Първанов доволен от приемствеността в отношенията с Русия

Президентът подари на Путин златен киликс от могилата Голяма Косматка
13 ное 2010 19:34,
73
Първанов доволен от приемствеността в отношенията с Русия
Снимка: БГНЕС

„Радвам се, че това рестартиране на отношенията, което преди много години ние положихме заедно с вас, което имаше реални силни измерения в редица сфери, има своята приемственост и в настоящето българско правителство.“

Това каза президентът Георги Първанов в началото на срещата си с руския премиер Владимир Путин.

Държавният глава припомни срещата си с Путин в Загреб през 2007 г., когато заедно обявиха идеята за проекта „Южен поток“, и изрази удовлетворение, от подписаното днес споразумение.

„След около година колебания и търсения на нови параметри, се радвам, че има възможност за активизиране на работата по основните енергийни проекти“, допълни Първанов.

Още по темата

Владимир Путин изтъкна, че с премиера Бойко Борисов са водили много обстойни и съдържателни преговори, които са завършили с подписването на важни документи, даващи начало на работата по българското участие в „Южен поток“.

Той допълни, че са обсъдени и редица други направления на двустранното сътрудничество като ядрена енергетика, машиностроене, военонотехническо сътрудничество и транспорт.

„Като цяло ние сме доволни от темпа на развитие на отношенията ни, през миналата година стокообменът имаше спад, но сега той се възстановява с достатъчно бързи темпове. Задачата е тази тенденция да се запази“, каза още Путин.

След като по-рано днес руският премиер си тръгна от Дондуков 1 с подарък кученце, сега президентът Първанов му подари златен киликс (чаша за вино – бел. ред.) от могилата Голяма Косматка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
1
 
! Отговори
Стефанов преди 13 години
До всички!Абе хора, какво ви става. Що за патологична злоба? Че това не е добре за самите вас. Вредят на дишането изпаренията от отровата, която така безрасъдно изливате.От друга страна с това си настървение само наливате вода в тепавицата на Президента, което аз лично бих приел като услуга и индиректно декларирате колко е прев и колко ви е страх от него.А това си е комплимент. Благодаря, Мерси, Тенк Ю, Данке шьон!Дерзайте, това е начина сами да си набутате автоголове!
67
1
 
1
 
! Отговори
ММ преди 13 години
ОТ КАКВО Е ДОВОЛЕН ИЛИ НЕ гОЦЕ-ВЕЧЕ НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ,ДРУГАРИ ОТ DNES.BG!САМО ВИЕ НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ(РАЗБИРАЕМО ЗАЩО),ЧЕ пЪРВАНОВ ВЕЧЕ,Е ЕДИН ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП!
66
3
 
1
 
! Отговори
КОИТО преди 13 години
КОИТО ГЛАСУВА ЗА ГОЦЕ ПОСЛЕ ЩЕ ПРАВИ СВ...А НА ПИКАЛОТО НА ГОЦю.
65
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 13 години
Тъй вярно и аз го забелязах. Чудно ми е как хора оплюват и спорят без да знаят каква е в същност самата истина,оригинал или копия или лична коллекция. Защото хора превърнали природа в България във бетон а те за железа спорят.
64
4
 
3
 
! Отговори
да живее гоце преди 13 години
НА ПРОСТИТЕ И *** ГЛАВИ ИМ ПОЖЕЛАВАМ; ДА ЖИВЕЕ Г О Ц Е , ДА ЖИВЕЕ СЕР-ГЕИ,ДА ЖИВЕЕ ДОГАНОГЛУ И МУ ПОЖЕЛАВАМ ПЪЛНО ПОТУРЧВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ, ДА ЖИВЕЕ КОБУРГОГЛУ 800-ЛЪЖИ, ДА ЖИВЕЕ АЛЕКСЕИ ПЕТРОВ, ДА ЖИВЕЕ И ЯНИ ЯНЕВ ВСИКИ ТИЯ ЛИЧНОСТИ ПРАВЯТ А Б В ,ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СА И УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ ДОКЪТО НЕ ОСТАНЕ ЕДИН ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН В БЪЛГАРИЯ.
63
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щом Гоце е доволен, народът ще е недоволен. Физиономията на Путин е много ведра на тази снимка, не е ледена и зловеща както в присъствието на Борисов.
62
6
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
трапера на редки видове, младия милиардер дон гоце - квотата .. в битноста си на шеф на октопода .. трябва да е много доволен.. от най скъпият проект в историята на ядрената енергетика :)а настоящите му прислужници.. и бъдещи координатори и членове.. на Абъвъ то му .. колкото и да шментят ... фактите са си такива, боко ги храни с бюджетни пари ..те пък обгрижват гоце .. както се казва всичко е Пунта Мара, популацията да шляпа :)
61
4
 
