Банки тормозели учителката обирджийка от Плевен

Бизнес асоциация поема защитата й, твърди, че е невинна
20 апр 2010 07:00,
331
Банки тормозели учителката обирджийка от Плевен
Поля Даскалова. Снимка: Булфото

Националната асоциация на българския бизнес (НААБ) поема защитата на обвинената в обир учителка Поля Даскалова.

"Смятаме, че правата на Поля Даскалова са изключително нарушени, тъй като е изтекла неправомерно информация от досъдебното производство. Ще поискаме от ВСС да направи разследване за изтеклата в медиите информация, че тя е признала детайли по делото. Това е противозаконно и вреди на целия процес", заяви шефът на асоциацията Светлозар Николов.

Това според него нарушава презумпцията за невиновност, тъй като до издаването на съдебна присъда лицето се счита за невинно.

По думите му семейството на Даскалова многократно е било заплашвано от банките по телефон, което е подтикнало Даскалова към обира.

"Пращани са банкови служители в читалището и в училището, където работи г-жа Даскалова. Тези служители са разпитвали работещите там, казвали са на всички, че дължи пари, което е тотално погазване на правата на длъжниците", каза той.

Николов уточни, че разноските по защитата изцяло ще бъдат поети от НААБ, а човек на организацията ще присъства на всички съдебни заседания, за да следи хода на делото.

Още по темата

"Няма въоръжен грабеж, защото Даскалова е държала в ръцете си пластмасов пистолет, а не оръжие", коментира адвокат Марин Марковски, който изяви желание да защитава Поля Даскалова.

В средата на март т.г. Поля Даскалова взе 21 600 лева от клона на ПркредитБанк, като проникна в нея с пистолет играчка и дегизирана с перука и тъмни очила.

Престъплението бе разкрито на 14 април, а учителката остана в ареста. С парите Даскалова погасила дълговете си. В момента учителката лежи в ареста.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
1
 
4
 
! Отговори
ина преди 14 години
Ако докажат че Поля е била тормозена психически банката ще трябва да я обещети добре в случай че живеем в правова държава .Пожелавам на адвоката да успее да убеди съда че учителката под влияние на продължителен психически тормоз е реагирала в разрез със нормите на поведение в обществото но в съответствие с нормална реакция на човек в състояние на стрес и страх предизвикани умишленно от служителите на прокредит банк .Дано осъдят виновните а не жертвата им!
312
2
 
7
 
! Отговори
т преди 14 години
Митьо Ганев също е правил обири и то с истинско оръжие и комунистите го направиха национален герой.Обирал е богатите и давал на бедните.А тя какво прави -обира банки и дава парите пак на тях.Тук няма никакво престъплене.Свобода за Поля.
311
0
 
7
 
! Отговори
desi преди 14 години
до 322Циганите не крадат от глад , а крадат, защото е по-лесно от това да работят.
310
2
 
3
 
! Отговори
kapitana преди 14 години
Щом Марковски ще я защитава значи е невинна
309
3
 
4
 
! Отговори
Kate преди 14 години
Странно как защитавате някой извършил такова грозно престъпление. Ми тогава *** защо да не крадат ,защитавайте ги де... и те от глад обират. Как може грабеж да бъде оправдан ,че видите ли заем имала..?? Престъпление извършено от жена ,чията професия е да учи и възпитава децата ви... Морала ли ви изчезна като чувство или съвсем деградирахме ? :(((
308
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
*** в затвора в Сливен. Там ще намериш такива жени. *** нар!
307
0
 
1
 
! Отговори
lulu преди 14 години
До edno kuni Роденият в робство не може да бъде свободен...И за Левски ли мислиш така? (Банките нямат нищо общо с въпроса ми в случая...)
306
4
 
6
 
! Отговори
Ерген преди 14 години
БРАВО на тая жена!!! Такава жена си търся!!!
305
5
 
20
 
! Отговори
Голям мишок преди 14 години
Бойко Борисов незабавно да освободи жената от ареста и да и се опростят дълговете.Да арестува банкера изедник с тия високи лихви и всички останали кожодери от енергото.А ти номер 316 отиди и се гръмни някъде платена слуга на банките.Изкуствено създадената криза води до такива проблеми....
304
19
 
