Пак удариха дребните: Акция за евтини цигари

В Пловдив заловиха мъж, натъпкал кола и къща с 2900 кутии
17 апр 2010 21:11,
152
Пак удариха дребните: Акция за евтини цигари
Снимка: БГНЕС

МВР пак удари дребните търговци. Последното доказателство е от съботния следобед в Пловдив.

При полицейска акция са иззети близо 2900 кутии с цигари без бандерол.

Служители от сектор “Икономическа полиция” са тарашили лек автомобил “Фолксваген Голф”, паркиран пред хранителен магазин в пловдивския квартал "Кючук Париж".

Още по темата
При претърсването на леката кола са намерени 590 кутии от марките “Карелия”, “Еве”, “Табакус”, “Асос” и “Мерилин”.

Автомобилът се ползвал от собственика на магазина – 36-годишен пловдивчанин, за когото има данни, че е търгувал с цигари без бандерол.

Полицаите обаче надушили по-голямо количество цигари, затова претърсили и дома на магазинера. Там намерили още 2270 кутии без бандерол.

Търговецът е задържан за 24 часа в ареста на Трето районно управление, съобщиха за Dnes.bg от дирекцията на МВР в Пловдив. Със случая се е заела и Районната прокуратура под тепетата.

Хората в Пловдив обаче признават, че вече на всеки ъгъл се продават свободно цигари без бандерол на цени два пъти по-ниски от тези с бандерол.

Dnes.bg показа още в началото на седмицата как в ромския квартал „Столипиново” цигари без бандерол се търгуват спокойно, като цената им варира от 2 лева до 2,30 лв.

Наша проверка установи, че цигарите са внос от Турция и Германия.

Сега остава въпросът: Знае ли полицията кой внася цигарите отвън и кой снабдява дребните търговци?, защото най-вероятно в следващите дни ще последват още "зрелищни" арести на собственици на малки бакалии, в които се продават евтини цигари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ами те всички знаят цигарите откъде идват ама полицаите неискат да знаят явно тоя е искал да печели само за себе си
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ами то все зайчета кумчо вълчо не защото има зайчета и зайци зависи кой как се представя с бизнеса си колко чакат за такива пари из которките си а все заловили митничари ама ги пуснали защото бизнеса трябва да върви и аз искам такива лесни пари
130
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
боже в ДОБРИЧ на пазара *** си ги продават спокойно а тоя го били хванали ами така е братче като мислиш само за себе си а тия тук даже и си купуват от тях на кой ли са тия цигари че не ги закачат
129
0
 
1
 
! Отговори
ФАС преди 14 години
На 16.04.2010 г. във връзка с получен сигнал, че лицето Н.Д. на 66 г. от с. Черкаски, общ. Вършец, съхранява в дома си акцизни стоки- цигари без бандерол, служители от РУ МВР Вършец и сектор "БОП" при ОД МВР Монтана са извършили претърсване в дома на лицето. В хода на операцията са намерени и иззети 10 кутии цигари "Мерилин", без акцизен бандерол ...Е тва е, сите сме престъптици. Само Дянков не е. *** простотията.
128
0
 
2
 
! Отговори
това е положението преди 14 години
Тия хора НАИСТИНА ни смятат за ***!Вместо да си вършат работата както трябва,те ни занимават с разни *** изпълнения!
127
0
 
0
 
! Отговори
тони преди 14 години
така е баце сега като вдигнат и ДДС-то жална ни майка
126
0
 
1
 
! Отговори
az преди 14 години
ХВАНАЛИ ЕДИН КОКОШКАР И НАДАЛИ ВОЙ.ВСИЧКО Е ИМИТАЦИЯ НА БОРБАТА С КОНТРАБАНДАТА
125
1
 
0
 
! Отговори
malko patroni..... преди 14 години
като са дребни риби не нарушават ли закона?! не може всеки ден разни мекотелни групи да се хващат хората са го казали цаца ама риба...
124
0
 
3
 
! Отговори
Оги преди 14 години
Законът се прави от хора. Хората се ръководят от интересите си. Нека не бъркаме интересите на шепа управляващи самопровъзгласили се за държавници с интересите на народа. По-просто няма как да ти го обясня.... И не говори глупости за това по какъв начин се харчат парите от данъци, акцизи и мита, защото трябва да си или много сляп или изключително заблуден.
123
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
15 евро на мастербокс се плаща на митница!Не ме питайте откъде знам!
122
0
 
1
 
! Отговори
vlad преди 14 години
и друго хванаха ли :)мажат очите на хората
121
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
хе, хванах ме зайчето....а кога ще хванем кумчо вълчо...
120
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пак хвърлиха оглозгания кокал за да имаме занимавка.
119
2
 
3
 
! Отговори
an преди 14 години
DRUGARITE UPRAVLQVA6TI NE SA NA QSNO IZGLEJDA, 4E NA VSQKO BEZUMNO DEISTVIE IMA PROTIVODEISTVIE. SAS VISOK AKCIZ HAZNA NE SE PALNI. SAS MIZERNI ZAPLATI SA6TO. AKO ISKA6 HAZNATA DA SE NAPALNI, TI TRQBVA VISOK OBOROT. A TOZI OBOROT IDVA, KOGATO POKUPATELNATA SPOSOBNOST NA NARODA E VISOKA. SAMO TOGAVA PRIHODITE V HAZNATA SA DOBRI.NE VI ZNAM KAKVI IKONOMI4ESKI SAVETNICI ISPOLZVATE,NO PO VSI4KO LI4I 4E SA OLIGOFRENI.
118
4
 
6
 
! Отговори
До 119 преди 14 години
Разликата е законът. Държавата има нужда от пари- тези пари идват от данъци, мита, акцизи главно. С тези пари тя трябва да се грижи за образование, сигурност пенсии и пр. Ако някой нарушава закона е крадец, който краде от парите на държавата. Затова в белите държави наказанията за контрабанда и укриване на данъци са затвор. По просто не мога да ти го обясня..................
117
0
 
3
 
! Отговори
До 117 преди 14 години
Ама как ще живеем без да краднем или направим малка далавера
116
1
 
3
 
! Отговори
kmet преди 14 години
neobhodimo e: zabrana na pusheneto i proizvodstvoto na tutun.
115
3
 
18
 
! Отговори
Оги преди 14 години
Каква е разликата между държавата и контрабандиста на цигари? Държавата иска да спечели едни пари от акциза на цигарите. Контрабандистът иска да спечели едни пари, като си спести акциза, само дето той поне се е напънал да договори, транспортира и достави стоката, а държавата иска да съдира данъкоплатеца без да си мръдне пръста. Ха сега да видим кой е по-голям престъпник. И още нещо - нека да вдигнат още акциза да видим какво ще се случи - 0 приход от акциз и 100% контрабанда.
114
0
 
4
 
! Отговори
Gencho преди 14 години
И същите дребни душици влизат в парламента и стават депутати така, че никви оплаквания от политиците да не чувам ;)
113
2
 
2
 
! Отговори
Gencho преди 14 години
Аууу какъв вой само, че няма да има контрабанда хахах смех. Направо сте жалки всички които сте се разроптали тука. Ето как са ви приоритетите:1. Личната далавера2. Закона да се спазва, но само ако е на далавераПосле да не съм чул недоволства от това, че нямало закони, имало корупция и дупки по пътищата. Вие за ефтини цигари майките си ще продадете :)