"Газпром" и БЕХ подписаха за "Южен поток"

Газът по тръбопровода потича през 2015 г.
Обновена: 23 окт 2010 14:25 | 23 окт 2010 14:21,
95
"Газпром" и БЕХ подписаха за "Южен поток"
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Газпром" и Българският енергиен холдинг (БЕХ) подписаха споразумение за предпроектното проучване на българския участък на газопровода"Южен поток", съобщиха от руския газов гигант.

"Между "Газпром" и БЕХ вече няма никакви противоречия. Няма пречки за бързо създаване на съвместно предприятие, което да отговаря за проектирането, изграждането и експлоатацията на българската отсечка от газопровода."

Това се посочва в съобщение, публикувано на сайта на руската компания.

Още по темата

Подписаният документ определя механизмите и срока за сътрудничество между двете дружества за провеждането на техническите и икономически изчисления за изграждането на "Южен поток" през територията на страната ни.

"Ние сме уверени, че през първата половина на 2011 г. ще сме в състояние да вземем решение за оптимизация на маршрута на газопровода към Европа", каза президентът на руската компания Алексей Милер.

В телефонен разговор в четвъртък руският премиер Владимир Путин и министър-председателят Бойко Борисов се договориха до 15 ноември да бъде създадено съвместното предприятие.

Очаква се строителството на "Южен поток" да започне през 2013 г., а в края на 2015 г. тръбопроводът да бъде пуснат в експлоатация.

"Южен поток" ще доставя природен газ за страни от Централна, Източна и Южна Европа по трасе извън територията на Украйна. Чрез него Москва цели да избегне зависимостта при доставките на руски газ за Европа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: Южен поток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
0
 
4
 
! Отговори
БКП преди 13 години
51-ВИЯ ЩАТ НА САЩ Е ХАВАИ,НО ТИ НЕГО ЗНАЕШ ЗАТОВА НЕДАВАИ АКЪЛ ТИКВО УМНА,И КЪДЕ СИ ЧУВАЛ ЗА 3000 $ ЗАПЛАТИ СЕГА.???.МИШКО ТЕ СЕ ЧУДЯТ КАК ДА СИ ПЛАТЯТ ИПОТЕКИТЕ,ЧЕ ДА НЕ СПЯТ НА УЛИЦАТА КАКТО ПОЧТИ 20 МИЛИОНА АМЕРИКАНЦИ А ТИ НИ ПРАЩАШ ТАМ НА ПРОСПЕРИТЕТ.САЩ ЗАГИВА,ПЕЧАТНИЦАТА НЕВЪРШИ РАБОТА ВЕЧЕ СПАСЕНИЕ НЯМА,САМО ГЛОБАЛЕН КОНФЛИКТ СЪС ТЕХЕН КРАЕН УСПЕХ МОЖЕ ДА ГИ ИЗВЕДЕ НА ВЪРХА,НО КРАИНИЯ УСПЕХ ЩЕ Е НА ДЪРЖАВИТЕ КОИТО ПЕЧАТАТ ПРОДУКЦИЯ А НЕ ХАРТИИКИ,ПОДЛОГО ЗАПАДНА.ЗАПОМНИ ГО.
94
0
 
5
 
! Отговори
БКП преди 13 години
ЕИ СЪСЕЛ,ПО ВРЕМЕТО НА СССР БГ,ИЗНАСЯШЕ ПРОДУКЦИЯ ЗА ЦЕЛИЯ СССР КОИТО БЕШЕ НАД 250 МИЛИОНА.А ТИ МИ РАЗПРАВЯШ,ЧЕ БКП Е УНИЩОЖИЛА ЗЕНЕДЕЛИЕТО..А СЕГА ТО ПРОЦЪФТЯВА ***.АМЕРИКАНСКО *** *** САМО СМЪРТ ЗА ТЕБ И ВСИЧКИ КАТО ТЕБ КОИТО УМИШЛЕННО ДОВЕДОХА БЪЛГАРИЯ ОТ НАИ-МОЩНАТА ДЪРЖАВА НА БЪЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ ДО ДЕГРАДИРАЛА РАЗПАДАЩА СЕ ЗАПАДНА КОЛОНИЯ.ТИКВО МНОГО СМЕ МАЛКИ ЗА ДА СМЕ НЕЗАВИСИМИ,НО ПОНЕ ДА ИМА ИЗГОДА А В ЕНЕРГИИНИТЕ ПРОЕКТИ ВИНАГИ ИМА,А НЕ В ИРАК И АВГАНИСТАН НИТО В БАЗИТЕ ТУК.
93
0
 
