Телефонни измамници ужилиха две жени в Смолян

Примамват жертвите с идентични истории
5 мар 2010 11:09,
58
Телефонни измамници ужилиха две жени в Смолян
Снимка: БГНЕС

Две жени станаха жертви на измама по позната схема за един ден в Смолян, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Около 13.30 часа на 4 март неизвестен позвънил на домашния телефон на 63-годишна жена и й обяснил, че синът й е причинил катастрофа, при която е загинал човек.

Той поискал от сащисаната жена 10 хиляди евро, за да потули случая, а тя изтеглила парите от банка и час по-късно ги предала на непознато лице във входа на блока, в който живее.

По-късно разбрала, че е станала жертва на измама и съобщила в полицията.

Същия ден около 14.00 часа в Смолян неизвестно лице се обадило на домашния телефон на 64-годишна жена - отново с познатата история, че синът й е направил катастрофа и е убит човек.

Поискал 15 хиляди лева, за да потули случая.

Жената събрала 2000 евро, 2000 лева и три златни лири и в 14.30 часа ги предала на непознат пред входа на къщата й.

Служители на Районното управление в Смолян работят за разкриване на измамниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
7
 
! Отговори
Р преди 14 години
Мдаа, и на майка ми 2 пъти са звъняли такива, но ЙОК. Не че има пари де, но и да имаше, на такива евтини номера няма да се хване. И друго нещо: като бабките не гледат ТВ и не четат вестници, децата им могат да ги предупредят (ако имат мозъчна дейност).
34
3
 
1
 
! Отговори
Блокирал преди 14 години
Даи Боже всекиму да блокира и да изкара от някъде 10 бона на куп ;-)))))
33
1
 
2
 
! Отговори
Адвокат преди 14 години
Борисе, тъй като и аз съм разсъждавал по тези въпроси - според мен трябва да въведат задължителен курс за всички жени "Фискална дисциплина и бюджетиране", с което се надявам впоследствие дамите да ограничат харчовете и ние "да започнем да смогваме". До тогава, за да издържа семейният бюджет, известна част от него трябва да не е на светло, иначе те уверявам, че изсветлиш ли тази част от приходите - ще бъдат усвоени незабавно.
32
3
 
2
 
! Отговори
Блокирал преди 14 години
Дай Боже всекиму да блокирва и да вади по 10 бона ;-))))))) искам да блокирам...
31
0
 
0
 
! Отговори
54 преди 14 години
taka e
30
3
 
5
 
! Отговори
Адвокат преди 14 години
Нека ви кажа каква е работата - господата, несправедливо наречени "измамници", всъщност са будни образовани патриоти, които са искали да помогнат на страната си в тези толкова тежки кризисни времена. Загрижени за влошаващата се икономическа ситуация в България и по-специално липсата на ликвидност и визирайки огромните парични маси обездвижени в населението (в случая - двете дами) те решават с риск за себе си да се нагърбят с тежката задача да пренасочат ликвидност от домакинствата към фирмите.
29
1
 
9
 
! Отговори
bor преди 14 години
Добре бее тия глупавите бабички новини не гледат ли бе мама му стара .... толкова ги повтарят по новините тия случаи и тия пак се връзват. Не оправдавам тия *** дето се възползват така от тях ама пък те буквално си им ги дават в ръцете. Като ти е слаб акъла да ти е як гърба са казали хората.
28
1
 
19
 
! Отговори
Борис преди 14 години
Добре деееее, откъде тия пенсионери вадят по 10 хил.евро ей така!?!?!? Аз бачкам по 12 часа на ден, и пак не смогваме. Да кажат каква е тайната на успеха поне...
27
0
 
4
 
! Отговори
Krasi преди 14 години
I na moite baba i dqdo bqha opitali da gi izmamqt taka,no ne im se otvori para6uta :) Obadili se i kazali,4e brat mi e napravil katastrofa i ubil 4ovek,poiskali 10 000 evro.Da,oba4e horata zatvorili i vednaga se obadili na brat mi,koito im kazal,4e nqma podobno ne6to i vsi4ko si e nared.Tova trqbva da se napravi,kogato nqkoi se opita da izmukne pari po tozi na4in,prosto zvunka6 na blizkite si i polu4ava6 informaciq ot tqh.Kolko glupav trqbva da si,za da se doveri6 taka lesno na nepoznati?!?!?!
26
0
 
5
 
! Отговори
69 преди 14 години
До сега не съм видяла интервю звъняха искаха ама нямах.Значи се знаят имащите.
25
0
 
1
 
! Отговори
Един Луд преди 14 години
Още ли има такива будали ве... С какъв акъл дават тия пари?!? Съвсем малко сиво вещество да имаш и ще се сетиш, че никой нормален полицай няма да ти иска пари по тая схема, понеже вероятността да изгори покрай телефонните измамници е огромна. ЕХ *** народ!
24
2
 
2
 
! Отговори
5445 преди 14 години
и какво като се регистрират картите? то да не се обажда от ГСМ, има улични автомати, които освен с карти, работят с монети...
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ричи със сигурност е много страшно да чуеш подобно нещо,но затова са телефоните,защо не се обаждат на децата си ,а бързат да дават пари?
22
1
 
9
 
! Отговори
Recoil преди 14 години
Кога ще започнем да съдим хората, опитващи се да подкупят съдебната система? Тези две жертви биха били добро начало, но при условие, че в България решим да спазваме законите, а тя е раят на неспазващите :)
21
8
 
5
 
! Отговори
ritci преди 14 години
Г-н пълна лейка, явно нямаш деца и представа си нямаш какво означава да ти се обадят и да ти кажат , че детето ти е катастрофирало. БЛОКИРАШ. Друго не те интересува, само как да помогнеш на детето си "което е в болница и бере душа" или е " застрашено да не влезе в затвора"
20
2
 
11
 
! Отговори
Светла преди 14 години
Аз на това му викам Имали Дали. Ама да не ревът като нямат акъл в главата и не слушат като им се говори.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
В Смолянския край доста пенсионери (и не само) спечелиха пари като преди няколко години продадоха апетитни парцели на Пампорово и Смолянските езера, кои на далавера, кои не... Някои си купиха Голф 3-ки, други апартаменти в центровете на столицата и големите български градове, а трети раздават на измамници. В Смолян единственият пенсионер, за който знам, че има сериозен месечен доход е стария Накензи (всъщност Mc'Kensie), пенсионер от британския флот и пропаднал пияница.
18
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Бе ***, хората вземат кредити за да си решат проблема, когато са притеснени!! БАСИ ПРОСТИТЕ ХЛАПЕТИИ СТЕ!!!!
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Кухи ***!
16
4
 
15
 
! Отговори
Владо преди 14 години
А новината трябва да е със заглавие "Две бабета се опитаха да преметнат съдебната система". Вече ама изобщо не ми е жал за тия кухи ***. То бива простотия, ама чак толкова не бива.