Консулът на Турция в Пловдив изригна срещу ВМРО

Според Джунейт Явузджан воеводите не трябва да се занимават със страната му
30 апр 2010 11:41,
545
Консулът на Турция в Пловдив изригна срещу ВМРО
Снимка: БГНЕС

Подписката на ВМРО-БНД за свикване на референдум против членството на Турция в ЕС е на път да спретне дипломатически скандал.

Острата реакция от действията на воеводите дойде от Генералния консул на република Турция в Пловдив Джунейт Явузджан.

Провокиран от подписката, която инициира партията против влизането на южната ни съседка в ЕС, консулът заяви, че ВМРО- БНД търси само събиране на гласове.

Той определи подписката като политически популизъм.

“В България, както и по целия свят има много проблеми – с безработицата, с икономическата ситуация. Защо те не търсят начин да разрешат проблемите, а се занимават с Турция”, реагира остро Явузджан.

Още по темата

“Ние смятаме, че като граждани на България трябва да бъдем попитани дали желаем Турция да е част от Еврозоната. Тя е единствената мюсюлманска страна, всички в ЕС са християни.

Ако влизането на Турция стане факт, те ще дойдат в страната ни, ще има икономическа имиграция и ще ни стопят. Да не забравяме, че те са 70 милиона, ние сме 7”, заяви от своя страна областният координатор на воеводите в Пловдив Александър Сиди.

Подписката, която стартира преди 10 дни, е събрала до момента 3000 подгласници.

Пунктове ще бъдат разкрити във всички областни градове.

Идеята е да се предизвика референдум, чрез който да се наложи вето върху влизането на Турция в Еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


545
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
482
0
 
1
 
! Отговори
до-521 преди 14 години
ХАХАХА абе 521 ти си бил само за цирка бе кой ще ти превзема мръсотията тук бе и обрания бостан какво ще ти вземат бе мухлясалата панелка или сканапия голф-2 не съм чувал за такива мечти на Турция ей големи артисти имало тук абе вървете по лудниците стига писахте глупости бе
481
1
 
2
 
! Отговори
7 преди 14 години
А защо в Гърция не провеждат такава подписка,да не би гърците да искат Турция в ЕС...!? Май ВМРО си прави ПР акция....!
480
1
 
6
 
! Отговори
нас преди 14 години
целта на турция е да влезе в съюза да насадят 3-млн турци тука и да ни завземат държавата което им е отдавнашна мечта
479
7
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 14 години
*** защо използваш моя ник?АЗ СЪМ ЗА ТУРЦИЯ В ЕС!
478
9
 
8
 
! Отговори
ooops преди 14 години
Грешка ***! мрънкат вмроските мекерета,а какво означава вмро=ВмирисаниМекеретаРазгонениОтрепки :)
477
6
 
3
 
! Отговори
mryn преди 14 години
мрън мрън , мрънкат вият турките мекерата
476
8
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 14 години
СЕ разкритикува България за лошо отношение към турското малцинствоза това можем да благодарим на вмро-е те сега ЕС ще ни разкаже играта заради тия *** от тая безлична врякаща партийка вмро-ВмирисаниМухльовциРасисткиОтрепки-с техните подписки-чао Европа за България и здравей Турция в Европа.Как да не те е срам българин да се наричаш заради такива простаци безмозъчни и безгръбначни мекотели
475
11
 
7
 
! Отговори
Фенаси Керим преди 14 години
Турският консул казал глейте си работата т.е. безработицата и икономическата бре дриплювци и сичкото *** на крак. Ако един ден каже на Турците В АТАКА, тогава ще е изригнал ! Тогава кво ша прайте ? Ша налузите шалварите от страх.
474
5
 
7
 
! Отговори
майната преди 14 години
Вярно бе-Браво!!!Наистина е така!!!ВниманиеМиризливРадиоактивенОтпадъксъкратено =ВМРО
473
3
 
