500 бона скътани от барове в Слънчев бряг

НАП продължава да ги дебне до края на сезона
9 авг 2010 10:05,
100
500 бона скътани от барове в Слънчев бряг
Снимка: Булфото

Нови 200 000 лв. оборот са регистрирани през почивните дни на касовите апарати в четирите от най-големите увеселителни заведения в Слънчев бряг.

Така само за две нощи оборотът на дискотеките достигна половин милион лева, съобщиха от НАП.

Още по темата

По време на проверките инспекторите установили, че 7000 от всеки 10 000 лв. оборот не се декларират от собствениците на нощните клубове и върху тях не се внасят данъци.

През уикенда данъчните са проверили и супермаркети в курортния комплекс. Оказва се, че в 4 от тях действителният оборот е двойно по-висок от отчетения на касовите апарати.

На собствениците на тези магазини са съставени актове за нарушения, глобата за тях може да достигне 10 000 лв.

Данъчното следене в Слънчев бряг ще продължи до края на туристическия сезон, като на фирмите, за които е констатирано, че укриват голяма част от оборота си, ще бъдат възложени ревизии за последните 5 години.

Според инспекторите на НАП данните, събрани от наблюдението, ще са достатъчни, за да се изчисли действителният оборот на заведенията за последните години и те да бъдат обложени с укрития данък заедно с лихвите за всички недекларирани приходи назад във времето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още по темата: НАП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
0
 
! Отговори
Диана Калчева преди 13 години
Агрегат за токЦена: 12 000.00 лв.Град: КлисураПродавам агрегат за ток, дизелов, автоматично стартиране, 27kW. Агрегата е чистоновтел.0887 316422
92
0
 
0
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Как да не добиват суровини и да не правят бизнес бе? Виж, че са концесионирали всички плажове. То дали концесията ще е за мина или за плаж няма разлика :). Само не знам как не са се сетили да концесионират улици и да прибират по петак на преминаване! В белите държави такова животно като концесия на плаж и прибиране на пари от това няма. В Италия към всеки хотел е разпределена част от плажната ивица и те са длъжни да я подържат и да осигурат съответните спасители, медицински персонал и т.н.
91
1
 
0
 
! Отговори
Даниела преди 13 години
Браво!
90
0
 
3
 
! Отговори
недоволен преди 13 години
Хайде Бойко ние сме с теб умори ги тия *** плебеи.Като почнеш от ресторантьорчета, хотелиерчета, строителни предприемачи и занимаващи се с други доходоносни занимания.Абе тия пичлемета що например не разработят някоя мина и да добиват някаква суровина в полза на държавата.Да ама не лесни пари, коли, къщи, ***, дрога, кво ще да му е!Давай Бойко дано да четеш форумите или поне някой да ти каже да ги навреш всички мекяри в БГ на кучето в ***!
89
0
 
2
 
! Отговори
Pavel преди 13 години
Владо, Цените (нощувка, пансион) вече минават тези в гърция и турция. Ако и пиенето и забавленията се дигнат още, нали се сещаш кой ще отиде на презастроените ни презамърсени курорти - никой. А ти не ги мисли собствениците на увеселителни заведения по морето. Нали те са онези с купените с пари "назаем от приятели" коли и имоти...А това че ти не си взел, не означава че държавата не ти е дала.
88
0
 
3
 
! Отговори
Kларита преди 13 години
Когато видя тези пари в бюджета на държавата, тогава ще кажа "браво". Досега не знам да има статистика, която да потвърди, колко от откраднатото е върнато.
87
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На златни пясъци да не би да си слагат 30% отгоре като издават фактури и касови бележки пък и нека да вдигат ще се изнесем в гърция и турция и тогава ще дремят,като ***.
86
0
 
10
 
! Отговори
Булгаристан част 100 преди 13 години
Ако бяхме нормална бяла страна сега всичките собственици на тези заведения и магазини да са в затвора до броени дни ... то и затова в белите страни всички ги е шубе от данъчните а тук не даже ги взимат на подбив .... каква е тази глоба 10 000 лв. та той е направил недекларирана печалба за месеца 100 000 ?!?!?
85
0
 
6
 
! Отговори
пенка преди 13 години
Аз пък не разбирам защо данъчните са изненадани. Къде са спали толкова години?! Да не вземат да кажат, че дори не са допускали какви пари се въртят в Слънчев Бряг! А как е по Златните пясъци, те защо н еса обект на проверка?
84
6
 
2
 
! Отговори
Владо преди 13 години
На някой да му минава мисълта, че тия със заведенията, ако почнат да си плащат всички данъци пак ние ще го отнесем накрая. Щото ще си ги включат в цените и ще си решат проблема. А ние ще си плащаме 30% отгоре на сметката, ама ще си имаме касова бележка:) На тая пандурска измислена държава - никакви данъци от никой. Нищо не ми дава държавата срещу данъците, които плащам (а хич не са малко).
83
1
 
4
 
! Отговори
до 87 преди 13 години
Тебе може да не ти се вярва .но тези които са ги изловили огън им гори на главата.Да не си на тяхното място.
82
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ха-ха-ха, наивник - то пък сега като пада едно ровене, та голям праз. Само шум по мевидите, резултат - КРЪГЛА НУЛА. Добре че има баламурняци като теб да кълват.
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доло са всички от бившето управление и явно до сега там е имало чадър от бившите управници.
80
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къде беше правителството на Станишката,че не разрови тези далавери или това са хора от техните кръгове.
79
0
 
16
 
! Отговори
ел преди 13 години
За укриване на данъци не се ли предвиждаше и затвор? Или така сме си направили закончето, че само с глоба да се отървем?
78
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами и това е начин да станеш милионер..А още колко заведения не са обиколили..........За юни. юли, август само заведенията в Слънчев бряг и околноста (Несебър, Влас), ощетяват държавата с милиони, които разбира се отиват по джобовете на разни хора....Няма да се оправиме никога това е ясно.... :)
77
1
 
20
 
! Отговори
M преди 13 години
Какво ми ги дебнете,бе? Почвайте да налагате дебели глоби и да съдите!
76
2
 
9
 
! Отговори
недоволен преди 13 години
За сега има само "кръв", а къде са зрелищата.Цецо що спи а не вземе да спретне една операция "Лентяите".Всичката крими *** на БГ в момента е по морето.Акция чудо, с малко средства и личен състав - голям успех и уважение от нормалните хора /че то май в последно време започва да се загубва/.
75
2
 
10
 
! Отговори
недоволен преди 13 години
Така се прави щом е заспала държавата!Иначе как се карат Лексуси, Бентлита и къщи като в приказките.Браво на находчивата необразованост!Ще взема и аз да стана мекяр, че да не ме дразни обстановката в държавата!
74
3
 
5
 
! Отговори
Генчо преди 13 години
Браво,!