Апелативен съд решава за учителката, обрала банка

Прокуратурата иска ефективна, а не условна, присъда за Поля Даскалова
Обновена: 16 фев 2011 12:41 | 7 фев 2011 14:27,
64
Апелативен съд решава за учителката, обрала банка
Поля Даскалова. Снимка: Булфото

Апелативният съд във Велико Търново даде ход на делото срещу учителката от град Славяново Поля Даскалова, която обра банков клон миналата година.

Делото е по протест на прокуратурата срещу условната присъда от 18 месеца, която Даскалова получи от Плевенския окръжен съд.

Още по темата

39-годишната учителка се призна за виновна пред съда в Плевен за това, че на 15 март 2010 г. е заплашила касиерката в клона с пистолет играчка и е отнела 21 600 лева.

Тогава магистратите взеха предвид чистото съдебно минало на Поля Даскалова, доброто й име пред хората в Славяново, както и тежкото материално положение на семейството й.

Прокуратурата обаче иска учителката да получи ефективна присъда.

На заседанието днес не се явиха представителите на банката, която е граждански ищец срещу Даскалова.

В последната си дума пред съда учителката помоли да не бъде променяно вече наложеното й наказание и така да й се даде възможност да работи, за да възстанови на банката пълния размер на откраднатите пари.

Апелативният съд във Велико Търново ще се произнесе с решение в едномесечен срок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
1
 
3
 
! Отговори
другата Темида преди 13 години
Ама разбира се г-н прокуроре, ефективна, прав сте!!! Народът казва: "За кокошка няма прошка, за милиони - няма закони". Ето -"ефективно" е осъден Стависки, "подсъдни" са Баневци, Диневци, Герговци, "не са" им узаконени далаверите, хотелите върху крайбрежието... Безчет примери на "съдебна справедливост". Нищо, че всички знаят произхода на богатствата от прехода и настоящите мръсотии. Та защо да не съсипете тая мършава даскалица? Тя да е пример за назидание. Пфу, държавност.
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Апелативният съд във Велико Търново даде ход на делото срещу учителката от село Славяново..."Славяново е град от 1974 година, да считаме ли, че днес.бг са поне 37 години назад?
58
2
 
5
 
! Отговори
Таня преди 13 години
Моите очи са още по-красиви от тези на учителката,но не съм тръгнала да обирам банки.Положението и било тежко!?Здрава ,права,млада.Какво и е тежкото?Ами всички сме бедни в България.Не я оправдавам и трябва да си получи заслуженото за кражбата.
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То, по-злобна нация от българската има ли?Нема!Я,не сакам да съм добре!Сакам Вуте да е зле!!Това е отговорът ми за съселяните и!
56
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
тия хубави очи омаяха всичко живо по случая като че ли.че даже и премиера.сега не успяла .но следващият опит може и да успее с маска на глава...то толкова обира станаха през годините,хванати все няма.една година трябваше да лежи но трябваше...а ако не бяха я хванали? сега нямаше да говорим за нея .не трябва да има прошка.дори и за това хубаво парче
55
1
 
6
 
! Отговори
до 54 преди 13 години
Славяново е град и никой не попада там случайно, защото не е на магистрала или главен път. И никой не е длъжен да изказва мнение за съгражданин пред първия непознат. Теб , ако те питат за съседа на всички ли ще разкажеш?
54
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
плюс присъдата - да й се забрани да упражнява професията "Учителка" - лош пример за подрастващите поколения
53
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората от Славяново нищо не казват за "доброто й име". При пътуване в Северна България случайно попаднах в селото и влязох в някакъв магазин за храни. Имаше много хора, сетих се за учителката и на опитите ми да заговоря за нея и "доброто й име", срещнах пълно мълчание. Само един по-възрастен човек каза: "Щом на резиля му казваш добро име, няма какво да се разправяме". Така и не разбрах нищо конкретно
52
2
 
