СЕМ започва събеседвания с кандидатите за шеф на БНТ

Шестима се борят за овакантения стол на Уляна Пръмова
12 юли 2010 08:32,
9
СЕМ започва събеседвания с кандидатите за шеф на БНТ
Снимка: Булфото

Съветът за електронни медии започва от днес събеседвания с шестимата кандидати в конкурса за избор на генерален директор на Българската национална телевизия.

Техническата комисия по проверка на редовността на документите на кандидатите не допусна до събеседване Емилия Стоева, тъй като не отговаря на условията на конкурса да има петгодишен трудов стаж в телевизия.

Днес ще се състоят събеседванията на СЕМ с кандидатите Радомир Чолаков и Радостлав Главчев, на 13 юли - със Светлана Божилова и Любица Кулезич, а на 14 юли  - с Александър Бешков и Вяра Анкова. 

Изборът на генерален директор на БНТ ще бъде на 15 юли.

От СЕМ посочват изискванията към кандидатите за поста. Сред тях са да са български граждани, да имат висше образование, опит в електронните медии, в електронните съобщения, журналистиката, правото или в икономиката, както и да имат петгодишен трудов стаж в телевизия.

Кандидатите не трябва да са били щатни или нещатни сътрудници на бившата Държавна сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Кирилов, София преди 13 години
Нека Бог да е с теб, Люба. Дано имаш сили (както е видно имаш)да поведеш БНТ напред. Да бъде хем българска, хем национална, хем телевизия.Идеята ти за сливане на БНТ и БНР е блестяща. Стига хрантутници от 2 места.Аман от натрапени творци. Успех. С теб сме!
7
0
 
4
 
! Отговори
Към 5 преди 13 години
Че то всички знаем, че е ГЕРБеджийката, но ще чакаме шебека Гого да ни извести "благата вест"!Иначе този конкурс си е ГЕРБ пушилка, за да се радват мишлетата на демокрацията провеждана от Вожда.
6
0
 
5
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 13 години
Пудела Г.Лозанов ще назначи човека на този, който го пробута!СЕМ е една напълно ненуждна институция, която само ограбва бюджета без да свърши за един лев работа.Какво направи за масовото нахлуване на турски сериали и промиването на мозъците и колко са добрички тутрците, че започнаха и деца да се кръщават с турски имена.Какво направиха за насилието, което се лее от телевизионния екран, а после питаме защо децата са агресивни.
5
1
 
3
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Стига простотии. Приватизирайте БНТ и БНР , а новия собственик да си провежда конкурси, ако иска.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всичко е парлама човек на герб става сещайте се коя аз работя в телевизията
3
0
 
4
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Новините и референдум на тази "независима" телевизия стават за гледане. Всичко друго е - "мижи да те лажем". Каналето , големият избор , сутрешния блок с "лицеприятната" водеща с вид на с.иня майка и т.н. са за директно изхвърляне от ефир. За съжаление и другите телевизии са "дъ сейм шит".
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щерката на Гого Лозанов нали я хванаха на калъп с моралния според неговите думи Витомир Саръиванов :))))
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който и да е, дано е човек с идеи, че сегашната им програма е на ниво 1970 г. Да не говорим за вчерашния гаф! Да пуснат тъпите си реклами точно повреме на награждаването! А и освен с идеи дано новият шеф поразгони малко всичките тия лели, братовечдки и т.н., че то прилича не на нац. телевизия, а на семейна фирма!