Дянков: Вдигането на осигуровките ще е с по-малко от 3%

Финансист №1 обаче не посочи конкретен размер на увеличението
Обновена: 8 окт 2010 13:01 | 8 окт 2010 13:00,
61
Дянков: Вдигането на осигуровките ще е с по-малко от 3%
Снимка: БГНЕС

Вдигането на пенсионните осигуровки от началото на 2011 г. ще бъде с по-малко от 3%, заяви финансовият министър Симеон Дянков в парламента.

Преди дни премиерът Бойко Борисов заяви, че е решено, че пенсионните осигуровки ще се вдигнат с 3 процентни пункта, каквото беше искането на синдикатите.

Сега обаче Дянков отбеляза, че от три дни в правителството активно се обсъжда въпросът с размера на вдигането на пенсионните осигуровки заедно с премиера.

Целта е размерът на вдигането да бъде възможно най-малък, "защото тежестта от това ще падне не само върху работодателите, а и върху заетите“.

Още по темата

По думите му голямо вдигане на осигуровките може да забави процеса на изсветляване на икономиката.

Дянков не назова конкретен размер на увеличаването на пенсионните осигуровки, но заяви, че окончателното предложение за това ще бъде направено в понеделник.

Dnes.bg припомня, че по-рано през деня премиерът Борисов обяви, че заедно с министър Дянков работят, за да не се вдига с 3% пенсионната вноска.

"Работим по темата и до понеделник имам уверението, че ние ще направим така да не се вдигне с 3% пенсионната вноска, но аз искам гаранция черно на бяло", категоричен бе министър-председателят.

Още новини от бюджет и финанси
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: пенсионна вноска
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
0
 
! Отговори
немипука преди 13 години
след 2 години ставам белгийски поданик, Дянков ще мечтае да му давам от моите пари тогава. А след време децата ми няма и да знаят за Мангалия-***, нищочко. Мащтиха не се помни, а майка. Нека пожарникаря и сокола да си живеят тарикатския живот на гърба на простите им избератели.
60
0
 
1
 
! Отговори
НАЧИН преди 13 години
По-добрия вариант е Правителсвото да Реформира Частните Пенсионни фондове.Сега там влизат Милиарди годишно,а няма нищо на лице.Това е Робски модел - да съм Длъжен със Закон да давам пари,и да виждам как те изчезват вместо да нарастват поне с Основния Лихвен Процент.Дайте тези пари на Банките и определете %,който може да е и 1.По-добре това отколкото гарантирана от Държавата Отрицателна Доходност.
59
1
 
2
 
! Отговори
Х преди 13 години
Вярно било, че едно камъче обръща колата.Както и факта, че една тиква обръща държава!Както и безспорния факт, че територията всъщност е бостан!
58
0
 
5
 
! Отговори
Предпенсионер преди 13 години
А тавана кога ще вдигнете, бе тарикати. Осигуряване на максимум (демек давайте колкоо можете), а след това ограничение. Е га ти демокрацията, е га ти пазарната икономика, а га ти социализма. Никога няма да посъветвам някой вече да се оигурява на реалната заплата. Докато не им влезе акъл в главата на безмозъчните управници. Няма пари, ами като не можете да ги управлявате - вървете си. Как в Холандия могат?
57
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма радост, баце!Дянков казал едно, Борисов казва друго, но накрая винаги става това, което каже американския посланик в България.
56
0
 
8
 
! Отговори
Радост преди 13 години
Ех настана всенародна радост ! По-малко от 3 % - ураааааа! А бе Дянков да беше казал, че ще ги вдигате с 10%, че поне да се напием от радост сега :)
55
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Свежи парици за СИБанкя. ;)Знае си работата завалията!
54
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И като се свършат "кинтите" от 3-те %, следват нови % нагоре.
53
0
 
2
 
! Отговори
до 48 преди 13 години
Защо обиждаш на агнето майка му, тя какво е виновна за този....
52
1
 
2
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Това ни очаква ;)))
51
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 13 години
Ами като свършат резервите, ще има увеличение с по три процента на всички данъци и такси...
50
0
 
10
 
! Отговори
Б. Борисов преди 13 години
Виновен е Станишев, че ми е оставил резерв!Ако не ми беше оставил, сега нямаше да се омотвам като пате в кълчища!Направо щях да си подам оставката.
49
1
 
7
 
! Отговори
Ели преди 13 години
И още един въпрос ще ти задам-А като свършат резервите какво правим ?
48
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дянков е умен колкото на агнето майка му.И да, ако не го махнат, ще успее да досъсипе България.
47
0
 
11
 
! Отговори
Lehr преди 13 години
Дянков е едно празно плямпало. Това "ще" онова "ще" - да ама накрая "Не ще".Не щем празна мара тъпан била за финансов министър. Цялата енергия на герберите се изразява в празни приказки, в т.ч. по форумите, където сипят предимно простащини. Този бил чевен ***, онзи бил смърф - а по-голям червен *** от баш лидера им не знам да има. Директно свързан с най-мрачните дни от българската история.
46
1
 
1
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Грешка - Да се чете фонД.
45
2
 
5
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Резервите са за гаранция пред МВФ.Най-вече Сребърния фонт. А идеята за заема беше прокарана заради лошо направения бюджет и погрешната политика на фин.министерство . Всяка стъпка на това правителство е грешна. И какво следва -Проба -грешка. А с лъжите ,иречени от Дянков видяхме какво се случи . Сценарият на Гърция.
44
0
 
17
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Харчене до дупка на парите на данъкоплатеца. Некадърни да осигурят приходи в бюджета, управляващите посегнаха и на нашите осигуровки. Дупките в пенсионния и здравния фонд ще пълнят с поредните увеличения на осигуровките, по-нататък ще вдигнат и възрастта, та да няма и пенсионери! Сегашните управляващи са ярък пример на некачествения материал и неграмотното население!
43
15
 
2
 
! Отговори
Мариана преди 13 години
Дянков е умен, дано успее.
42
2
 
9
 
! Отговори
Мариана преди 13 години
Ей хора, докато позваляваме на част от работоданелите да ни осигуряват върху минималната вноска за професията и търпим държавата да дондурка *** няма да има оправия.