3
 
! Отговори
плевен преди 13 години
Кредитът от банката е взет за да погасят други кредити взети преди това от частни лица и вероятно от съпруга и.Той е имал дребен бизнес и май и в чужбина беше ходил ,но явно не му е провървяло в тази криза.Жената се е жертвала заради него,защото той е неудачник явно ,ама тя си го обича.Но 100% и той е замесен!
51
4
 
5
 
! Отговори
Мето преди 13 години
До ъ: Върнати били парите и се била разкаяла?!? Полицаите са я заловили след един месец. Интересно ми е защо не се е разкаяла и върнала парите през този един месец, ами си е платила дълговете и се е подготвяла да изчезне в САЩ. Така и не разбрах за какво е теглила кредита. Някой ако знае, да каже!
50
2
 
6
 
! Отговори
плевенчанка преди 13 години
Гледах я при Лора Крумова и си мисля ,че са го измислили заедно с мъжа и ,но тя поема цялата вина и го прикрива.Мъжа и е типичния неудачник,но тя каза ,че много го обича.Съда би бил по-снизходителен към милата учителка,бедна при това,отколкото към безработния и съпруг.В интервюто беше гузна и несигурна в отговорите си -това видях аз.
49
3
 
5
 
! Отговори
... преди 13 години
Alchnost.Efektivno v zatvora!
48
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До47-Стегни се ти и проследи инфото,виж за какво е теглила кредита,виж че е профукала и част от откраднатото и мисли, като пишеш глупости. Ако искаш,дай си децата тя да ги учи - ще си направи частно училище с всички,които я оправдават.Сега искала да работи - ами като имаше работа и даваше и частни уроци и три месеца ваканция, през която можеше да работи. Да,ама не. Искаме лесни пари,ама няма как да стане.
47
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За убийство може условна присъда, а за обир на банка - не.
46
5
 
8
 
! Отговори
Ъ преди 13 години
Я се стегни бе, ГОВНАР! Жената няма пари. Нали са върнати парите и се е покаяла!Скапаната прокуратура вкарва хората в затвора за щяло и нещяло.Това, че ти ВСЕ ОЩЕ не си се сблъсквал с този проблем не означава нищо. За тях хората са статистики, за повишаване на заплатата и всяка присъда им е плюс!
45
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако го беше направила за лечение на детето си /и сега не й го пожелавам и се радвам, че то е здраво/, щях да й съчувствам. Само като се сетя, че стотици хора годишно буквално просят пари за животоспасяващо лечение на децата си, но не крадат, гневът ми се надига. Една неефективна присъда си е живо поощрение към потенциалните обирджии, имат примера на Даскалова /каква фамилия - ирония на съдбата/.
44
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да бе, ОК, всички ревем за присъда - уу, затвор за тая.... а какъв всъщност е казусът? затвор за КАКВО? отишла в банката с ПИСТОЛЕТ-ИГРАЧКА, и подала бележка "дайте ми парите!". и те и ги дали - такива са инструкциите. и сега я съдят за.... въоръжен грабеж? въоръжен с КАКВО? за грабеж няма как да я осъдят. да я съдят за кражба, а служителката от гишето да подаде граждански иск за неимуществени вреди - заради причинения стрес. това може и да стигне за ефективна присъда.
43
6
 
4
 
! Отговори
t преди 13 години
mirsa bilgarka
42
9
 
6
 
! Отговори
Az 4ovekat преди 13 години
Zatvor. Tova zaslujava.
41
6
 
6
 
! Отговори
desislava преди 13 години
4eta komentari ot tipa:v USA 6teli da q osadqt kakto trqbva i podobni takiva.Da,no nie jiveem v BG,taka,4e prosto tova e izli6no.Za6to sadim tazi jena s takava jestokost?Znaem li neinata li4na drama i kakvi sa motivite da go napravi?BEDNOTIQTA I MIZERIQTA,BEZIZHODISATA NI DOVEJDAT DO LUDOST,V TAZI DARJAVA!KURAJ,POLQ