5
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 14 години
ВниманиеМиризливРадиоактивенОтпадъксъкратено =ВМРО
472
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
kakvo kazvat horata za nas ,i neka posle komentirame Turciq:""Apr 29 Кралят на секс рока: България е полицейска държава Ченгетата ви се разхождат като есесовци, изригна Лорд БишъпСамо за няколко дни престой в България двуметровият тъмнокож рокаджия Лорд Бишъп установи, че живеем в полицейска държава. И не без причина. Пред очите му снощи ченгета обградили басиста на подгряващата банда на шоуто му в столицата само заради нетипичния му външен вид. Екшънът се развихрил пред НДК. Вие сте полицейски щат. Не искам да навлизам в подробности, тъй като утре трябва да напусна страната ви. Но какво става тук? Ченгетата у вас се разхождат като есесовци, изригна Лорд Бишъп. Той е известен с призивите си ,като един от тях е всички политически лидери по света да бъдат пратени на самотен остров. Не пропусна да влезе в темата и на днешната пресконференция. Цялата тази политическа система ограбва света. Смачква го, съсипва го, корумпира го. Всеки човек трябва да се опита да направи промяната, а заедно можем
471
0
 
7
 
! Отговори
............. преди 14 години
absolutno prav si brato za tova -palno e s vmro prostaci tuk ---""ти пък дребна вмро душичко откъде се пръкна та и мнения да даваш?събирате подписки от хората заради процента който ви дават после :) за дребни стотинки стоите по цял ден прави и ми се правите на войводи-я марш и не ни излагайте пред Света!-и не използвай знамето -то е свято и е на България,а България иска мир и приятелство с всички народи и най-вече със съседите си!""
470
0
 
5
 
! Отговори
№№№ преди 14 години
пак е нещо ,защото у вас на село мачкат вестник, незнаят какво е това тоалетна хартия , а пък и пари нямат да си позволят този лукс ако случайно някой им обясни това руло хартия за какво служи
469
1
 
3
 
! Отговори
АЗ преди 14 години
481Преведи го на български и нека да видим колко българи биха казали това за собствената си родина с гордост.Аз например се срамувам да го кажа ,заради такива прости хора занимаващи се с интриги и откривайки гнусни партийки като вмро и пошли телевизийки като скат,които целят единствено да ни очернят пред света,събирайки подписи за да запълнят свободното си безцелно съществуване и да подлъгват бедните ни изнемощели старци по улиците за да се подпишат против една наистина развита европейска държав
468
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 14 години
много си прав! ЕС има нужда от Турция-особено в тази криза сега
467
0
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 14 години
Преведи го на български и нека да видим колко българи биха казали това с гордост.Аз например се срамувам да го кажа ,заради такива прости хора занимаващи се с интриги и откривайки гнусни партийки като вмро и пошли телевизийки като скат,които целят единствено да ни очернят пред света,събирайки подписи за да запълнят свободното си безцелно съществуване и да подлъгват бедните ни изнемощели старци по улиците за да се подпишат против една наистина развита европейска държава!
466
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Писа че турците искали да го спасят, а наще го предали. Това не е така. Предаден е,не е сигурно от кого и е съден от турски съд и българи ***.Точно кой го е набутал в ръцете на съда не е ясно. За продажниците си прав.
465
1
 
1
 
! Отговори
Аз преди 14 години
естествено ,че щом е вече в съда -няма кой да го пусне,законите са за да се спазват, но кой им го е набутал в ръцете -всеки българин добре го знае, че това бяха нашите гъзодавковци-чорбаджийчетата,които за жълти стотинки са готови да продадат род и родина както това сега прави тази мижатурка ,невзрачната партийка на извергнати и забравени комунистически *** -вмро
464
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Пич, кой е предал Левски не е ясно.Има теория че е разпознат от заптиета.И нали не вярваш че турският съд щеше да го пусне след като става ясно че е той? А иначе че почти няма опит за освобождаването му си е вярно.
463
0
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 14 години
да приеме християнството хаххахахх ?! А ние трябва ли да приемем католицизма ,защото повечето в ЕС са католици или ако не приемем ще ни изгорят на кладата !"? *** !!!!!!!!!!!Всеки е свободен да изповядва тази религия която сърцето му иска!!!!Не сме в 15 век друже -бъди умен!