Себастиян Фетел е новият крал във Формула 1

Германецът спечели в Абу Даби, руснак отчая кандидата Алонсо
14 ное 2010 20:03, Красимир Ангелов
30
Себастиян Фетел е новият крал във Формула 1
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Себастиян Фетел е новият световен шампион във Формуа 1 . Германецът спечели Гран При на Абу Даби, а основните фаворити за титлата Фернандо Алонсо и Марк Уебър се провалиха тотално, завършвайки на 7-мо и 8-мо място.

Така германският пилот на Ред Бул стана шампион напук на прогнозите и напълно оправда решението на отбора си до последно да му разреши да се бори за титлата, вместо да помага на съотборника си Уебър.

Победата на Ред Бул пък е триумф на справедливостта, тъй като за разлика от Ферари австрийският тим до последно отказа да използва заповеди от бокса.

Себастиян Фетел пък влезе в историята като най-младият световен шампион. Той спечели титлата на 23 години и 164 дни. С това той изпревари предишните лидери Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо.

Състезанието до голяма степен напомняше на финалната битка преди 2 години, когато лидерът в класирането Люис Хамилтън направи много слабо състезание, но в последния завой изпревари Тимо Глок за 5-то място и това му спечели титлата само с 1 точка.

Днес обаче Витали Петров бе безгрешен и напълно отчая Алонсо.

Провалът на Ферари започна още от самото начало на състезанието, когато Скудерията се подведе по действията на другия пилот на Ред Бул Марк Уебър и двамата фаворити за титлата влязоха прекалено рано в бокса.

Това обаче се оказа грешно решение и запушени в трафик двамата тотално провалиха състезанието си.

Отпред Фетел бе безгрешен, а зад него финишираха двата пилота на Макларън Люис Хамилтън и Дженсън Бътън.

Вижте всички подробности около последния старт за сезона

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
32
 
! Отговори
кистоник преди 13 години
трябваше да добутат германец - и от федерацията, и от ***. иначе на алонсо не му прилягаше. също както и на фетел, който правеще самоубийствени атаки - особено срещу бътън. уебър не му даде самият ***. не може австралиец!!! а иначе в никакъв случай ферари и алонсо. все пак по-добре фетел!!!
26
1
 
35
 
! Отговори
RB6 преди 13 години
Най-интересно щеше да е ако Марк Уебър беше завършил 2-ри, Фетел - 1-ви и Алонсо - 5-ти.Тогава пак Фетел щеше да стзне шампион, но първите трима щяха да са с равен брой точки - 256!
25
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Thanks a lot...
24
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 24Ако Фетел и Алонсо завършеха с равен брой точки, световен шампион става отново Фетел. При та зи ситуация се броят първите места - те са отново по равно, така е и с вторитеи и третите места от отделните състезания - все са равни. Фетел има повече четвърти места и по тази причина щеше той да бъде световен шампион
23
1
 
35
 
! Отговори
Симеон преди 13 години
Първо, на Алонсо му трябваха 2 места напраед да се изравни с Фетел, но и при това положение Фетел пак беше шампион, защото щяха да имат равен брой точки, двамата имат еднакъв борй 1-ви, 2-ри и 3-ти места, но Фетел има едно 4-то повече. Затова на Алонсо му трябваха 3 места по-напраед за да стане шампион
22
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А някой ще ми разясни ли ако Алонсо беше завършил едно място по-напред и се бе изравнил по точки с Фетел. Тогава ?
21
2
 
36
 
! Отговори
Расъл у Расник преди 13 години
Ферари, Ред Бул са по - бързи от вас. Разбирате ли ?
20
1
 
31
 
! Отговори
Аз до 4 преди 13 години
Научи се да пишеш, заболя ме главата, докато прочета какво си мазал.
19
2
 
33
 
! Отговори
ф1 преди 13 години
"австрийският *** до последно отказа да използва заповеди от бокса" как така щом тимът Е в бокса... тимът Е бокса! А и заповедите не идват ОТ бокса а извън него т.к. шефовете са на екраните до пистата ;)
18
22
 
31
 
! Отговори
себастиян фетел преди 13 години
Аз ша умра на пистата по-млад от аертон сена
17
18
 
32
 
! Отговори
Емил преди 13 години
Всички в тоя малък коментарски форум сте *** комплексирани ***.Ниичко не разбирате от свят.Стойте си на село в говната и не се обаждайте.Алонсо е шампион и точка..ваща мама!!!
16
1
 
50
 
! Отговори
бЕдНяК преди 13 години
Браво на Фетел ! Радвам се когато младите успяват (не като нашите футболета-чалгари). Сега му остава да пребори и славата, за да постигне нови върхове.
15
3
 
55
 
! Отговори
Говедарин преди 13 години
...- Виталий, Алонсу е по-бръз от теб. Разбираш ли?- Не......:D :D :D
14
2
 
37
 
! Отговори
Боби преди 13 години
ОК де, знам, че е само два пъти. И знам, че и двата пъти не са били с Ферари. Но поради тази причина го споменавам - просто пичага с 3-ти коментар ме изуми - "Галфонсо" бил такъв, Ферари "каручки"... Май май човека не е фен на никой отбор, а просто е ПРОТИВ Ферари :) Колкото дали Алонсо ще спечели пак и че нямал шанс - ако днес беше станал пак ли щеше да напишеш същото? Нека видим и догодина какво ще стане :) Според мен още 1-2 пъти ще стане шампион.
13
2
 
36
 
! Отговори
бафанабафана преди 13 години
ха, че Алонсо е два пъти шампион, и вероятно с това ще си остане. Какво толкова го даваш за пример? Във ф1 върхът се постига и се държи, статистически никой до сега след катое слязъл от върха не се е качил отново. За Алонсо това е минало.
12
1
 
38
 
! Отговори
todor hristov преди 13 години
Гледам понастоящем Ф1 по ББС.Това е празник на спортната журналистика.Мартин Брандъл,който заедно с Еди Джордан и Култард е един от коментаторите,се прегърна с Крал Хуан Карлос,очаквайки старта,което е показателно колко силно нещо е формулата.Матешиц след финала за пръв път даде интервю на Британска медия.Радостното за мен е,че простичко казано Ф1 е отново любимия ми спорт.Има интрига,но има и феърплей.
11
2
 
51
 
! Отговори
език мой преди 13 години
"ДваТА пилотА"??? Вие граматика учили ли сте някога?!
10
1
 
52
 
! Отговори
Owo преди 13 години
Ся, среден пръст ли показа Алонсита на Виталий или го поздрави за това , че я направи луда? Хахаха
9
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Bravo radvam se za tova mom4e . Respekt
8
8
 
42
 
! Отговори
Боби преди 13 години
Винаги съм подкрепял Ферари (както и сега, въпреки, че Алонсо не ми е любимец), но поздравления за Фетел. По-постоянен, млад и обещаващ шофьор. Още веднъж, честито. А на тъпанара 3-ти коментар - когато Ред Бул и Фетел спечелят толкова титли, колкото само Алонсо, тогава говори. Да не говорим за титлите на Ферари. СЛучват се загуби - живота продължава.