7
 
! Отговори
! преди 13 години
По-полека Първанка, че ще ядосаш шефа!!
60
1
 
9
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Има право да подарява копия на археологически артефакти - оригинали в никакъв случай!Има ли закони в тази страна - за кого важат?
59
6
 
6
 
! Отговори
Коментар преди 13 години
И другарят Путин е много доволен от другаря Седефчев ! Как беше израза - "верно куче !"
58
3
 
9
 
! Отговори
пипс преди 13 години
Ти да не си гей? Но само те искат да накажат човек по този начин? Жените изнасилват врага си, а мъжете играят футбол и го напиват с бира. Ами визитата на Путин си е чест за нас? Мисля че това са дългогодини преговори, които сега са финализирани? А всеки управник би поднесъл дарове на уважаван гост. Преди даже имаше ритуали за посрещане с музика и традиционни неща, но сега не зная? И на други държавни делегации е поднасял? А, ти какво си недоволен? Тия традиции са си от древни времена?
57
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБВ+ГЕРБ= вечна дружба!
56
11
 
16
 
! Отговори
верващ преди 13 години
Гоце, веравам, че некой ден ще имам възможността да ти фрасна само една плесница !!!
55
7
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
къде видя партийна линия в мои писания .. Образованата, всеки знае що за партийни чавета списвате тука .. какво, че Гоце лъжец, доносник бракониер, млад милиардер .. спонсориран от типове нарекли се бизнесмени и ред други. Гоце квотата ... нали е безпартиен .. що да не го коментирам :)крайно време е ... да вземете мерки.. за шизофренията ... която .. ви обладава.
54
3
 
8
 
! Отговори
пипс преди 13 години
Сред етикецията на такива събития има и обичаи да се подарява на госта някакъв дар, още от древни времена. Ако ти си на негово място и ти ще се чудиш за тия неща, макар че едва ли само той мисли по тоя въпрос? Все пак не вярвам Гоце да е хукнал до Голямата Косматка (каквото и да е това?) и да грабен киликса, за да го подари? Доколкото зная има и екипи за етикецията и реда, в президентствата, монархиите? Там нищо не става само на кеф?
53
3
 
26
 
! Отговори
Марина преди 13 години
Крайно време е в България да се иска психо-сатус на хората, които имат намерение да ползват компютри. Чета и наистина ми е трудно да повярвам, че има толкова ПРОСТИ хора по форумите, пишещи глупост след глупост . При това въоръжени само с омраза/ задължително по партийна линия/, гарнирана с изумителна необразованост по елементарни въпроси... Жалко за България, ако такива са българите!
52
13
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 13 години
много ми е странно, след като 99 % от хората знаят що за човек е нашия президент, що за отблъскващи и безочливи хора са част от обкръжението му (достатъчно е да спомена само Румен Петков), кой тогава все още го подкрепя.Българите се оплакваме, че ни управляват бивши ченгета и гнусни агенти на държавна сигурност, но не правим нищо, за да ги изринем от политиката :(
51
15
 
13
 
! Отговори
киро преди 13 години
той СЕДЕФЧО и на догана *** му подари *** си завтори мандат ама ползата не е никва бе ПАРАВАНЕ>...ТРИПЕР ДА НЕ ТЕ ЛОВИ........с пушка за 50 бона дасе гръмнеш между рогите.женка ти ....
50
14
 
10
 
! Отговори
разликата в подаркит преди 13 години
Боцко - дарява го с кученце, да му изяде на Путин паритеГоцко - дава му готово старинно злато, да не си прави труд батюшката да си го заработва сам.
49
10
 
15
 
! Отговори
киро преди 13 години
потомственият *** СЕДЕФЧО ПАРАВАНА доволен от кое !?Гоцето не го кани нито МЕРКЕЛ нито САРКОЗИ защото е трипер агент комунист:)))стига като папагали повтаряхте тъпните на тоя ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП СЕДЕФЧО РАДОРИСКОТО ***....................