Телефонни измамници ужилиха две жени в Смолян

Примамват жертвите с идентични истории
5 мар 2010 11:09,
58
Телефонни измамници ужилиха две жени в Смолян
Снимка: БГНЕС

Две жени станаха жертви на измама по позната схема за един ден в Смолян, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Около 13.30 часа на 4 март неизвестен позвънил на домашния телефон на 63-годишна жена и й обяснил, че синът й е причинил катастрофа, при която е загинал човек.

Той поискал от сащисаната жена 10 хиляди евро, за да потули случая, а тя изтеглила парите от банка и час по-късно ги предала на непознато лице във входа на блока, в който живее.

По-късно разбрала, че е станала жертва на измама и съобщила в полицията.

Същия ден около 14.00 часа в Смолян неизвестно лице се обадило на домашния телефон на 64-годишна жена - отново с познатата история, че синът й е направил катастрофа и е убит човек.

Поискал 15 хиляди лева, за да потули случая.

Жената събрала 2000 евро, 2000 лева и три златни лири и в 14.30 часа ги предала на непознат пред входа на къщата й.

Служители на Районното управление в Смолян работят за разкриване на измамниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не ги съжалявам ом дават мило и драго да се потули смъртен случай и да си спасят детенцето. А и от къде имат толкова пари, значи така са действали цял живот с потулване на какви ли не случаи. Накрая винаги има възмзездие.
54
0
 
2
 
! Отговори
Honorik преди 14 години
Dokato ima naivnici,6te ima i izmamnici!Dano gi hvanat barzo i da si polu4at zaslujenoto!
53
0
 
2
 
! Отговори
пенсия преди 14 години
Какви бабички, нали с новите закони всички ще ни пенсионират след 65 г. Значи са в работна възраст. Тежко и горко на тези работодатели, които ще имат такива работници!
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Даването на подкуп с цел прикриване на престъпление също май се наказва. Нека осъдят няколко такива които са "измамени". Представете си, че някой така прикрие истинско престъпление.... ще му съчувствате ли????
51
0
 
0
 
! Отговори
Симо преди 14 години
За какво се чудите,за каклва телевизия говорим,за какви 5 лева.Това не са възрастни изкукуригали хора,това са жени на средна възраст,ако мога така да се изразя,с ума си.Допускам,че не са от българеския етнос,те не могат предполагам да говорят и разбират български,а дори и да могат,тре не се интересуват от това,което е казано по българските ТВ канали,а сателитите им са насочени сувсем в друга посока,така че.......случило им се е това,което на никой не пожелавам да се случи,но....
50
0
 
1
 
! Отговори
Кмета на НЕТА преди 14 години
парите са от продадени земи или имоти, и малко спестявания ... може би..
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Корупцията в тази държава води началото си от пенсионерите-комунисти, които държат голям капитал в буркани под леглото. Докато не се сменят поне 2 поколения, все комунисти ще ни управляват и няма да се оправиме.
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Брех, аз 10 години работя уж добре платена работа и не мога да извадя толкова пари на куп, а някаква бабичка с малка пенсийка какжи суми кътала !!! В гроба ли си ги е понесла?
47
0
 
0
 
! Отговори
дасдас преди 14 години
лева*
46
2
 
4
 
! Отговори
брех,брех преди 14 години
OMG Бедните пенсионери изведнъж изваждат 15 000 евро
45
2
 
7
 
! Отговори
Мара Подробната преди 14 години
Е затова трябва да забранят на стари хора да теглят суми,по-големи от 50 лв. Ако иска повече,да доведе сина или дъщерята.
44
0
 
3
 
! Отговори
ДЕД преди 14 години
Нарълно съм съгласен с тезата на Трудолюб,че дават пари да нема правосъдие.Наистина си заслужават кражбата.Все бадни пенсионери а виж бабичкоро какви пачки вади!А имало криза.А..а..невервам вече на лозунги.
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ot kade taia baba ima 10 000 evro i za 4as gi isteglia i gi predava na izmamnicite?neshto ne se vrazva v taia istoria???????????????a tia babki ne gledat li *** ne se li nau4iha ve4e na toia iztarkan nomer
42
0
 
0
 
! Отговори
бай Шано преди 14 години
то това е като с лизинговите автомобили----Опа някой ми го запали снощи -------- че и тия Опа някой ми взе 10 те хиляди(дето май ги бях проиграла в бингото) и сега всичко по старому-----не ви ли се струва доста вероятен тая схема
41
1
 
17
 
! Отговори
Трудолюб преди 14 години
Всеки ден ги еб*ват по един и същи начин и продължават да се връзват. Гупаците заслужават да бъдат брулени докато не им уври главата. Това са хора, които дават парите с ясното съзнание, че отървават убиец. В същото време врещят, че нямало правосъдие. Ами няма и да има докато разни хора дават по 10 хил. евро, за да няма правосъдие и закони.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Евро, лири ?тия баби в каква валута работят :)Предполагам ви е ясно, че не се обаждат току така. Според мен от банка над 2000 трябва да им се отпуска само ако са полицай до себе си.
39
0
 
1
 
! Отговори
техник преди 14 години
В такъв случай, едно остро изсвирване в телефона прави глух измамника поне за 1 месец!Има и друг вариант - представят се за приятел на внука/внучката дето е в чужбина. Казват, че носят на бабата багаж и трябва да се платят стотина лева мито. определят среща и описват човека, който ще вземе парите. На мама, Бог да я прости се бяха опитали да й скроят такъв номер, ама тя се беше обадила на 166 и ги хванаха
38
0
 
6
 
! Отговори
ДОБРА преди 14 години
Не знам дали си представяте в какво състояние изпада възрастна жена (някои са възрастни и на 30 год.), когато им се обади някой и ГОРКО ПЛАЧЕ, че е блъснал човек и му трябват пари и този се представя за внука/сина на съответната възрастна жена. На моята майка й се обадили в 14 часа и изиграли този етюд. Първо тя твърди, че започнала да припада, въпреки че знае, че това е измама - в къщи сме провеждали СУХИ тренировки, как се отговаря на такова обаждане.
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тоя на снимката ако е малко умен може да изкара доста пари че са му сложили снимката в такава тема
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Боже колко глупав народ сме