Телефонни измамници ужилиха две жени в Смолян

Примамват жертвите с идентични истории
5 мар 2010 11:09,
58
Телефонни измамници ужилиха две жени в Смолян
Снимка: БГНЕС

Две жени станаха жертви на измама по позната схема за един ден в Смолян, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Около 13.30 часа на 4 март неизвестен позвънил на домашния телефон на 63-годишна жена и й обяснил, че синът й е причинил катастрофа, при която е загинал човек.

Той поискал от сащисаната жена 10 хиляди евро, за да потули случая, а тя изтеглила парите от банка и час по-късно ги предала на непознато лице във входа на блока, в който живее.

По-късно разбрала, че е станала жертва на измама и съобщила в полицията.

Същия ден около 14.00 часа в Смолян неизвестно лице се обадило на домашния телефон на 64-годишна жена - отново с познатата история, че синът й е направил катастрофа и е убит човек.

Поискал 15 хиляди лева, за да потули случая.

Жената събрала 2000 евро, 2000 лева и три златни лири и в 14.30 часа ги предала на непознат пред входа на къщата й.

Служители на Районното управление в Смолян работят за разкриване на измамниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
14
 
! Отговори
Темида преди 14 години
Повечето от хората живеещи в развитите страни никога не са виждали 10 бона на куп. Само в бг-то май пенсионерите се разкарват с такива суми... Нека да ги дават и да подхранват корупцията, но после да не занимават полицията и обществото с техните имоти и солидни влогове...
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ааааа махайте ги тия домашни телефони.Стига сте се тормозили бе хора.
13
3
 
11
 
! Отговори
Балъци преди 14 години
Чудя се на тия хора от къде ги изкарват тия пари. Не е ли време НАП да погне и измамените. Какви доходи имат, какви пенсии вземат, какви суми могат да извадят ей така като факири за броени часове. И ей така с лека ръка да връчиш парите, какви ти пари, става въпрос за ТОЛКОВА МНОГО ПАРИ, на някакъв непознат. Все пак това не е нормално. От друга страна след като картите вече са регистрирани, защо пак се случват такива неща. Един от операторите при регистрацията не искаше лична карта. Отново гаф!
12
0
 
0
 
! Отговори
КуРасаН преди 14 години
Нали ти казвам , че този коментар не беше от мен бе ! А ся де за бой работата май а ?
11
0
 
12
 
! Отговори
до КурасаН преди 14 години
Късопаметен ли си или си милиционер и не ти изнася истината ? За какво регистрирахме предплатените си СИМ карти преди няколко месеца ?! Нали основния мотив с който ни задължиха да си дадем личните данни беше именно, за да няма такива измами ?! Е, спряха ли измамите по телефона ?! Очевидно - НЕ !!!Защо ни накараха да ги регистрираме тогава, след като беше ясно, че това няма да помогне ?!
10
1
 
8
 
! Отговори
Българин преди 14 години
И после хората, особено пенсионерите, били бедни - ама 10 000 евро, 15 000 лева за нищо ги нямат щом ги дават на непознати със съмнителни истории !!!
9
1
 
2
 
! Отговори
КуРасаН преди 14 години
Някой пише с моя ник и ще го друсам ( предния коментар до теб не беше от мен !!! ) на близалката !!!
8
0
 
16
 
! Отговори
СВЕТ преди 14 години
Ами те хубаво ги вадят парите, ама тези хора не гледат ли телевизия ? Не слушат ли радио ? Как може едно и също вече 4-5 години ?
7
0
 
21
 
! Отговори
Учуден преди 14 години
От къде ги вадят тези женици толкова пари? Та аз и 2 бона не мога да събера на куп за 1 ден, а камо ли за броени часове..... Явно че корупцията тръгва от пенсионерите които май все реват че нямат но като се наложи да прикрият роднина, вадят крупни суми...
6
0
 
6
 
! Отговори
Nobody преди 14 години
Простотията ни с приказки, ни с убеждение, ни с бой се избива... Дано поне да са свършили парите, че другата седмица може да ги повторят и те пак да дадат....А новината случайно ли е илюстрирана с пожарникар?
5
11
 
1
 
! Отговори
КурасаН преди 14 години
:) 1- голям си веселяк 2- имаш ако по дупето3- нямаш тоалетна хартия 4- водата я спряха5- май да се обършеш с гащите а ?6- ... я го духай и това е :)
4
1
 
18
 
! Отговори
KуРасаН преди 14 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕ то няма такава малоумщина , бе бабета ! Не гледате ли телевизия и не слушате ли онази бялата радиоточка , която ви повтаря през 1 час какво е нивото на дунав и какво се случва в пленарната зала ? А иначе май верно нещо за корупция иде реч а ? :) Егати бабите - евала . Само колко са бързи - аз чакам 3 дни за 1000лв. кредит , а те откъде ги имате бе вашите хилядарки ??? ТЦТЦТЦ
3
4
 
14
 
! Отговори
Лъжа !!! преди 14 години
Това не може да бъде ! Гнусна инсинуация е ! След като ни накараха да си регистрираме предплатените СИМ-карти такива неща не се случват ... Поне така ни обещаваха от МВР и ние тичахме да ги регистрираме. Сега какво стана ?!? ... Май друга е била целта на тези регистрации ...
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Мда, простотията не ходи по гората...
1
1
 
20
 
! Отговори
re преди 14 години
Сега и тъпите жени да бъдат съдени за корупция!