10
 
! Отговори
ha преди 14 години
Че и аз имам кредити и т.н ама не съм тръгнала да крада. Била с пласмасов пистолет..да защото е нямала нормален. Тъпата госпожа не си дава сметка как е стреснала служителите. Точното и мястото е в затвора.То така ако всички се юрнем да крадем и сочим пистолети кво ще стане!?
303
3
 
1
 
! Отговори
edno kuni преди 14 години
Роденият в робство не може да бъде свободен... Хайде, време е да обираш банки...
302
1
 
3
 
! Отговори
Спартак преди 14 години
Роб, но Освободил се роб. Освободил се роб, Робе!
301
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Що не отидеш да се бориш против робството във Венецуела, ще ти прилича.
300
4
 
1
 
! Отговори
edno kuni преди 14 години
Някой беше казал: Робът се бори за свобода, свободният - за съвършенство. Ама това един роб, макар и нарекъл се Спартак, няма как да го проумее...
299
1
 
8
 
! Отговори
Спартак преди 14 години
Да, трябва да продължи да възпитава!!! Това е възпитанието, от което имат нужда свободните хора. Не робите ... като теб. Човек трябва да се бори за справедливост, чест и достойнство, както е записано в Декларацията за правата на човека и гражданина, а не да бъде примерен роб. Трябва да се приключи с робството. Не искам детето ми да бъде роб. Трябва да може и да иска да се противопоставя на насилниците. Такива учителки ни трябват, не черни робини, промивачки на робски мозъци.
298
2
 
8
 
! Отговори
ББ преди 14 години
"Няма въоръжен грабеж, защото Даскалова е държала в ръцете си пластмасов пистолет, а не оръжие", освен това жената се е разкаяла и веднага ги е върнала, но поради силно притеснение объркала банковия клон. Освен това , да откраднеш от крадеца не е кражба.
297
4
 
9
 
! Отговори
Потребител преди 14 години
За цялата тая криза вина имат само и единствено БАНКИТЕ. Защо не се учреди една ДЪРЖАВНА БАНКА , която да е в противовес на всички частни и ЧУЖДИ най-вече.Ако кредитополучателите имат алтернативен избор , биха си рефинансирали кредитите (ипотечните най-вече) при по-добри и ясни условия.Тогава да видим как ще ни мародерстват разни гърци, италианци и арменци.Най-малкото парите ще остават в България , а чуждите банки ще загубят възможността за картелни споразумения.
296
3
 
10
 
! Отговори
Емил Зола преди 14 години
Я се спрете бе, Днес. Какво означава "учителката-обирджийка"? Обирджии са политиците и техните слуги. Променете заглавието на УЧИТЕЛКАТА-ЖЕРТВА НА ВЛАСТВАЩИТЕ. Май ще осъмнете с манифестация в нейна подкрепа като при делото Драйфус. Учигелката може да бъде заведена в съда само след членовете на всички правителства от Луканов до момента включително!
295
2
 
9
 
! Отговори
ББ преди 14 години
Истината е , че банките в България правят каквото си поискат , защото няма закони , които да защитават потребителя.Възползваха се от факта, че средностатистическият българин не разбира от банково дело и няма навика да се консултира преди да подписва какъвто и да било договор. Пресен пример е Булбанк, която отново повиши лихвата на ипотечните заеми с над 2% при положение, че ОЛП продължава да пада и в момента е 0,17 %. Същата тази банка дори не счита за нужно да обяви официално осн. си лихвен процент наречен БЛПБ , който незнайно как сама си определя .
294
5
 
2
 
! Отговори
Dimiter USA преди 14 години
Ami togava ne zakusniavai s plashtaneto na vnoskata ili puk ako ne mojesh da si pozvolish izplashtanetio na peralniata zashto ne ya vurnesh ili puk niakoi da ti pomogne da plashtash.Abe az napravo se udivliavam dokade moje da stigne choveshkata glupost ( i da mrunkat samo)!HAHAHA