5
 
! Отговори
БКП преди 13 години
ЕИ СЕГА ВЛИЗАМ И ЧЕТА ПОСТИНГИТЕ И ВИЖДАМ,ЧЕ ПРЕДИ ДВА ДНИ АДМИНИСТРАТОРЧЕТО СТРАШНО МНОГО ОБИЧА САЩ.*** ТЕ УМИРАТ И САМО ПЕЧАТАНЕТО НА ТЯХНИТЕ ХАРТИИКИ,$ ГИ ДЪРЖИ НАД ЗЕМЯТА.НО ТОВА ЩЕ Е ОШЕ МАЛКО,ДО НЯКОЛКО МРСЕЦА СА ***.И ТИ СИ СТЯХ НА ТАМ А БОКО КОЛКОТО И ДА СЕ ПРАВИ НА МЪЖ И ДА ЛАЕ ПРОТИВ РУСИЯ Е МНОГО МАЛЪК ЗА ДА ОПРЕДЕЛЯ НЕЩО В ГЕО-ПОЛИТИКАТА.РЕШИ ЛИ ПУТИН ЗА 1 СЕДНИЦА БГ. ЩЕ БАНКРУТИРА.ЗАТОВА ТИКВО ГЛЕДАИ ИЗГОДАТА А НЕ БОГОВЕТЕ СИ ОТ САЩ.ЦЕЦИ СЪС 100 МИЛИОНА И ТИ САМО ЩЕ СЛУШАШ.
92
0
 
5
 
! Отговори
ВР преди 13 години
Струва ли ми се или отново се обръщаме към Русия , само дето никой не помни хулите изречени от БОКО и неговите клетви че той на там няма да погледне никога.Южен поток, АЕЦ Белене с руснаци никога, а сега става точно това. Боко или се научи да оценяваш правилно националните ни приоритети и възможностите на България като страна заемаща стратегически място на Балканския полуостров и от това да извлечеш полза за род и родину , ако искаш и за теб или си ходи немедлено. Печелим и от АЕЦ и от потока
91
4
 
10
 
! Отговори
sizzle преди 13 години
а защо тогава от цял свят масово емигрират в америка и още никой не е пожелал да отиде в сибир? или светът е толкова заблуден и още не е достигнал до твоето просветление, о, титане на политическата мисъл
90
3
 
8
 
! Отговори
sizzle преди 13 години
е каква двойна освободителница (руска дума)първия път царска русия води война с отоманската империя, за да получи стратегически важен излаз на черно море. втория път красная армия, същите тези, които безмилостно са избили царските офицери, които са се били (и) за освобождението на България ни окупират. да те бяха освободи от промития ти мозък поне
89
3
 
10
 
! Отговори
sizzle преди 13 години
ти америка си я виждал само по руската телевизия май. излагаш се с тези глупости, наизустени от времето на часа по политпросвета или от летучката в съветското посолство
88
3
 
8
 
! Отговори
sizzle преди 13 години
а в запанда европа, включително в гърция, която нямаше късмета да бъде в съветската зона на влияние, копаеха земята със шепи, така ли бе, съветски с промит мозък. и си запази патоса за партийните събрания в съветското посолство и на буздлуджа
87
6
 
5
 
! Отговори
В ЕС не само комисий преди 13 години
комисийките им са "палави", ами и социалните им работнички и мафиотите им доткори, които с диагнозофалшификации убиват майки и малки деца, ей така, за кеф, защото са емигранти. ЕС да си изчисти първо камъните от собствената градина, преди да ги хвърля в нашата!
86
7
 
