Мюфтийството: Превръщаме се в полицейска държава

Вероизповеданието зове да се зачитат правата им
16 юни 2010 17:00, Красимир Ангелов
397
Мюфтийството: Превръщаме се в полицейска държава
Снимка: Булфото

“Вместо да бъдат изпълнени решенията на Европейския съд по правата на човека, се наблюдава намеса в работата на мюсюлманското вероизповедание чрез натиск и заплахи от страна на ДАНС”.

Това се отбелязва в специално съобщение на Главното мюфтийство до Dnes.bg.

В него е отбелязано, че на 14 юни е затворена интернет страницата на мюфтийството, “което е поредният опит за заглушщаване на гласа на многобройното мюсюлманско население в страната”.

“Въпреки че е член на ЕС в България се прилагат методи на полицейска държава. Председателството на парламентарната комисия по контрол на ДАНС от партия Атака и назначаването на Божидар Димитров, чийто профил е отдавна известен, за министър, отговарящ за Агенцията за българите в чужбина и Дирекцията по вероизповеданията към МС, е показател за задкулисните планове на този натиск”, обявиха от Главното мюфтийство.

Оттам допълват, че действията целят нарушаването на общественото спокойствие и “прилагането на действия”, които възраждат тъмното минало на страната”.

“Ще продължим да отстояваме нашата справедлива кауза пред международните платформи и като представители на мюсюлманската общност ще продължим да отстояваме правата си в държава членка на ЕС, която не признава принципите и решенията на Съвета на Европа”, се чете още в декларацията, която завършва с призив:

“Призоваваме българското правителство да предприеме възможно най-скоро необходимите действия за недопускането на по-нататъшно уронване престижа на страната ни, както и нарушаването на общественото спокойствие на мюсюлманите в България и българския народ като цяло”.

Dnes.bg припомня, че в началото на месеца почти 1000 души – имами, мюфтии и мюезини, участваха в протестното шествие на мюсюлманите, което премина пред президентството, Министерския съвет и Народното събрание.

Още по темата

Всички протестиращи изразиха недоволството си от възстановяването на Недим Генджев като ръководител на мюсюлманското вероизповедание в страната.

Тогава от Гавното мюфтийство отправиха апел към държавните институции да не се намесват в делата на вероизповеданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
1
 
0
 
! Отговори
аватар преди 13 години
Такова решение на ЕСПЧ няма.За проведените конференции след 1996г. има решение-те са нелигимни , а техните решения нищожни.ние живеем в правова държава и решенията на ВКС са задължителни за всички и трябва да се изпълняват.Никой не е по голям от закона дори и м.х.
306
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 13 години
PO DOBRE POLICAISKA,NO BALGRSKA OTKOLKOTO 6ERIATSKA.MAKE=SRUBSKO MEKERE ZA KRATKOST-MAKE.PREDATELITE VYN.TOVA E BALGARSKA DARJAVA.NA6 DOM.KAKTO ISKAME TAKA 6TE SI GO PRAVIME.ZA MOMENTA NAI NI HARESVA DA E POLICAIKI.
305
1
 
1
 
! Отговори
Мариела преди 13 години
И цялото това напрежение е заради мюсюлманите от високие кръгове на обществото,именно те възпитават турското обществото по такъв грозен и неприемлив начин.Неможе на 2ри юни в 12 часа да се пресмиваш на гения Ботев и да си турчин.Tочно турците са длъжни да почетат паметта на Ботев,поне малко да се отсрамят.Аз бях свидетел на такава картинка и си позволих да ударя един шамар на момчето(15г),което бращолевише нещо на турски и се смееше,докато очите ми се пълнеха със сълзи.
304
1
 
1
 
! Отговори
Мариела преди 13 години
От ислям до ислям има голяма разлика.Неможете да отречете,че турците са много по-големи патриоти от нас и държат на религиията си за разлика от нас християните,което е жалко.Така,че няма лошо да си проповядват религията в България,но трябва да се съобразяват и ето тука идва проблема.Наглостта,която проявяват няма край.Няма по-либерална страна от нас спрямо тях,въпреки миналото.Изключително великодушие проявяваме ние българите и често сме мачкани именно заради това.
303
3
 
