Оперираха едно от момчетата, ударени от мълния

Лекари: Все още обаче има опасност за живота му
9 авг 2010 12:04,
13
Оперираха едно от момчетата, ударени от мълния
Снимка: БГНЕС

Поразеното от мълния 16-годишно момче, което имаше 25% изгаряния, е оперирано тази сутрин, съобщиха от „Пирогов”.

Детето е в стабилно състояние, но все още има опасност за живота му.

Момчето вече е в Детската реанимация на отделението по изгаряния, обработени са некрозиралите тъкани, съобщиха още от болницата.

Мълнията е поразила дясната му ръка, десния крак, гърба и корема.

Това е първият етап от животоспасяващите операции. До края на седмицата, в зависимост от състоянието му, предстои още една, съобщиха от „Пирогов“.

Другото момче, което е с 10% изгаряния, засега няма да бъде оперирано.

Още по темата

Специалистите от секцията ще опитат да лекуват раните по консервативен начин. При него са засегнати дясната ръка, дясната длан, ходилото и задните части.

Двете момчета бяха поразени от мълния в събота следобед в гориста местност край село Ярлово. При инцидента загина и техен приятел. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: мълния
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
90% ot bugarite sa prostaci,da ne govorim za politicite
11
0
 
0
 
! Отговори
гадина преди 13 години
по 500 000 паунда места за такива като теб, когато дойдат природни катаклизми и залеят англия, по 500 000 паунда !
10
0
 
5
 
! Отговори
Тодoр преди 13 години
Лека му пръст на детето.Дано другите пострадали да се оправят бързо
9
0
 
5
 
! Отговори
Язе преди 13 години
Вие поне си признахте, че ставадума за бизнес, а не разни Хипокративи дрънканици.И все пак, не е тук мястото за спорове... Проява на липса на съчувствие е.
8
12
 
1
 
! Отговори
До анонимни и прочее преди 13 години
Преглед в Великобритания-250 паунда.При 10 пъти по малък стандарт в Чалгария-25 паунда.По 2 лева паунда-50 лева.Ей *** български,аз съм се спасил от вас.Недейте да заставате пред лекар с 15-20 лева и да мрънкате и проклинате.50 ЛЕВА СТРУВА ПРЕГЛЕД!50 лева!!!!!!!!!!Набите си го в умовете *** *** и просто се кефете ,че е евтино.И ,че не работите.А на неграмотната дето не може да пише ,ще кажа-Вие не се грижите за старите си хора и това е известно в Европа.Баща си си убила ти!
7
1
 
7
 
! Отговори
Елф преди 13 години
В моментите когато пишете лекарите преглеждат и се борят за живота на хора.Въпреки вашите гадости и злоба.Ама какво да се чудя-останки на светец се откриха по нашите земи и вие пак плюете.Сам Бог да дойде и него ще оплюете.Достатъчно-отвратихте всички!
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕСИ ПРЕДИЗВИКВАЙ СЪДБАТА ЧЕ ТОВА ТРЕТО ОКО ДАНЕ ДОЙДЕ ПРИТЕБ
5
2
 
2
 
! Отговори
ДИДА преди 13 години
ДО ЕЛФ , НЕСТАВА ВЪПРОС ЗА ПЛЮЕНЕ НА ДОКТОРИ А ЗА ЖИВОТ НА МАЛКИ ДЕЦА , ИМНОГО ЖАЛКО ЧЕ Е ТАКА , КОЛКОТО ДО ДОКТОРИТЕ , ИМА ЗА КАКВО ДАСЕ ПЛЮЯТ ,НЯМАШЛИ ПАРИ ТИСИ НИКОЙ ЗА ТЯХ, ТОВА ТО ИСПИТАХ НА ГЪРБЪСИ , ПРИ ТОВА ПОДЧЕРТАВАМ ЧЕ СМЕ УСИГОРЕНИ , ЗАГУБИХ БАЩАСИ ОТ ТЯХНАТА НЕМЪРЛИВОС , ЗНАЕШЛИ КАКВО МИКАЗА ЛЕКАРКАТА КОГАТО ГО ЗАКАРАХ В БОЛНИЦАТА , ЗАЩО МИГО КАРАТЕ В СЪБОТА , АТОЙ БЕШЕ В ЧЕРНОДРОБЕН ДИЛЕРИУМ , НЕЩО МНОГО СТАШНО ДАНО НЕГО ИСПИТАШ , ТОГАВА ЩЕСИ ГОВОРИМ ЗА ДОКТОРИ,
4
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз понеже съм *** и не съм cure и плюя по докторите-членонавирачи,щях да го намажа с кисело мляко всичкото изгорено,ама не е достойно.И това Пирогов от вампир ли идва?
3
5
 
6
 
! Отговори
Елф преди 13 години
Що не плюете лекарите борещи се за живота на децата.Или ще ги плюете после като се излекуват.Просташки български негодници.
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Горките деца! Дано се оправят бързо! Жалко за приятеля им! Обаче друг път да знаят, започне ли буря докато си в гората, ведага излизаш на открито, далеко от дърветата и гледаш да нямаш нищо метално по себе си, чадъри и други такива.
1
0
 
63
 
! Отговори
ДИДА преди 13 години
МИЛИТЕ , СКОРОШНО ОЗДРАВЯВАНЕ , ДАНО ВСИЧКО МИНЕ ДОБРЕ ,И СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ ЗА ЗАГИНАЛОТО ДЕТЕ ,МИР НА ПРАХЪМО ДАНО БЪДЕ ЗВЕЗДА НА НЕБЕТО