6
 
! Отговори
Американски доходи преди 13 години
ли? Боже опази! Не искам да имаме американските кухни! И да се редиме гладни под мостовете с каничките! Не искам американските застраховки да мреме болни без лекарства и болници! Не искам американските принудителни инжекции за деца и принудителни амфетамини! Не искам американските войни и трепане на деца в Афганистан и Ирак! Не искам Американските Гуантанамови затвори и затвори на ЦРУ из целия свят! Не искам американските окупационни бази по света! Не на милитаристиката и масовите убийства!
85
6
 
6
 
! Отговори
Бил Гейтс е решил да преди 13 години
да обезлюди с ВАКСИНИ 15% от земното население. С ваксини избива най-уязвимите жители на планетата ни - децата.
84
4
 
5
 
! Отговори
Който носи оръжие преди 13 години
Който носи оръжие - от оръжие умира. Не носенето и употребата на оръжие дава сигурност в една държава. Ами големия й държавен сектор резултиращ в силна полиция. И яките закони. Но след като ЕС се интересува от обезлюдяването на България, ествествено че ни подтикват да носим оръжие и да се доизбием. Нали чакат да ни изпапкат земиците ни без тикви като нас които и без друго мразят от евгенически арийски и чистокръвни причини.
83
6
 
5
 
! Отговори
Томова преди 13 години
Моите поздравления на г-н Бойко Борисов за проумяването на важността на икономическото ни сътрудничество с братската славянска държава, наша двойна Освободителница!
82
5
 
4
 
! Отговори
Bravo преди 13 години
Bravo na Balgaria! Naj-setne misli razionalno!! Bez mnogo emozii i bez da se vlijae ot zombiranite i demoniziranite nihilisti!
81
8
 
5
 
! Отговори
Без Русия за БГ преди 13 години
Без Русия за България няма бъдеще - ВАНГА
80
5
 
4
 
! Отговори
Съгласен със 70 преди 13 години
Филип Димитров се заканил "Камък по камък ще руша, нищо от БГ да не остане"! Е, 22 годинни им гледаме напикаванията, сранетата, гърмежите, разрушаванията, бандите, проститутките, изнасилванията, убийствата, мелетата, глада, емиграцията, геноцида над българския народ, и сега преговорите на Борисов с еврейски фирми за разпродажба на българската земя (на ОБЕЗЛЮДЕНАТА ЗЕМЯ)!
79
6
 
5
 
! Отговори
до историозаместител преди 13 години
Брей било съсипано селското стопанство през реалсоциализъма от Георги Димитров. Ама земята се работеше с машини. Нямаше пустеещи земи. В Иван Костовата ви И бойкова ДемокрадЦия, хората гладуват с 60 евро пенсия и орът с телата си или с крастави гладни магаренца. И ако орът и сеят *** им крадат продукцията. Какво се хвалите, бе ***, проопагандисти, историозаместители, рецидивисти за затвор сте всичките! Аман от тая геноцидна ***! Не на 22 геноцид за България! Не на 2 милиона жертви!
78
6
 
6
 
! Отговори
До тъпандура отдолу преди 13 години
Русия от отдавна си оправи икономиката, ама твоите Американци ето как ни забатачиха. Разориха ни до шушка. Отделен въпрос е геноцидът на 2 000 000 българи с пръскане от самолети, с уран и плутоний, с киселинни дъждове, с хербициди, с разни грипове, с глад и суша. САЩ е по-бетер от Сибир днес ако не води войни и не избива маса невинни деца. Какво се перчиш с тия убийци бе, *** ***!?
77
2
 
4
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
75 ЕТ - Имаш точно един грам мозък !
76
4
 
8
 
! Отговори
техн. университет преди 13 години
Искаме американско законодателство и американски съдии и най-вече американски доходи.Русия първо себе си да оправи че децата и още емигрират на запад, още не съм чул американци да са заселват масово в Сибир.