Португалия е блокирана от обща стачка

Протестът е срещу намаляването на заплатите и увеличаването на данъците
24 ное 2010 12:20,
4
Португалия е блокирана от обща стачка
Снимка: БГНЕС

Обща стачка се провежда в Португалия. Синдикатите се надяват да блокират страната в сряда в знак на протест срещу планираното намаляване на заплатите и увеличаване на данъците.

Транспортът, индустрията и училищата ще бъдат най-сериозно засегнати. Протестът е два дни преди гласуването в парламента на орязания бюджет за следващата година.

Бюджетът трябва да потуши притесненията на световните пазари за публичните разходи и дефицита на Португалия.

За първи път от 20 години насам двата основни синдиката в страната се обедняват за общи протестни действия. Те се надяват в стачката да се включат работници от частния и от публичния сектор, включително от банките, медиите и доставките на гориво.

Очаква се да бъдат парализирани пристанищата, а стотици полети ще бъдат отменени.

Недоволството на португалците е провокирано от плановете на правителството да намали заплатите в публичния сектор, да замрази пенсиите и да увеличи данъците.

Протестите обаче едва ли ще спрат приемането на бюджета, чиито мерки целят бюджетният дефицит да бъде намален от 7,3% на 4,6% през следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
0
 
! Отговори
ас преди 13 години
ааа нека видат еуропейците кво е да хранат *** на държавни помощи и как почват да не стигат кинтите.... после се чудите що в БГ е зле , лекари полицай ивсички в държавния сектор който се пълни от данъците 800 000 пенсиите са 1,500 000 ученици 2 000 000 *** на социални 800 000 безработни още толкова , а са са сметнете колко хора плащат данъците да може *** да живурка и ще видите защо нема кинти.... халал да им е на еуропеЙците!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кои ли ще са следващите? Може би Испания или Велокобритания и така на ред. МВФ да почва да печата пари че може да не му стигнат.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората се борят за това което са ЗАГУБИЛИ.А ние за какво да се борим като никога не сме ИМАЛИ.
1
5
 
9
 
! Отговори
UL преди 13 години
Във всички нормални държави се стачкува ! Хората си търсят правата :)

Спонсорирани публикации