕНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА КОЙТО ПОДХФЪРЛЯТ И КОШАРЕВСКИТЕ СВИДЕТЕЛИ.В МВР БЪКА ОТ КОРУМПИРАНИ СЛОЖИТЕЛИ КОЙТО ОБСЛУЖВАТ ПАРТИЯ ГЕР И ИМ СЕ КЛАНЯТ ЗА ДА НЕ БЪДАТ УВОЛНЕНИ.ОКТОПОДА Е В МВР И БОРИСОВ-ЦВЕТАНОВ МНОГО ДОБРЕ ГО ЗНАЯТ.ПОЖАРНИКАР И ПОЛИЦАЙ СЕ РАЗГРАНИЧАВАТ ОТ МУТРИ.
91
0
 
5
 
! Отговори
Ясен преди 13 години
до 91Защо не идваха при Станишев да му вдигат рейтинга бре?
90
1
 
5
 
! Отговори
по-дълбоко те забива преди 13 години
Конграчулейшънс, Борисов! Колкото повече те потупват по рамото, Борисов, толкова по-дълбоко те забиват в земята!
89
0
 
2
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Един съвет към Цветанов :Опитайте се да докажете, че трактора НЕ е престъпник, сиреч той НЕ е рекетирал никого, НЕ е убивал никого, НЕ е покровител на проститутките у нас !Ако НЕ успеете да докажете тези добри качества у трактора, то тогава ' независимите и некорумпирани ' съдии ще му дадат доживотна присъда, защото МВР и Прокуратура НИКОГА НЕ успяват да докажат нищо пред съда у нас !
88
1
 
1
 
! Отговори
99191 преди 13 години
избрахте го, а сега ревете....фак офффф
87
5
 
4
 
! Отговори
недоволен преди 13 години
Айде пак пр акции евтинки от селски вечеринки ангела меркел дойде му дига рейтинга сега шефа на европол утре доокарай и папата да борите престъпността с молебени и свети цветан цветанов ще е като свети христофор оня станал песоглавец а нашия си е пудел по рождение песоглавец накрая Веско да напрай един химн от типа мечкадарска песен на тема" бойко октопод бореше " и сичко се опрай по мед и масло даже треба да си купим шпайкове да не се хлъзгам
86
1
 
5
 
! Отговори
arhar преди 13 години
Шефът на ИНТЕРПОЛ не е похвалил Бойко и Цецо , а изказа благодарности на трактора и оръженосеца му с бенката за работата им в борбата срещу октопода у нас !Трактора и оръженосеца му с бенката имат благодарности от всички световни лидери за това, че у нас няма проституция, няма рекети, няма убийства, няма разпространение на дрога и няма пране на пари ...След срещата на трактора и оръженосеца му с бемката му с шефа на ИНТЕРПОЛ, имаше 3 - часова пресконференция , на която Роб Уайнрайт отговаряше на въпросите на журналята Явор Дачков, Сащо Диков и Кр. Патрашкова .Разбра се, че престъпността у нас е разгромена напълно от трактора и неговият оръженосец с бенката ...
85
1
 
2
 
! Отговори
Psycho Realm преди 13 години
do 83...кво общо пък има америка с европейския съюз , където членува България? а камо ли с латинска америка...ти нещо не си в час момче :)))))
84
2
 
2
 
! Отговори
аз14 преди 13 години
Какво време дойде брат брата си да предава!!! Б.Б едно тесто си с айдуците не ни предавай!!!
83
3
 
5
 
! Отговори
sion преди 13 години
Да бе Бойко , ти си по по най.А вицето ти гледа да те догони..Като за начало с 1 млн , после и повече..Как може човек да е толкова самовлюбен паун! Завършен егоцентрик , нарцис и тотален комплексар!
82
2
 
13
 
! Отговори
само една секунда преди 13 години
Ако слушате само една секунда някое интервю на пожарникаря, ще загубите повече мозъчни клетки, отколкото ако си удряте в продължение на един час главата с чук!
81
2
 
5
 
! Отговори
Хер Капитен преди 13 години
Не искам + и - ,искам мислещи хора!Явно обаче разни пампайци/май беше израз на мъдрият вожд Бойко/за да направят кефа на шефа,покорно лепят минуси и плюсове за да заслужат погалване по главичките.Нечистивци, нима не виждате нищета и гнусотията в която живеете,плодите се и умирате?!Какво искате да стане повече за да разбере,че тази политическата надстройка не функционира!Няма рецепта и не критикувам безобразно и не ме бъркайте със Станишевите ***!Но и настоящите не стават и да се махат!Стига!
80
1
 
6
 
! Отговори
Дървар преди 13 години
Що ги разпраяш тия на назе.Разпраяй ги на тоя длъгун зад тебе. Пък ний си знайм, че по майстори на постановките от назе нема.Ша ги напрайм на луди да им светкат очите.Пък тая печатница вече сме я мултиплицирали.Нал и бай ти Тошо учеше това.Ша ги напрайм шаш.Днес камионче с цигарки, утре количка с наркотици,друг път с антики.Пък кервана си върви.Бизнеса на приятелите върви.България вече не е народна.Но на кого е, само народът знае. Че не е на народа.
79
8
 
15
 
! Отговори
Хер Капитен преди 13 години
България все повече заприличва на държава от латиноамерикански тип!И ако тамошните държави им писна от американските изгъзици и дадоха ignore на американските политически мераци,то тукашните ***,които незнайно как станаха политици само с по едно физкултурно и пожарникарско образование,умират да демонстрират близостта със своите опекуни!Обидно е!Не може социални проблеми да се разрешат с полицейски акции,това да е ясно на всеки *** подкрепящ ГЕРБ!
78
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво!Следващия премиер - да се готви на бат Боко охраната!
77
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
bravo boiko
76
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом и Цветанов е краднал милионче,значи е*аси и скапаната държава!
75
1
 
3
 
! Отговори
алеко преди 13 години
И вас ще хванат ...банкери измислени
74
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да бе, няма да успеят... успяха те, и то отдавна... най-големите престъпници... Бъ Бъ и Цвъ Цвъ са начело на държавата...