9
 
! Отговори
Кате преди 13 години
До: Мюсюлманин Това ,което си написал всички си го знаем и е така ,но това което страшно ме подразни е изречението ти : "Докато държавата не се отръпне от намесата си в работите на мюсюлманите няма как да има покой. " Лелел каква наглост! Как така държавата ще се съобразява с определена религия и то точно вашата след като сте малцинство е България е християнска държава??? Направо забравяте до къде ви е вярата и до къде да си вярвате на глупостите. С това изречение на практика изразяваш мнение ,че мюсюлманската религия е повече от българската държава и трябва да се съобразяваме с нея. На връх на всичко казаното звучи и като заплаха. После нагло искате и толерантност и добро отношение. Не се ли забравяте малко??
302
2
 
8
 
! Отговори
Kate преди 13 години
До : Tolerans Хаха само *** човек нарича друг, когото не познава ,***! Преди 130 години може и да е имало мюсюлмани по нашите земи ,но преди 1300 {хиляда и триста } е нямало и помен от вас по тия земи. Така ,че е тъпо споменаването кога кой е живял тук. Сега това е Република България и тя е християнска държава! Като не те устройва *** в мюсюлманска да живееш, да те видя дали там ще си отваряш така много устата както тук си позволявате!
301
2
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
ДААА..ДОДАНЧО СЕ ПОКАЗА..ВМЕСТО ДА ЛЕКУВА РАКА ПАК ИСКА ВЛАСТ..ЛОШООО ДОГАНЧО ДОКОГА..ТОЙ РАСТЕ ПИЧ..ПО МАЛКО НО СИГУРНО..
300
4
 
5
 
! Отговори
Enesay преди 13 години
Do kolkoto znaq Bulgariq vinagi be6e policeyska darjava.
299
2
 
0
 
! Отговори
ddd преди 13 години
Благодаря за премахнатия коментар !!!
298
1
 
1
 
! Отговори
ddd преди 13 години
Ехо, администраторите - къде сте ??? Какво ще кажете за коментар 342 ??? Това на какво Ви прилича ???
297
4
 
1
 
! Отговори
aaa преди 13 години
toq puk 6to govori v nie!toi e tur4in ne bulgarin.da si hodi v turciq da si se moli tam!
296
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
TO мюфтийството винаги си е било държава в държавата - хубаво че са забелязали че са се превърнали п полицейска организация
295
2
 
6
 
! Отговори
Един Луд преди 13 години
Главното мюфтийство - главен говорител на ДПС?
294
7
 
3
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 13 години
Нали знаеш днес гори на комшията чергата, утре и твоята може да пламне. Така, че наслаждавайте се на сеира.
293
4
 
3
 
! Отговори
ми преди 13 години
Откога в България има мюфтийство?Българите не се ли освободиха от турското присъствие точно два пъти?Те да не би да извират като водата от чешмите на повредена навигационна система?71832
292
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми ще ви търпим що да не ви търпим ? То такъф сеир изпуска ли се ? :)))
291
5
 
5
 
! Отговори
rr преди 13 години
кой им е дал право на тия да говорят!!?!?!??за полицейска държава не знам, но определено се водим ХРИСТИЯНСКА !!!
290
7
 
10
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Абе *** карабини, какво говорите за Европа и какви били нейните ценности ? Я погледнете на изток към вашата любима вяра и се водете от законите на аятоласите. Марш от цивилизацията !Аз къде да се оплача че вие ме дразните с вашите претенции, нахалници смотани, МАРШ В ИРАН !!!
289
2
 
2
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Това го знам. Отнася се за всички религии, не само за вашата. Нали ти казах какво правя. Мисля си, че и много мюсюлмани мислят като мен. Какво го е грижа обикновенния човек кой е начело на духовенството.
288
3
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Аз живея в християнска държава, или поне така си мисля!?Да ви заглушават да ви премахнат по-добре... мисля че държавата ни е дори прекалено толерантна към мюсюлмансите. Предпочитам да живея в "полицейска" държава отколкото в Мюсюлманска!